هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

در نشست کمیسیون آب اتاق ایران مطرح شد

تأثیر دخالت‌های انسانی بر کاهش حجم روان‌آب‌ها بیشتر از اثرات اقلیمی است

بر اساس برآورد انجام شده در مورد سهم اثرات مستقیم و غیرمستقیم فعالیت‌های انسانی بر روان آب‌های سطحی، مشخص شد که دخالت‌های انسانی بیش از شرایط اقلیمی بر کاهش حجم روان آب‌های سطحی اثرگذار بوده است.

24 خرداد 1396
کد خبر : 8837
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق ایران در نشست اخیر خود، گزارش دستاوردهای طرح تحقیقاتی برآورد سهم اثرات مستقیم و غیرمستقیم فعالیت‌های انسانی بر روان آب‌های سطحی را مورد بررسی قرار داد. بر اساس این گزارش دخالت‌های انسانی بیش از تغییر آب‌وهوا بر کاهش حجم روان‌آب‌ها اثرگذار بوده است.

این طرح تحقیقاتی به همت گروهی از دانشگاه تهران به سرپرستی بنفشه زهرایی، استاد این دانشگاه و با حمایت مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران انجام شده است.

عباس کشاورز، رئیس کمیته علمی و تحقیقاتی مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران در مورد این طرح تحقیقاتی گفت: به طور عمده آنچه همیشه به عنوان دلیل اصلی کاهش حجم روان‌آب‌ها در کشور از سوی مسئولان دولتی مطرح می‌شد، تغییر شرایط اقلیمی و آب‌وهوایی بود که با اطلاعات ما مغایرت داشت. درنتیجه تصمیم گرفتیم مطالعه دقیق و گسترده‌ای در مورد این مسئله داشته باشیم که خوشبختانه این اقدام توانست مؤثر واقع شود و درنهایت وزارت نیرو بپذیرد که فعالیت‌های مستقیم و غیرمستقیم انسان‌ها در حجم روان آب‌ها اثرگذار بوده است.

وی تصریح کرد: به طور حتم اگر بخواهیم این چالش جدی را در کشور برطرف سازیم باید در ابتدا دلایل اصلی بروز آن را شناسایی کرده و به دنبال آن راهکارهای مناسب را پیدا کنیم. در این مطالعه سد گتوند، درودزن، کرخه، گاوخونی، رخ و نیشابور به عنوان حوزه‌های آبریز اصلی در کشور مورد بررسی قرار گرفتند و درنهایت مشخص شد که بیش از تأثیر شرایط اقلیمی، دخالت‌های مستقیم و غیرمستقیم انسانی در کاهش حجم روان آب‌ها مؤثر بوده است.

در همین رابطه