به گزارش روابط عمومی اتاق قم، دو گروه تجاری متشکل از 40 تاجر و فعال اقتصادی به همراه معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیرکل حراست استانداری، رئیس اتاق بازرگانی قم و مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان، در سفری به کشور چین که به همت کمیسیون تحول، نوآوری و فناوری اتاق بازرگانی قم و با حمایت مادی و معنوی اتاق ایران و همچنین با مشارکت انجمن ملی پلیمر ایران و انجمن صنفی تخصصی کفش استان قم انجام شد، از نمایشگاههای صنعت پلاستیک و کفش کشور چین بازدید کرده و با برخی از مقامات استانهای مختلف چین دیدار و در مورد مسائل مختلف حوزه تولید، تکنولوژی و روابط تجاری و اقتصادی رایزنی کردند.
در این سفر هیئت تجاری قم علاوه بر شرکت در نشستها و بازدید از نمایشگاههای بینالمللی، از واحدهای تولیدی بزرگ و پیشرفته بازدید کردند. دیدار با مقامات چینی از جمله شهردار و رئیس اتاق بازرگانی شهر جینجیانگ از جمله مهمترین این نشستها بود. در این مذاکرات، ظرفیتهای تجاری استان قم در حوزههای مختلف نظیر صنعت پلاستیک، تولیدات صنعتی و ساختمانسازی معرفی شد و بر تعمیق همکاریها میان دو طرف تأکید شد.
در نشست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قم و شهردار جین جیانگ و رئیس اتاق بازرگانی این شهر با اشاره به پیشرفتهای قابل توجه این شهر در حوزه صنعت ساختمان، بر انتقال تجربیات و تبادل از تکنولوژی روز بین این شهر و شهر قم تاکید شد.
در جریان این سفر، همچنین هیئت اعزامی استان قم از کارخانه KCLKA در شهرک صنعتی جینجیانگ، که تولیدکننده پیشرفتهترین ماشینآلات صنعتی صنعت کفش است، بازدید کرد.
حضور نمایندگان تجاری استان در مراکز تولیدی پیشرفته شهر شیامن، نظیر واحدهای تولید اتوبوس و پهپاد، فرصت مناسبی برای بررسی آخرین تکنولوژیهای جهانی و ظرفیتهای همکاری مشترک فراهم کرد.
بازدید تجار قمی از بزرگترین واحد تولید کننده باتریهای لیتیومی دنیا
یکی از قابل توجهترین بخشهای این بازدیدها، حضور در بزرگترین واحد تولید پنلهای خورشیدی و باتریهای لیتیومی جهان در استان فوجیان بود. این بازدید، در راستای سیاستهای تأمین انرژی پایدار استان قم و برنامهریزی برای احداث نیروگاههای خورشیدی انجام شد. مسئولان اقتصادی استان، ضمن آشنایی با فرآیندهای تولید پنلها و ذخیره انرژی، قابلیتهای واردات این محصولات به استان قم را بررسی کردند.
این شرکت به عنوان بزرگترین واحد تولیدی پنل خورشیدی و باتری لیتیومی در چین و دنیا، یکی از به روزترین تولیدات خود در ذخیره سازی انرژی را معرفی کرد.

تبادل تجربیات قمیها با بزرگترین تولیدکنندههای کفش دنیا
علاوه بر حوزه انرژی، هیئت تجاری قم که شامل فعالان صنعت کفش نیز بود، از شرکتهای معتبر تولیدکننده کفش مانند اسکیچرز، انته و فیلا و … بازدید کردند و با تکنولوژیهای بهروز و روشهای پیشرفته تولید در صنعت کفش آشنا شدند.
شرکت انته شامل ۲۹ برند شاخص صنعت کفش دنیا، دومین تولیدکننده بزرگ کفش دنیاست که به زودی به اولین و بزرگترین تولیدکننده کفش دنیا تبدیل خواهد شد.
این بازدیدها در جهت ارتقای کیفی محصولات، بازاریابی مؤثرتر در سطح بینالمللی و مذاکره برای ورود تکنولوژیهای جدید صنعت کفش صورت پذیرفت.
نقش نمایشگاهها در ایجاد بستر برای معرفی محصولات و فرصتهای اقتصادی، از محورهای اصلی مذاکرات هیئت تجاری استان قم در این سفر بود. در نشست با مقامات چینی و همچنین بازدیدهای مختلف، گسترش همکاریهای نمایشگاهی میان استان قم و طرفهای چینی به عنوان یک راهبرد کلیدی برای تحقق اهداف تجاری استان قم مطرح شد. این همکاریها میتواند فرصتهای بزرگی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان قم در حوزههای مختلف اقتصادی فراهم و نقش مهمی در رونق اقتصادی استان ایفا کند.
سفر تجار، فعالان اقتصادی و مسئولان اقتصادی قم به چین، دارای دستاوردهایی بود که میتوانند تأثیرات مستقیمی بر اقتصاد استان ایجاد کنند؛ از جمله این دستاوردها، ایجاد فرصتهای همکاری و سرمایهگذاری مشترک در حوزههای صنعتی و انرژی، افزایش صادرات محصولات قم و تعامل با ظرفیتهای جهانی بود. آشنایی با تکنولوژیهای نوین و توانمندیهای چین، مسیر تازهای برای ارتقای کیفیت محصولات تولیدی استان قم و افزایش رقابتپذیری آنها فراهم میکند.
در حوزه انرژی، سیاست توسعه نیروگاههای خورشیدی در استان قم، که از ابتدای دوره دهم اتاق بازرگانی مورد توجه پارلمان بخش خصوصی و همچنین استاندار قم بوده است، با بازدید مسئولان اقتصادی از واحدهای تولید پنلهای خورشیدی در فوجیان، وارد مرحله جدیدی شد.
با توجه به پیشرفت استان فوجیان در حوزه صنعت ساختوساز و ظرفیت بالای قم در این زمینه، موضوع بهرهگیری از سرمایهگذاریهای خارجی و انتقال دانش فنی در حوزه ساختمان نیز مطرح شد.
گام مهم اتاق بازرگانی برای نقش آفرینی در توسعه تکنولوژی در صنعت قم
با توجه به شعار سال و رویکرد کلی استان که همان جذب حداکثری سرمایه و تسهیل ورود سرمایه گذاران است، مسئولان اقتصادی استان در این سفر با تمام توان در پی جذب سرمایهگذاریهای کلان برای توسعه زیرساختها در حوزههای مختلف اقتصادی بودند. با توجه به ظرفیتهای اقتصادی استان قم و دستاوردهای این سفر، انتظار میرود شاهد افزایش روابط تجاری استان قم با استانهای مختلف کشور چین باشیم.
استان قم به عنوان یکی از قطب های صنعت کفش ایران و شامل بیش از ۴۰۰ واحد تولید محصولات پلیمر و پلاستیک، تبادلات تجاری بسیاری با چین به عنوان صادرکننده محصولات، تجهیزات و ماشین آلات دارد و هرساله در فروردین و اردیبهشت با برگزاری بزرگترین و مهمترین نمایشگاههای صنعت پلاستیک، پلیمر و کفش دنیا در این کشور بسیاری از تجار و تولیدکنندگان ایرانی و استان قم در این کشور برای آشنایی و تبادل تکنولوژیهای روز حضور پیدا میکنند که این هیات تجاری نیز با همین هدف به همت اتاق بازرگانی قم به چین اعزام شد.