به گزارش روابط عمومی اتاق شهرکرد، امین مالکی نایبرئیس اتاق شهرکرد در جمع کارکنان سازمان جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد، در جلسه تبیین تحقق شعار سال افزود: متأسفانه استان ما در سالیان گذشته رشد نامتوازن در توسعه در مقایسه با سایر استانها داشت و با چالش عدم توسعه و ایجاد اشتغال پایدار مواجه بودیم و این مسئله به علت عدم حضور هلدینگهای اقتصادی بزرگ کشور در این استان بود و ما در مسیر توسعه قرار نگرفتیم.
وی با بیان اینکه در برخی از شاخصهای تولید چهارمحال و بختیاری پیشتاز است، گفت: باید تلاش کنیم زنجیرههای ارزش در استان کامل شود، خوشبختانه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در استان تکمیل شد و در حال ارتقا است، زنجیره ارزش بادام نیز در حال تکمیل است.
مالکی با اشاره به اینکه افراد تاثیرگذار چهارمحال و بختیاری باید برای توسعه استان همدل شوند و اختلافات سیاسی را کنار بگذارند، خاطرنشان کرد: در همین راستا کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی استان در راستای تحقق شعار سال فعال شد، شناسایی هلدینگهای بزرگ سرمایهگذاری برای دعوت به استان در حال انجام است.
نایبرئیس اتاق شهرکرد ادامه داد: نبود بستههای سرمایهگذاری استاندارد و قابل ارائه به سرمایهگذاران و هلدینگها در حوزههای مختلف در هر شهرستانها یکی از چالشهای اتاق بازرگانی در کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی است، همچنین زیرساختهای سرمایهگذاری در این حوزه باید شناسایی شود.
وی با اشاره به اینکه خواهشمندیم تیم اقتصادی دولت در چهارمحال و بختیاری بستههای سرمایهگذاری استاندارد را برای ارائه به هلدینگها تدوین کند، توضیح داد: اتاق بازرگانی نیز مقدمات حضور این هلدینگها در استان را فراهم میکند، اولین ارتباط نیز با صندوق بازنشستگی کشور در هفتههای گذشته برقرار شد، این صندوق سه پروژه نیمهتمام در این استان دارد و مقرر شد عملیات اجرایی آنها به سرعت آغاز شود.
مالکی با بیان اینکه تحقق کامل شعار سال به چند سال زمان نیاز دارد، گفت: در گام اول تقویت زیرساختهای سرمایهگذاری است، این امر موجب میشود تا نتایج آن را مشاهده کنیم، موانع سرمایهگذاری باید برطرف شود تا سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری ترغیب شود.
نایبرئیس اتاق شهرکرد خاطرنشان کرد: این استان فاقد شبکه ریلی است، همچنین پروازهای فرودگاه شهرکرد نیز منظم نیست و این مسائل توسعه استان را دچار چالش کرده است، نگاه توسعهای در بین مدیران و سیاسیون یک امر ضروری است.
وی عامل بسیاری از آسیبهای اجتماعی در چهارمحال و بختیاری را بیکاری عنوان کرد و گفت: این مسئله از ناهنجاریهای فرهنگی نیز جلوگیری خواهد کرد، در مناطق محروم باید اشتغالزایی در اولویت اول باشد، بعد در مرحله دوم نگاه اقتصادی مدنظر قرار بگیرد.
مالکی اضافه کرد: باید به سمت تسهیل مجوزهای سرمایهگذاری برویم تا سرمایهگذاران تشویق شوند سرمایههای خود را به استان بیاورند، امسال با چالش تأمین انرژی مواجه هستیم، بنابراین باتوجه به این شرایط حفظ سرمایهگذاری موجود نیز حائز اهمیتتر است.
نایبرئیس اتاق شهرکرد با اشاره به مذاکرات بین ایران و آمریکا برای رفع تحریمها، گفت: تمامی نگاهها به نتایج این مذاکرات است و هر مسئلهای بر اقتصاد کشور تأثیر میگذارد، این مسئله نیز سرمایهگذاری را با چالش مواجه کرده است.
وی در پایان با بیان اینکه هلدینگ فرادانه توانست زنجیره آبزیپروری را در سطح ملی تکمیل کند، گفت: 10 مجموعه تکثیر آبزیان، 90 مجموعه پرورش آبزیان در استان و استانهای همجوار، بزرگترین مجموعه فرآوری قزلآلا در کشور، 16 خط تولید خوراک آبزیان در زیرمجموعه این واحد فعال هستند.
مالکی خاطرنشان کرد: مجموعه هلدینگ فرادانه کشور را از واردات خوراک میگو بینیاز کرده است، همچنین 85 درصد پودر ماهی مورد نیاز این واحد توسط 8 واحد زیرمجموعه فرادانه در کشور تأمین میشود.