رادیو مجازی اتاق ایران: 11 خرداد 1404

رئیس اتاق کرج در جلسه ستاد سرمایه‌گذاری برای تولید استان البرز مطرح کرد

حرکت به‌ سوی صندوق‌های سرمایه‌گذاری؛ راهکار مطمئنی برای احیای صنایع راکد البرز است

رئیس اتاق کرج در جلسه ستاد سرمایه‌گذاری برای تولید استان بر ضرورت حرکت به‌ سوی مدل‌های نوین سرمایه‌گذاری از جمله راه‌اندازی صندوق‌های مشترک برای احیای واحدهای تولیدی غیرفعال استان تاکید کرد.

17 خرداد 1404 - 09:40
کد خبر : 85642
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

به گزارش روابط‌عمومی اتاق کرج، پرهام رضایی در جلسه ستاد سرمایه‌گذاری برای تولید استان البرز که در محل اتاق برگزار شد، با تاکید بر لزوم بازنگری در شیوه‌های سرمایه‌گذاری خرد و محلی، اظهار کرد: اگرچه ایده جمع‌آوری سرمایه‌های خرد محلی برای راه‌اندازی کسب‌وکارها در نگاه اول جذاب به نظر می‌رسد، اما از دیدگاه کارشناسی و تجربی اتاق بازرگانی، این مدل نه‌ تنها سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی نخواهد داشت، بلکه ممکن است در مدت کوتاهی پرونده‌های متعدد قضایی ناشی از ناآشنایی افراد با مدل‌های کسب‌وکار، به وجود آورد.

رئیس اتاق کرج با بیان اینکه باید به سمت الگوهای نوین سرمایه‌گذاری حرکت کرد، افزود: یکی از راهکارهای موفق در دنیا، راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری است؛ زیرا به جای آنکه سرمایه‌های خرد صرف ایجاد واحدهای کوچک شود، می‌توان این سرمایه‌ها را در صندوق‌هایی متمرکز کرد و به سمت احیای واحدهای نیمه‌فعال یا تعطیل سوق داد، این شیوه بازدهی بالاتری خواهد داشت و ریسک کمتری متوجه سرمایه‌گذاران می‌کند.

بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت واقعی صنایع البرز تهیه شود

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت داشتن بانک اطلاعاتی جامع و صحیح از فعالیت‌های اقتصادی استان در حوزه تولید و صنعت افزود: اگر اطلاعات دقیق و به‌ روزی از وضعیت واحدهای صنعتی و تولیدی استان نداشته باشیم، عملاً نمی‌توان برای سرمایه‌گذاری هدفمند تصمیم‌گیری کرد.

رضایی در ادامه خواستار همکاری دستگاه‌های مسئول در البرز برای همکاری در تهیه بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت واحدهای صنعتی استان شد و گفت: ما نیازمند داده‌‌های آماری جامع و کامل از وضعیت واحدهای فعال، نیمه‌فعال و راکد استان هستیم تا مسیر روشنی برای احیای ظرفیت‌های موجود طراحی شود.

وی در ادامه تصریح کرد: با تشکیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری و استفاده از مطالعات امکان‌سنجی که توسط دستگاه‌های تخصصی نظیر اداره‌کل امور اقتصاد و دارایی، اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی و اتاق تعاون تهیه می‌شود، می‌توان پروژه‌هایی را اولویت‌بندی کرد و در اختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری قرار داد.

رئیس اتاق کرج بیان کرد: از میان حدود ۴هزار واحد صنعتی در استان البرز، قطعاً تعدادی ظرفیت بازگشت به چرخه تولید با تنها اندکی تغییر در فرآیند یا ساختار دارند، این مجموعه‌ها می‌توانند حتی دو یا سه شیفت فعالیت کنند و نقش موثری در جهش تولید داشته باشند.

 رضایی همچنین به عدم استقبال کسب‌وکارهای متوسط و بزرگ از مشارکت در طرح‌های محلی اشاره کرد و گفت: اغلب فعالان اقتصادی نگران حاشیه‌های ایجاد شده در کسب‌وکارهای کوچک محلی هستند، این نگرانی‌ها واقعی است و باید با مدل‌های جدید مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری جایگزین شود.

