نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: با توجه به چشم انداز مثبت مذاکرات ایران و آمریکا، جا دارد اتاق های بازرگانی ایران و چک با حمایت سفارتخانه های دو کشور و اتحادیه شرکت های کوچک و متوسط جمهوری چک، نقشه راهی برای دستیابی به هدفگذاری یک میلیارد دلاری تدوین کنند.
قدیر قیافه، در نشست مشترک با یوسف یاروش، رئیس اتحادیه شرکت های کوچک و متوسط جمهوری چک، ادامه داد: درست است که تحریم ها مانعی در مسیر همکاری های تجاری است، اما هیچ تحریمی از جمله تحریم های ثانویه شامل بخش خصوصی نیست و موضوعاتی که دنبال میکنیم مشمول مقررات تحریمی نمی شوند.
او با بیان اینکه در مرزی که کالا تبادل شود، سربازی عبور نخواهد کرد، افزود: این وظیفه بخش های خصوصی دو کشور است که به توسعه روابط اقتصادی دامن زده و صلح بیشتری در جهان ایجاد کنند.
قیافه با بیان اینکه برگزاری همایش های مشترک تجاری و همکاری های نزدیکتر میتواند به قراردادهای عملیاتی میان تجار دو کشور منجر شود، اظهار کرد: متاسفانه در ۲۰۲۴ حجم تجارت دو جانبه ایران و چک کاهش یافته و بالغ بر ۳۶ میلون دلار بوده است.
او با اشاره به برخورداری جمهوری چک از تکنولوژی پیشرفته تولید نوشیدنی های مختلف، گفت: انتقال این تکنولوژی ها به ایران برای تولید نوشیدنی های غیرالکلی، میتواند زمینه مناسبی برای آغاز همکاری در حوزه انتقال تکنولوژی میان دو کشور باشد.
قیافه تاکید کرد: در حوزه محصولات پتروشیمی، روان کننده های صنعتی و ابزارسازی، زمینه های زیادی برای همکاری دو کشور وجود دارد.
او با اشاره به وجود یک شبکه قدرتمند ۱۱۰ هزار نفره از فعالان بخش خصوصی در اتاق ایران، ادامه داد: حجم ۴۶۰ میلیارد دلاری جی.دی.پی ایران و حجم صادرات ۲۳۰ میلیارد دلاری و واردات ۲۱۰ میلیارد دلاری جمهوری چک نشان میدهد دو طرف در یک دوره ۵ ساله میتوانند حجم مبادلات خود را به رقم یک میلیاردر دلاری برسانیم.
در ادامه، یوسف یاروش، رئیس اتحادیه شرکت های کوچک و متوسط جمهوری چک، گفت: این کشور میتواند در حوزه خدمات صنعتی، داروسازی، تجهیزات پزشکی، انتقال فناوری و ای.تی، سیستم های تسویه اب و فاضلاب همکاری های خوبی با ایران و به ویژه با شرکت های کوچک و متوسط داشته باشد.
او تاکید کرد: البته همکاری با تداون تحریم ها ممکن است با چالش هایی مواجه شود.