رادیو مجازی اتاق ایران - 23 دی 1403

رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران خبر داد

آمادگی اپراتورهای اینترنت برای ورود به فرابورس

رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران می­‌گوید مانع سهامداری مشترک شرکت‌های FCP برای حضور در فرابورس رفع شده و در صورت موافقت سازمان بورس این کار انجام می­‌شود.

28 خرداد 1396 - 09:57
کد خبر : 8877
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 

رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با اشاره به حل مانع سهامداری مشترک شرکت‌های FCP برای حضور در فرابورس توسط کمیسیون تنظیم مقررات، از اجرایی شدن این طرح مشروط به توافق سازمان بورس خبر داد.

محمدرضا کریمی با اشاره به حضور شرکت‌های FCP یا شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت در بورس بیان کرد: سال گذشته در تفاهم سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با بورس توافق شد بر اینکه تابلوی بنگاه‌های کوچک و متوسط (SME) و استارت‌آپ‌های فناوری اطلاعات در بورس شرکت داده شود. پیش‌ازاین شرایط برای حضور این شرکت‌ها بسیار دشوار بود. ازجمله اینکه شرکت‌ها باید حداقل سه سال سود ده بوده و مبلغ سرمایه آن‌ها از یک حد بالاتر باشد. با عزم بورس برای اینکه سرمایه‌ها را به سمت شرکت‌های کوچک و متوسط هدایت کند، این توافق رخ داد.

وی درباره موانع حضور شرکت‌ها در بورس اظهار کرد: مانع‌ها در شرکت‌های کوچک و بزرگ متفاوت است؛ مانع شرکت‌های کوچک این است که معمولاً قدمت ندارند، سه سال سوددهی را ندارند و حجم سرمایه‌شان از حداقل موردنیاز کمتر است. شرکت‌های بزرگی هستند که موانع شرکت‌های کوچک را ندارند، یعنی قدمت زیادتری دارند و حجم سرمایه‌شان از حداقل لازم بیشتر است و در سه سال گذشته نیز سود ده بوده‌اند.

رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ادامه داد: یک بند در اکثر پروانه‌های ارتباطی بود که برای انتقالشان به بورس ایجاد مشکل می‌کرد و آن سهامداری مشترک بود، یعنی یک نفر نمی‌توانست در دو شرکت FCP سهامدار باشد. این مانع سال گذشته در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی مطرح و برطرف شد. بنابراین شرکت‌ها وقتی در بورس پذیرفته شوند دیگر مانع سهامداری مشترک را ندارند. این قدمی بود که کمیسیون تنظیم مقررات برداشت برای اینکه شرکت‌های اپراتور ارتباطی بتواند سهامشان را در بورس عرضه کند.

کریمی ازجمله قوانینی که باید تغییر کند و در آنها تجدیدنظر شود را آیین‌نامه‌های اجرایی دانست و افزود: البته هنوز این مسئله اجرایی نشده است. امیدواریم با اجرایی شدن آن تابلوی جداگانه‌ای در بورس داشته باشیم که شرکت‌های کوچک و متوسط فناوری اطلاعات بتوانند سهام خود را در آن عرضه و از بازار جذب سرمایه کنند. تاکنون توافق‌های کلی انجام شده، یکسری آیین‌نامه در دست تهیه است، اما موانع اجرایی شدن این طرح در دستان بورس است، زیرا سال گذشته در دی‌ماه توافق کلی این کار انجام شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان نظام صنفی رایانه‌ای توافقات لازم را انجام داده و بقیه مسائل به سازمان بورس برمی‌گردد که بتواند این مسئله را اجرایی کند و آیین‌نامه‌هایشان را ارائه دهد که امیدواریم هرچه زودتر این اتفاق بیفتد.

در همین رابطه