رادیو مجازی اتاق ایران: 11 خرداد 1404

در کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگو مقرر شد

پیش‌نویس آیین‌نامه توسعه، تولید، فرآوری و تجارت میگو با محوریت بخش خصوصی تدوین شود

در نشست کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مقرر شد، بخش خصوصی پیش‌نویس آیین‌نامه توسعه، تولید، فراوری و تجارت میگو را با هدف طرح در صحن شورای گفت‌وگو، تدوین کند.

10 خرداد 1404 - 14:35
کد خبر : 85563
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رسیدگی به مشکلات صنعت پرورش میگو، در دستور کار تازه‌ترین نشست کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بود. نماینده اتاق هرمزگان به عنوان مرجع اصلی مطرح کننده این موضوع در شورای گفت‌وگو، با بیان اینکه بر اساس برنامه هفتم، 43 درصد از ظرفیت تولید پرورش آبزیان سهم استان هرمزگان است، افزود: ظرفیت این استان برای احداث مزارع میگو 50 هزار هکتار است. اما الان 10 هزار هکتار زیر کشت است و ما برای راه‌اندازی 10 هزار هکتار دیگر هم آمادگی وجود دارد. ما نیاز به توسعه مزارع میگو و اصلاح و تغییر ساختار این مزارع داریم. اما تسهیلات بانکی کافی برای این هدف ارائه نمی‌شود. نکته دیگر ایجاد مرکز تولید عاری از بیماری میگو در استان هرمزگان است. به ویژه که ظرف سه سال گذشته این صنعت با بیماری‌های نوپدید مواجه شده است.

او با اشاره به هدف‌گذاری تولید 61 هزار تنی میگو در هرمزگان تا پایان برنامه هفتم، ادامه داد: با تداوم وضع فعالی تحقق این هدف ممکن نیست. ما نیاز به توسعه بازارهای هدف داریم. در حالی که هم اکنون تقریباً تمام تولید ما به روسیه صادر می‌شود.

نماینده اتحادیه تولید و تجارت آبزیان هم به نبود ساختار ثبت اطلاعات در صنعت میگو از مرحله مولد و واردات و تولید بچه میگو تا مرحله ذخیره‌سازی و غذادهی و صادرات اشاره کرده و افزود: متأسفانه امکان ردیابی اطلاعات مراحل طی شده در پرورش میگو به ویژه در بازارهای صادراتی وجود ندارد.

او با تأکید بر ضرورت تقویت حکمرانی در صنعت میگو، بیان کرد: اتخاذ سیاست‌های تشویقی برای تشکیل زنجیره‌ها و ساماندهی صادرات این محصول با هدف جلوگیری از ورود افراد غیرحرفه‌ای از نکات مهم دیگر برای توسعه این صنعت است.

نماینده اتاق تعاون در این نشست هم بر ضرورت فعال شدن دیپلماسی اقتصادی و تجاری در صنعت میگو در وزارت جهاد و صمت تأکید کرد و ادامه داد: سازمان توسعه تجارت نیز باید درباره پرداخت هزینه‌های بازاریابی و بازارسازی در این صنعت کمک کند. همچنین تخصیص تسهیلات برای سرمایه ثابت و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و افزایش اعتبارات فنی وزارت جهاد به بخش میگو از دیگر نکات مورد تأکید او بود.

مدیرکل پرورش میگو سازمان شیلات هم با بیان اینکه در سال 1400 بالغ بر 26 هزار تن تولید میگو در کشور وجود داشت اما رواج بیماری 10 هزار تن آن را کاهش داد، تأکید کرد: باید ساختار مزارع میگو اصلاح شود. اگر این اتفاق بیفتد می‌توان تولید را افزایش داد. باید با کمک دولت و بخش خصوصی و تخصیص اعتبار این اصلاح عملیاتی شود.

معاون دفتر اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در این نشست به ظرفیت‌های پایانه‌های صادراتی و ظرفیت فرآوری میگو در مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: پیشنهاد من برگزاری جلسه‌ای در کارگروه تخصصی شورای عالی مناطق آزاد دراین‌باره و استفاده از ظرفیت‌های مناطق ویژه و آزاد در صنعت میگوست.

شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور، اجرای کشاورزی قراردادی و اجرای زنجیره‌ها و کاهش هزینه‌های تولید تا یک‌پنجم، استفاده از گواهی سپرده بانک مرکزی برای تأمین مالی صنعت از دیگر پیشنهادات او برای توسعه صنعت میگو بود.

در پایان محمد اسکندری، مدیر دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، با اشاره به ارزش سالانه 200 میلیون دلاری صنعت پرورش میگو در کشور، افزود: با توجه به اهمیت این صنعت، پیشنهاد دبیرخانه شورای گفت‌وگو، تدوین آیین‌نامه اختصاصی توسعه، تولید، فرآوری و تجارت میگو با رأی هیات وزیران است تا تقسیم‌کارها، برنامه‌ها، چشم‌انداز کل زنجیره از تأمین مالی و ارز و ... در این صنعت مشخص شود.

او گفت: پیش‌نویس این آیین‌نامه از سوی بخش خصوصی و فعالان این صنعت با همراهی اتاق ایران تدوین شده و متن نهایی آن به صحن شورای گفت‌وگو جهت تصویب و ارائه به هیات وزیران، تقدیم خواهد شد.

در همین رابطه