به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین، پیام باقری نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این همایش که با حضور استاندار بخارا و شهردار جاندار و جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی و ازبکستانی برگزار شد، گفت: اشتیاق و استقبال فعالان اقتصادی ایران و ازبکستان از همکاریهای مشترک، ناشی از پیشینه و سوابق نزدیک فرهنگی دو کشور است.
نایب رئیس اتاق ایران با بیان اینکه ایران و ازبکستان دارای فرصتهای زیادی برای توسعه همکاری هستند، گفت: ایران در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، صنایع غذایی، صنایع معدنی، انرژی و گردشگری و بسیاری از حوزههای دیگر توانمندیهای بالایی دارد. باقری افزود: سال گذشته حجم تجارت بین ایران و ازبکستان ۵۰۰ میلیون دلار بود؛ که این میزان تجارت، فاصله معناداری با ظرفیتهای اقتصادی دو کشور دارد.
نایب رئیس اتاق ایران، برقراری تجارت ترجیحی میان ایران و ازبکستان را موضوعی حائز اهمیت جهت افزایش حجم تجارت بین دو کشور دانست و افزود: امضای توافقنامه تجارت ترجیحی ایران و ازبکستان میتواند زمینهساز جهش در مبادلات تجاری دو کشور باشد.
او به آمادگی اتاق ایران به منظور اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری بین تهران و تاشکند اشاره کرد و گفت: با همکاری نزدیکتر اتاقهای بازرگانی ایران و ازبکستان، امکان افزایش حجم تجارت دو کشور به یک میلیارد دلار و حتی بیشتر نیز محقق میشود.
پیام باقری بر لزوم لغو روادید تجاری ازبکستان، کاستن از موانع بانکی، لزوم افزایش سبد کالاهای تجاری مورد معامله دو کشور، همکاری در صنایع نوآورانه و آی تی و تسریع در امضای توافق تجارت ترجیحی بین دو کشور تاکید کرد و بیان داشت: اتاق ایران و اتاق مشترک ایران و ازبکستان اهتمام ویژهای برای ارتباطات زنجیرههای عرضه و تقاضا دارند و آمادگی کامل برای توسعه همکاریها داریم.
مرادخان، رئیس شورای مشترک ازبکستان و ایران نیز در این همایش، اذعان داشت: هیات تجاری ازبکستان در بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، عمق توسعه صنعت در ایران را مشاهده کرد و در این بازدید با آخرین تکنولوژیها و صنایع روز دنیا روبرو شدیم. بازار ایران دارای ظرفیت قابل توجهی است؛ بنابراین از دیگر فعالان ازبکستان دعوت خواهیم کرد که از ایران بازدید کنند.
موسی آقایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان نیز در همایش تجاری دو کشور در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، ضمن معرفی پتانسیلهای دو کشور، به موانع و مشکلات پیش رو پرداخت و از طرف ازبکی درخواست کرد تا جهت تسهیل روابط تجار دو کشور اقدامات لازم در خصوص حذف روادید برای تجار ایرانی را پیگیری نماید.
او افزود: با توجه به پتانسیلهای حوزه گردشگری و تمایل دو ملت برای بازدید از دو کشور، درخواست میکنیم تا شرکتهای فعال ایرانی و ازبکی در این حوزه روابط خود را تقویت کرده و در این زمینه از ظرفیتهای اتاق مشترک ایران و ازبکستان استفاده کنند.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان، در ادامه با اشاره به جلسات برگزار شده در هفته گذشته در خصوص مسائل مالی و بانکی، ابراز امیدواری کرد تا راهکارهایی برای تسهیل روابط مالی تجار ایران و ازبکستان طراحی و ایجاد شود.
آقایی همچنین تاکید کرد تا طرف ازبکی جهت دایر نمودن خط سوم پروازی میان دو کشور تمام تلاش خود را به کار گیرد.
به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین، نظیر ابراهیم اف، معاون استاندار بخارا و جمشید خدایف شهردار شهر جاندار ازبکستان نیز ضمن اشاره به راهکارهای توسعه همکاری و برخی مشکلات، به ظرفیتهای بالای دو کشور در صورت رفع موانع اشاره کردند.