رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

فرشید شکرخدایی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین

باید اتاق بازرگانی و دولت در مسیر توسعه تشکل‌ها  تلاش کنند

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی با اشاره به جایگاه تشکل‌های اقتصادی گفت: مهم‌ترین چالش تشکل‌ها، کمبود منابع مالی و ضعف ارتباط بین‌المللی است؛ باید اتاق ایران برای توانمند کردن تشکل‌های اقتصادی برنامه داشته باشد.

25 تیر 1404 - 14:58
کد خبر : 86091
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین» با اشاره به جایگاه تشکل‌های تخصصی در اقتصاد ایران گفت: تشکل‌های اقتصادی نقش واسطه‌گری بین بنگاه‌ها، فعال اقتصادی، دستگاه‌های سیاست‌گذار و حاکمیت را به عهده دارند. مثلاً در صنعت سیمان، صنعت فولاد، صنعت گردشگری و غیره، این تشکل‌ها هستند که نظرات تخصصی خود را به دولت ارائه می‌کنند.

شکرخدایی به تشکل‌های موضوعی اشاره کرد: تشکل‌هایی حول محور بهینه‌سازی، ارگانیک، بهره‌وری، رتبه‌بندی و غیره هم تشکیل می‌شود و فعالان این حوزه‌ها دور هم جمع شده و تشکلی را می‌سازند که با تکیه‌بر خرد جمعی و دانش جمعی کار کرده تا با حاکمیت روی موضوع‌های تخصصی همفکری و کار کنند.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران تصریح کرد: جایگاه تشکل‌ها در جامعه مدنی و ارتباط با حاکمیت تعریف می‌شود. نزدیک 140 سال است که مفهوم تشکل‌گرایی در کشور موردتوجه قرار گرفته است. اولین باز با تشکیل مجلس وکلای تجار این مهم موردتوجه قرار گرفت.

او افزود: براساس قانون کار، تشکل کارفرمایی و کارگری شکل‌گرفته و درنهایت تشکل‌های حوزه فعالیت اقتصادی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ساماندهی شده است. به نظر من در حوزه تشکل‌گرایی نسبت به بقیه امور در کشور در سطح پایینی قرار نداریم. به نظر می‌آید تقویت تشکل‌گرایی در کشور، تقویت جامعه مدنی در کشور است.

به گفته شکرخدایی در حوزه تشکل‌ها با چرخش نخبگانی روبه‌رو هستیم. این‌ها در حوزه تخصصی حوزه را نمایندگی می‌کنند. نماینده تشکل، هم‌زمان نماینده بنگاه فردی و صنف تخصصی است.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران با اشاره به روز ملی تشکل‌ها گفت: باید قدر تشکل‌ها را بدانیم و در مسیر توسعه آن‌ها کار کنیم. باید تشکل‌ها در حوزه‌های مختلف در سراسر کشور موردتوجه قرار گیرد و در جهت توسعه آن‌ها گام عملی و جدی برداشته شود. تشکل‌های صنفی، موضوعی و جغرافیایی باید با همدیگر موردتوجه قرار گیرند تا صنف و موضوع مشخص را در وسعت جغرافیایی نمایندگی کنند. در ادامه باید در قالب فدراسیون‌ها و اتاق‌های بازرگانی توسعه یابند.

شکرخدایی تصریح کرد: باید حکمران‌ها قدر این ظرفیت کارشناسی را بدانند و به توسعه تشکل‌گرایی در کشور کمک کنند.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران افزود: مهم‌ترین چالش تشکل‌ها، کمبود منابع مالی است و وقتی حال اقتصاد خوب نیست، حال تشکل‌ها هم به‌تبع آن‌ها خوب نخواهد بود. همچنین تشکل‌ها باید در حوزه بین‌المللی فعال‌تر شوند و سطح تعامل بین‌المللی تشکل‌ها بیشتر شود. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برای توانمندتر شدن تشکل‌ها از آن‌ها حمایت کند.

در همین رابطه