رادیو مجازی اتاق ایران:24 اردیبهشت 1404

رئیس اتاق شهرکرد خبر داد

بازگشت ارز حاصل از صادرات فرش دستباف به میزان مواد اولیه کاهش پیدا کرد

رئیس اتاق شهرکرد گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته خوشبختانه بازگشت ارز حاصل از صادرات فرش دستباف به میزان مواد اولیه کاهش پیدا کرد و این مسئله می‌تواند به تقویت صادرات فرش دستباف از استان کمک کند.

24 اردیبهشت 1404 - 19:39
کد خبر : 85357
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

به گزارش روابط عمومی اتاق شهرکرد، شهرام زارع در نشست کمیسیون بازرگانی، توسعه صادرات، گمرک و حمل‌ونقل اتاق شهرکرد، افزود: بسیاری از تجار با مشکل تخصیص ارز برای واردات مواجه هستند و حدود ۲۰۰ واحد تولیدی برای واردات ماشین‌آلات، تجهیزات و مواد اولیه در صف تخصیص ارز قرار دارند که اگر این مشکل حل شود، وارد چرخه تولید می‌شوند.

وی اظهار کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته خوشبختانه خوشبختانه بازگشت ارز حاصل از صادرات فرش دستباف به میزان ارزش مواد اولیه صرف شده در تولید فرش، کاهش پیدا کرد و این مسئله می‌تواند به تقویت صادرات فرش دستباف از استان کمک کند.

زارع با تأکید بر اینکه اعتمادسازی برای سرمایه‌گذاران و تجار بخش خصوصی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، خاطرنشان کرد: باید مصوبات واحد در حوزه تخصیص ارز در استان‌های کمتر توسعه‌یافته داشته باشیم و بانک نیز مدیریت ریسک در این حوزه را بر عهده بگیرد.

رئیس اتاق شهرکرد با اشاره به اینکه بازگشت ارز حاصل از صادرات امروز چالش آفرین است، گفت: باید تلاش کنیم تا با همراهی و همکاری مشکلات کاهش پیدا کند.

ایجاد مرکز تجاری در چهارمحال و بختیاری

بهنام علیخانی، رئیس کمیسیون بازرگانی، توسعه صادرات، گمرک و حمل‌ونقل اتاق شهرکرد با اشاره به اینکه ایجاد مرکز تجاری در استان یکی از مصوبات این کمیسیون بود، اظهار کرد: این مرکز به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد و خدماتی ازجمله بازاریابی بین‌المللی، خدمات امور گمرکی، حمل‌ونقل بین‌المللی و کشتیرانی و امور ارزی و صرافی در این مرکز ارائه می‌شود.

وی همچنین از راه‌اندازی نمایندگی صندوق ضمانت توسعه در اتاق شهرکرد خبر داد و گفت: همچنین با توجه به پیگیری کمیسیون بازرگانی گمرک استان به‌عنوان گمرک تخصصی تلفن همراه انتخاب و معرفی شد.

علیخانی با تأکید بر اینکه بررسی و حل مشکلات صادرکنندگان و واردکنندگان همواره در دستور کار کمیسیون بازرگانی اتاق شهرکرد قرار دارد، گفت: خوشبختانه شاهد افزایش چشمگیر واردات و صادرات از گمرک استان هستیم.

رئیس کمیسیون بازرگانی، توسعه صادرات، گمرک و حمل‌ونقل اتاق شهرکرد با اشاره به اینکه بالا بودن حق ترانزیت به گمرکات استان‌های غیرمرزی، خاطرنشان کرد: رسوب کالا در بنادر مرزی یک آسیب بزرگ است و مشکلاتی ازجمله امنیت کالا، هزینه انبارداری، هزینه انبار تملیکی را ایجاد می‌کند و یکی از دلایل حادثه بندر شهید رجایی مسئله رسوب کالا بود، بنابراین کاهش هزینه ترانزیت موجب می‌شود تا کالا از بنادر مرزی به سمت بنادر داخلی هدایت شود.

وی با بیان اینکه ارزش‌افزوده خدمات بسیار بالاتر کالا است، گفت: متأسفانه شرکت‌های بازرگانی از ۲ ماهه گذشته امکان ثبت سفارش را ندارند.

علیخانی با بیان اینکه سال گذشته ۲۰۵ میلیون دلار ثبت سفارش در چهارمحال و بختیاری انجام شد، توضیح داد: از این میزان ۱۷۰ میلیون دلار مشمول تخصیص ارز و ۱۱۳ میلیون دلار از گمرک استان اظهار شد.

صف تخصیص ارز یکی از چالش‌های بزرگ برای تجار و بازرگانان محسوب می‌شود

در ادامه احمد مختار، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق شهرکرد نیز در این جلسه با ارائه یک پیشنهاد برای آشنایی تجار و بازرگانان با بسته‌های ارزی و ریالی بانک‌های عامل، اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود در جلسات کمیسیون‌های بازرگانی و سرمایه‌گذاری اتاق، از بانک‌های عامل برای ارائه بسته‌های ارزی و ریالی دعوت شود تا تجار با اطلاع کامل از بسته‌ها اقدامات موردنیاز را انجام بدهند.

وی بیان کرد: صف تخصیص ارز یکی از چالش‌های بزرگ برای تجار و بازرگانان محسوب می‌شود، بنابراین باید بانک‌های ارائه‌دهنده تسهیلات ارزی، بسته‌های مدونی را ارائه دهند.

مختار تأکید کرد: اگر اختیارات بانک‌های عامل در چهارمحال و بختیاری در حوزه‌های مختلف افزایش پیدا کند، قطعاً تمایل بازرگانان برای همکاری با این بانک‌ها افزایش پیدا کند.

شاخص رفع تعهد ارزی نیز از 60 درصد به 70 درصد افزایش پیدا کرده است

در پایان حسن شمسی‌پور، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به آمار ثبت سفارش در سال 1402، اظهار کرد: 114 شرکت حدود 206 میلیون دلار ثبت سفارش کالا برای واردات از گمرک استان داشتند که در سال 1403 این عدد به 147 شرکت افزایش یافت و حدود 172 میلیون دلار ثبت سفارش انجام شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال 1402 حدود 49 میلیارد دلار صادرات و 66 میلیارد دلار واردات از طریق گمرکات کشور انجام شد، گفت: این اعداد نشان‌دهنده تراز تجاری منفی 17 میلیارد دلاری است.

شمسی‌پور افزود: همچنین در سال 1403 حدود 57 میلیارد دلار صادرات و 63 میلیارد دلار واردات از طریق گمرکات کشور انجام شد که این اعداد نشان‌دهنده تراز تجاری منفی 6 میلیارد دلاری در سال گذشته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ناترازی انرژی صادرات شرکت‌های بزرگ را با چالش مواجه کرده است، عنوان کرد: شاخص رفع تعهد ارزی نیز از 60 درصد به 70 درصد افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: این مسئله مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد می‌کند.

شمسی‌پور بیان کرد: برای حل مشکلات صادرکنندگان و واردکنندگان نیاز است تا شرکت مدیریت صادرات در چهارمحال و بختیاری تأسیس شود.

موضوعات :
در همین رابطه