رادیو مجازی اتاق ایران:24 اردیبهشت 1404

سیدمحسن میرصدری در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین

سیاست‌های تامین اجتماعی برای انطباق با زیست‌بوم نوآوری نیازمند بازنگری است | پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک میان اتاق ایران و تأمین اجتماعی

رئیس کمیسیون دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوین اتاق ایران با تاکید بر اینکه هنوز ساختار بیمه‌ای متناسب با مشاغل نوظهور و فریلنسرها شکل نگرفته است، گفت: باید نرخ ترجیحی برای حق بیمه شرکت‌های نوپای دانش‌بنیان تعریف شود.

24 اردیبهشت 1404 - 16:14
کد خبر : 85353
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوین اتاق ایران، گفت: رویه‌ها و سیاست‌های سازمان تأمین اجتماعی برای انطباق با زیست‌بوم نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند بازنگری و اصلاح است.

سیدمحسن میرصدری، در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، ادامه داد: یکی از مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان عدم اعمال معافیت بیمه‌ای در قراردادهای آن‌هاست. بسیاری از شعب تأمین اجتماعی برای اعمال این معافیت، از این شرکت‌ها می‌خواهند که مصوبه‌ای از معاونت علمی ارائه کنند که برخی شرکت‌ها موفق به ارائه آن نمی‌شوند.

او تأکید کرد: درخواست ما این است که از طریق معاونت علمی و خطاب به سازمان تأمین اجتماعی، بخشنامه و یا دستورالعمل صریحی در مورد پروژه‌های تأیید شده دانش‌بنیان صادر شود تا معافیت بیمه‌ای اعمال شود.

میرصدری، افزود: عدم پذیرش ضریب کاری اظهار شده از سوی تأمین اجتماعی، مشکل دیگر دانش‌بنیان‌هاست. تأمین اجتماعی تفاوتی میان شرکت دانش‌بنیان و شرکت عادی قائل نیست. ارزیاب‌های بیمه درصد اظهار شده کار انسان و کار ماشین‌آلات را نمی‌پذیرند و چون هزینه نیروی انسانی بیشتر شامل بیمه می‌شود، آن را لحاظ می‌کنند.

او با بیان اینکه در امور دانش بنیان و صنایع هایتک نیاز به کارشناسان تأمین اجتماعی متخصص در این حوزه‌ها داریم، ادامه داد: از آنجایی که چنین کارشناسانی در تأمین اجتماعی وجود ندارد، پیشنهاد ما تشکیل کارگروه مشترکی بین اتاق ایران و تأمین اجتماعی برای برگزاری دوره‌های آموزشی حسابرس‌های تأمین اجتماعی است.

رئیس کمیسیون دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوین اتاق ایران با اشاره به متضرر شدن شرکت‌های دانش‌بنیان خدماتی به دلیل طولانی شدن صدور مفاصای تأمین اجتماعی، گفت: باید سازوکاری ایجاد شود تا به خصوص برای شرکت‌های خدمات رسان مانند شرکت‌های کالیبراسیون و آزمایشگاهی، که خدمات را در محل خودشان انجام می‌دهند مفاصا حساب به صورت اینترنتی و سریع صادر شود.

میرصدری با تأکید بر اینکه هنوز ساختار بیمه‌ای متناسب با فریلنسرها و مشاغل نوظهور شکل نگرفته است و بیمه‌های مشاغل آزاد و خویش‌فرما نیز پاسخگوی نیازهای آن‌ها نیست، اظهار کرد: درخواست ما این است که بسته حمایتی و تخصصی برای فریلنسرها ایجاد شود که طبق آن، حق بیمه خود را متناسب با درآمد و ساعت کاریشان پرداخت کرده و خدمات بازنشستگی، درمان، زایمان و حوادث نیز شامل آن‌ها شود.

او ادامه داد: قوانین بیمه‌ای تفاوتی بین شرکت‌های بزرگ و شرکت‌های نوپا و کم‌درآمد قائل نیستند. در حالی که باید در پرداخت های مربوط به تأمین اجتماعی، برای شرکت‌های نوپا معافیت‌هایی در نظر گرفته شده و نرخ ترجیحی برای آن‌ها تعریف شود.

میرصدری تأکید کرد: اگر کارگروه مشترکی بین سازمان تأمین اجتماعی، اتاق ایران و معاونت علمی ریاست جمهوری شکل بگیرد می‌توان مدل‌های حمایتی مناسبی متناسب با عملکرد شرکت‌های دانش‌بنیان و فریلنسرها و مشاغل نوظهور ارائه کرد.

در همین رابطه