وی در ادامه عنوان کرد: مدل‌هایی نظیر کراسینگ‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری، در دنیا تجربه موفقی داشته‌اند و استان البرز با ظرفیت‌های ویژه‌ای که دارد، می‌تواند پایلوت اجرای این طرح‌ها باشد و الگویی برای کشور ارائه کند.

پیشبرد طرح‌های خرد در محلات مسیر تحقق شعار سال را هموار می‌کند

در ادامه این نشست، مجتبی عبداللهی استاندارالبرز اشاره به اهمیت پیشبرد اقدامات موثر برای تحقق شعار سال، خطاب به مدیران دستگاه‌های اجرایی استان گفت: نیاز است که حدقل ۲۰ طرح سرمایه‌گذاری بی‌نام در این مورد آماده و ارائه شود، از سویی ضرورت دارد که دستگاه‌های اجرایی مختلف استان با همکاری نیروهای کارشناسی، طرح‌های قابل اجرا را استخراج کرده و پس از تعریف مدل‌های کار، در سطح محلات معرفی و اجرایی شود.

عبداللهی درادامه با تاکید بر نقش محلات در تحقق اهداف توسعه‌ای استان، افزود: سرمایه‌گذاری‌های خرد با مشارکت مردم و در قالب تعاونی‌ها، راه نجات تولید است. امروز باید در هر محله‌ای، یک کسب‌وکار کوچک همانند کارگاه‌های پوشاک یا بسته‌بندی محصولات کشاورزی راه‌اندازی شود، ما با کمک مردم می‌توانیم اقتصاد را در سطح محلات به حرکت درآوریم.

استاندار البرز همچنین با اشاره به مشکلات بازار فروش تولیدات خرد، تصریح کرد: مشکل ما تولید نیست، بازار فروش است. باید با برگزاری نمایشگاه‌های محلی، این محصولات را سریع به بازار مصرف برسانیم، همچنین ضرورت دارد شرکت‌های بزرگ بخشی از زنجیره تولید خود را به محلات واگذار کنند تا هم اشتغال ایجاد شود و هم سرمایه در استان بماند.

عبداللهی در بخش دیگری از سخنان خود بر تمرکز ویژه بر صنعت پوشاک تاکید کرد و گفت: پوشاک تنها زنجیره تولیدی است که می‌توان آن را به‌ راحتی به محلات منتقل کرد. مردم می‌توانند در کارگاه‌های کوچک فعالیت کنند و محصول را به شرکت‌های مادر تحویل دهند، هدف این است که با کم‌ترین سرمایه، بیشترین بهره‌وری حاصل شود.

ارائه گزارشی از روند فعالیت ستاد سرمایه‌گذاری استان البرز

در بخش دیگری از این نشست، عزیزاله افضلی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با ارائه گزارشی از روند فعالیت ستاد سرمایه‌گذاری گفت: هر دستگاه اجرایی در ذیل این ستاد، کمیته‌ای تخصصی دارد که با تشکیل جلسات کارشناسی، موانع سرمایه‌گذاری را شناسایی و به معاونت اقتصادی استانداری گزارش می‌دهند و این جلسات به‌ صورت ماهانه برگزار می‌شود.

معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری البرز یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی توسعه تولید در این استان را کمبود نیروی انسانی برشمرد و افزود: البرز به دلیل صنعتی بودن، بیش از سایر استان‌ها از کمبود نیروی کار رنج می‌برد. همچنین برخورد با اتباع خارجی که بخش مهمی از نیروی انسانی حوزه کشاورزی و دامداری را تشکیل می‌دادند، باعث کاهش توان اجرایی در این حوزه شده است.

در بخش پایانی این نشست، هفت مصوبه برای تحقق شعار سال و تقویت سرمایه‌گذاری‌های خرد و محله‌محور به تصویب رسید، دستگاه‌های اجرایی البرز نیز موظف شدند طی دو هفته طرح‌های قابل اجرا را احصاء و به استانداری ارائه دهند.

موضوعات :
در همین رابطه