رادیو مجازی اتاق ایران - 23 دی 1403

یک مقام مسئول کارگری خواستار شد

تضمین انعقاد قرارداد کار با کارورزان

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار از وزارت کار درخواست کرد در طرح کارورزی تبصره‌ای برای حفظ و حمایت از فارغ‌التحصیلان و تضمین بستن قرارداد کار با آنها پیش‌بینی کند.

23 خرداد 1396 - 11:16
کد خبر : 8825
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار گفت: از زمان آغاز به کار سامانه کارورزی با استقبال بالای کارجویان و فارغ‌التحصیلان مواجه بودیم، ولی ایرادات زیادی به این طرح داریم که امیدواریم وزارت کار قبل از اجرایی کردن آن نسبت به رفع این ایرادات اقدام کند.

علی اصلانی ادامه داد: امروز اشتغال به دغدغه مهم مردم تبدیل شده است و برای مهار بیکاری همه باید دست‌به‌دست هم بدهیم تا به نتیجه برسیم. تولید و اشتغال نباید جناح‌بندی شود، اگر عزم و اراده ملی در کار باشد گره اشتغال هم باز می‌شود.

رئیس کانون شورای اسلامی کار البرز تأکید کرد: انتظار ما این است که در طرح کارورزی کارگری که دو سال در یک کارگاه مشغول کار شده پس از پایان کارورزی رها نشود و کارفرما او را به خدمت بگیرد.

وی گفت: همان‌طور که در این طرح‌بندی پیش‌بینی شده که به‌موجب آن کارفرما از پرداخت ۲۳ درصد حق بیمه معاف است باید بندی هم برای ضمانت کار نیروی کارورز دیده شود که بعد از دو سال کارفرما او را نگه دارد.

به گفته اصلانی ضمانت اجرایی شرط اساسی اجرای طرح کارورزی است و موضوع حفظ نیروی کار پس از دو سال کار مستمر و بستن قرارداد کار با او باید مدنظر قرار بگیرد.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار تصریح کرد: انتظار نداریم کارورزان حتماً استخدام شوند ولی شرایطی دیده شود که نیروی کار توسط کارفرما جذب و نگهداری شود تا هم آموزشی که توسط کارفرما دیده از بین نرود و هم هزینه‌های صورت گرفته هدر نرود.

وی گفت: متأسفانه در طرح کارورزی تبصره و ماده‌ای نمی‌بینیم که کارفرما الزاماً کارورز را پس از دو سال کار حفظ کند و این نگرانی وجود دارد که بعد از دو سال کار مداوم کارفرما از افراد دیگری به‌عنوان کارورز استفاده کند و نیروی قبلی را به خدمت نگیرد.

این مقام مسئول کارگری در پایان بر ضرورت انسجام و پختگی طرح کارورزی تأکید کرد و افزود: در این طرح مشوق‌هایی برای تشویق کارفرمایان به جذب فارغ‌التحصیلان دیده‌شده که معافیت بیمه‌ای ازجمله آنهاست، ولی در شرایطی که سازمان تأمین اجتماعی از دولت طلبکار است و ورودی و خروجی آن باهم نمی‌خواند چنین معافیت‌هایی به زیان سازمان تأمین اجتماعی خواهد بود.

در همین رابطه