رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

در دیدار رئیس اتاق ارومیه با سفیر ازبکستان در ایران مطرح شد:

هدفگذاری صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری ارومیه به تاشکند در ۱۴۰۵ | فعالان اقتصادی خواستار راه‌اندازی «خط اعتباری ریالی-سومی» شدند

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه از هدفگذاری صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری ارومیه به تاشکند در سال ۱۴۰۵ خبر داد.

03 مهر 1404 - 14:46
کد خبر : 87112
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی اتاق بازرگانی ارومیه، قاسم کریمی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه در دیدار با فریدالدین نصیراف سفیر ازبکستان در ایران، گفت: «با اجرای توافق ۲ میلیارد دلاری رؤسای جمهور دو کشور و رفع موانع بانکی و حمل‌ونقلی، سهم آذربایجان‌ غربی از بازار ۵۶ میلیارد دلاری ازبکستان می‌تواند ظرف یک سال از ۷ میلیون دلار به بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برسد.»

کریمی در نشست مشترک فعالان اقتصادی آذربایجان‌ غربی با هیئت دیپلماتیک ازبکستان که در اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد، با اشاره به جمعیت ۳۶ میلیون نفری ازبکستان و اشتراکات فرهنگی و زبانی، این کشور را «دروازه اصلی ایران به بازار ۷۵ میلیون نفری آسیای میانه» توصیف کرد و گفت: «اگر زیرساخت‌های بانکی و حمل‌ونقلی اصلاح شود، تنها ظرفیت صادرات استان آذربایجان غربی در بخش سیب، عسل، فرش ماشینی و تریلر می‌تواند سالانه به ۱۵۰ میلیون دلار برسد.»

او با بیان اینکه تراز تجاری ازبکستان ۵۶ میلیارد دلار است، افزود: «سهم فعلی آذربایجان‌ غربی تنها ۷ میلیون دلار است، که زیر نیم درصد است و اما با تسهیل انتقال پولی و راه‌اندازی خط ریلی جدید، هدف‌گذاری ما دستیابی به ۱۰۰ میلیون دلار صادرات در سال ۱۴۰۵ خواهد بود.»

فریدالدین نصیراف، سفیر جمهوری ازبکستان در ایران نیز در این نشست از امضای «نقشه راه ۲ میلیارد دلاری» در جریان سفر اخیر رئیس‌جمهور ایران به تاشکند خبر داد و اعلام کرد: «۴۰ پروژه مشترک در حوزه کشاورزی، معدن و صنایع تبدیلی آماده اجراست که ماه‌های آینده اجرایی می‌شود.»

وی با اشاره به مذاکرات فنی میان وزرای راه دو کشور گفت: «این توافقات زمان ترانزیت کالا از ۲۱ روز به ۱۴ روز کاهش می‌دهد و هزینه حمل یک کانتینر کاهشی خواهد بود که جزئیات آن به‌زودی رسماً اعلام خواهد شد.»

وی افزود: ازبکستان آمادگی دارد سطح مبادلات تجاری با ایران را افزایش دهد و زمینه‌های جدید همکاری را گسترش بخشد.

فعالان اقتصادی ارومیه در این نشست خواستار راه‌اندازی «خط اعتباری ریالی-سومی»، حذف عوارض از کامیون‌های ایرانی و ایجاد نمایشگاه دائمی کالای ایرانی در ازبکستان شدند.

در همین رابطه