رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

فرج‌الله معماری در نشست فعالان اقتصادی با دبیر شورای عالی امنیت ملی:

بخش خصوصی را باور کنیم | قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ناکارآمد است | باید با مصوبه‌ای از شورای عالی امنیت ملی وضعیت را بهبود بخشید

رئیس اتاق سمنان، تاب‌آوری بنگاه‌ها و خانوار را شکننده خواند و گفت: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ناکارآمد است و صادرات را کاهش داده است، بنابراین باید با مصوبه‌ای از شورای عالی امنیت ملی وضعیت را بهبود بخشید.

سارا ترابی

خبرنگار
01 مهر 1404 - 17:15
کد خبر : 87079
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان و رئیس اتاق سمنان با بیان اینکه امروز تاب‌آوری بنگاه‌ها کاهش یافته است، گفت: بخش خصوصی خود را در جریان جنگ تحمیلی 12 روزه نشان داد؛ بنابراین باید به او اعتماد کرد.

فرج‌الله معماری رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران و رئیس اتاق سمنان در نشست فعالان اقتصادی با دبیر شورای عالی امنیت ملی، بحران تاب‌آوری بنگاه‌های اقتصادی را مورد توجه قرار داد و گفت: فعالان اقتصادی و صاحبان بنگاه‌ها از کف بازار و از دل بازار در استان‌ها صحبت می‌کنند. بنابراین در کنار مبانی نظری باید گفت که وضعیت اقتصاد ایران در دوران تحریم اول و دوم و تحریم‌های احتمالی پیش‌رو با هم متفاوت است.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: شرایط تاب‌آوری اقتصادی ایران مانند دوره‌های قبل نیست چون سطح درآمدهای کشور در مقایسه با سال‌های قبل کاهش یافته است، منابع برای واردات و تأمین کالاهای اساسی، دارو و ... شرایط خوبی ندارد و از طرفی نرخ فقر رشد کرده است.

رئیس اتاق سمنان خاطرنشان کرد: تاب‌آوری بنگاه‌ها و خانوار شکننده است و بنگاه‌ها در تأمین مواد اولیه تولید در مضیقه قرار دارند.

او همچنین به ناکارآمدی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و افزود: این قانون ریسک صادرات را چند برابر کرده است و از منظر آن همه صادرکنندگان متهم هستند. بنابراین به نظر می‌رسد با توجه به شرایط خاصی که حاکم است مصوبه‌ای از طرف شورای عالی امنیت ملی کشور برای رسیدگی به وضعیت اقتصادی لازم است. در دوران جنگ 12 روزه آموختیم که بخش خصوصی به خوبی قابل اعتماد است و نقش و اثرگذاری خود را به خوبی ثابت کرد.

معماری از دبیر شورای عالی امنیت ملی خواست تا اتاق ایران و بخش خصوصی را باور کند و اجازه ندهد اتاق ایران در معرض دولتی شدن و دور ماندن از نقش و جایگاه قانونی خود قرار بگیرد.

او همچنین توجه به معیشت مرزنشینان را نیز مورد توجه قرار داد و آن را بسیار مهم و ضروری خواند.

در همین رابطه