رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در گفتگو با اتاق ایران آنلاین:

تشکل‌ها در جایگاه مناسب خود قرار ندارند | هیچ‌گونه میز و صندلی از هیچ کدام از دولت‌ها نخواسته‌ایم | تداوم اجرای مصوبات پوسیده موجب رانت شده است

رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با بیان اینکه تشکل‌ها در جایگاه مناسب خود قرار ندارند، گفت: هیچ‌گونه میز و صندلی از هیچ کدام از دولت‌ها نخواسته‌ایم؛ فقط گفته‌ایم که بیایند و از ظرفیت‌های تشکل‌‎ها استفاده کنند.

08 مرداد 1404 - 10:46
کد خبر : 86271
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سیدرضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در آستانه روز ملی تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی، در گفتگو با پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین درباره جایگاه بایسته تشکل‌ها، به تجربه فعالیت‌های تشکلی در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه تا به امروز استفاده بهینه از این تجربه‌ها و سوابق فعالیت‌های تشکلی که در بخش تولید، اقتصاد، صادرات و واردات وجود دارد، به نحو مناسبی از سوی دولت‌های مختلف مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.

او با ابراز نگرانی نسبت به بی‌توجهی دولت‎‌ها نسبت به بهره‌گیری از ظرفیت‌های تشکل‌ها، افزود: اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران حدود 42 سال سابقه در اتاق بازرگانی دارد و در زمینه کم و کاستی‌های موجود در بخش‌های تولید، صادرات و واردات محصولات کشاورزی می‌تواند به دولت مشاوره دهد ولی متاسفانه دولت‌ها تا به امروز از این تجربه‌ها استفاده نکرده‌اند و همین عدم استفاده از ظرفیت مشورتی تشکل‌ها موجب ضرر و زیان برای دولتمردان است.

رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با بیان اینکه بدون هیچ‌گونه چشمداشتی و صرفا بخاطر منافع ملی آماده ارائه مشاوره‌های حرفه‌ای و تخصصی به دولتمردان هستند، خاطرنشان کرد: هیچ‌گونه میز و صندلی از هیچ کدام از دولت‌ها نخواسته‌ایم؛ فقط گفته‌ایم که بیایند و از ظرفیت‌های تشکل‌ها استفاده کنند.

این فعال اقتصادی، زمانبر بودن تسلط یافتن مدیران جدید در بدنه اجرایی کشور به موضوعات و چالش‌های حوزه مدیریتی خود را یکی از موانع پیش روی بخش تولید و صادرات محصولات کشاورزی دانست و تصریح کرد: گاهی تولید به قدری زیاد است که محصولات روی دست کشاورز می‌ماند. تقریبا یک ماه قبل، ده‌ها هزار تن پیاز از بین رفت یا گوجه فرنگی در جالیز ماند.

سید رضا نورانی درباره مشکلات صنفی حوزه تخصصی خود نیز به اتاق ایران آنلاین گفت: ناترازی‌هایی در بخش اقتصاد کشاورزی وجود دارد. به‌طور مثال چند سال قبل که تولید سیب زیاد بود و روی دست کشاورز مانده بود و خریدار نداشت و یا محصول پرتقال در بازار زیاد شده بود و مشتری نداشت، مصوبه‌ای را تصویب کردند که در ازای صادرات 1.5 کیلو سیب، یک کیلو موز وارد کنند و در ازای صادرات یک کیلو پرتقال، یک کیلو کیوی یا یک کیلو کشمش یا یک کیلو موز وارد کنند. این قوانین مربوط به چندین سال پیش و متناسب با شرایط آن روز است اما امروز همان قوانین پوسیده را استفاده می‌کنند، لذا یک رانتی ایجاد شده و به نظر تشکل‌ها بهایی داده نشده است.

رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با بیان اینکه تشکل‌ها در جایگاه مناسب خود قرار ندارند، بیان داشت: دولت باید بین واردکننده واقعی و تولیدکننده و صادرکننده واقعی تمیز دهد. امروز رانت بوجود آمده و ضررش را مصرف‌کننده می‌دهد.

نورانی درباره مهمترین انتظار از دولت نیز گفت: اگر رییس جمهور همان صحبت‌هایی که قبل از رئیس‌جمهور شدن، در جمع اعضای اتاق بازرگانی مطرح کردند و گفتند از ظرفیت تمام تشکل‌ها و اتاق بازرگانی استفاده می‌کنند را اجرا نمایند، به نظر من خیلی از مشکلات حل خواهد شد.

نورانی همچنین از حمایت‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق تهران از تشکل‌های اقتصادی، قدردانی نمود.

در همین رابطه