رئیس اتاق خرمشهر ضمن تأکید بر جایگاه کلیدی مرز شلمچه و شهر خرمشهر در تاریخ تجارت کشور از آغاز رسمی واردات از این مرز با پیگیری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر و همکاری سازمان منطقه آزاد اروند، خبر داد.
مصطفی موسوی، رئیس اتاق خرمشهر در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین، آغاز رسمی واردات از مرز شلمچه را افق جدیدی در مبادلات اقتصادی استان خوزستان و کشور دانست و گفت: این اقدام نقش حیاتی در بازآفرینی جایگاه تاریخی خرمشهر و آبادان بهعنوان قطب تجارت منطقهای دارد.
او از آمادگی بخش خصوصی برای ایجاد ظرفیتهای جدید در حوزههای بازرگانی، حملونقل و لجستیک خبر داد و گفت: با فراهم شدن امکان واردات کالا از عراق و دیگر کشورهای همسایه از طریق مرز شلمچه، بخش خصوصی آماده است تا ظرفیتهای جدیدی در حوزههای موردنظر ایجاد کند. این اقدام در کوتاهمدت میتواند موجب افزایش حجم مبادلات و در بلندمدت بستر مناسبی برای جذب سرمایهگذاریهای کلان باشد.
این فعال اقتصادی در تشریح آمار و اثرات پیشبینیشده ناشی از آغاز واردات از مرز شلمچه، گفت: رشد تقریبی ۴۵ درصدی واردات رسمی از مرز شلمچه تا پایان سال جاری، ایجاد بیش از یک هزار و 200 فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در منطقه و افزایش حدود ۵۰ درصدی رونق بازارهای خردهفروشی در خرمشهر و آبادان با ورود کالاهای متنوع قابل دستیابی هستند.
موسوی با اشاره به نقش اتاق خرمشهر در این فرآیند گفت: اتاق خرمشهر بهعنوان متولی بخش خصوصی و پل ارتباطی میان فعالان اقتصادی و نهادهای دولتی استان، تمام تلاش خود را برای رفع موانع، تسهیل زیرساختهای تجاری و توسعه همکاریهای فرامرزی بهکار گرفته است.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران همچنین به مذاکرات صورت گرفته با فعالان اقتصادی عراق اشاره کرد و افزود: در سطح تخصصی جلسات متعددی با طرف عراقی برگزار شده است که نتایج اولیه آن امیدوارکننده بوده و حاکی از عزم جدی دو طرف برای توسعه همکاریهای پایدار و چندجانبه است.
رئیس اتاق خرمشهر خاطرنشان کرد: آغاز واردات رسمی از مرز شلمچه، نقطه عطفی در احیای نقش اقتصادی خرمشهر و آبادان بهعنوان بازیگران کلیدی در تجارت منطقهای و بینالمللی است.