رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق خواستار شد

ساختار انتقال و توزیع برق کشور بازنگری شود

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق می‌گوید: ظرفیت انتقال و توزیع برق کشور به‌هیچ‌وجه متناسب با رشد مصرف و تغییر الگوی مصرف افزایش نیافته است و به همین واسطه، در زمان‌های اوج بار، برق‌رسانی سراسری با مشکل مواجه می‌شود.

17 تیر 1396 - 11:09
کد خبر : 9123
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق می‌گوید: ظرفیت انتقال و توزیع برق کشور به‌هیچ‌وجه متناسب با رشد مصرف و تغییر الگوی مصرف افزایش نیافته است و به همین واسطه، در زمان‌های اوج بار، برق‌رسانی سراسری با مشکل مواجه می‌شود.

علیرضا کلاهی صمدی-عکس: بهاره تقی‌آبادی

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران با اشاره به کمبود سرمایه‌گذاری در این صنعت، گفت: کسری سرمایه‌گذاری دولت قبلی در حوزه برق 15 هزار میلیارد تومان بود که به دولت یازدهم منتقل شد و گرچه فعلاً آمار دقیقی از پروژه‌های برقی دولت یازدهم در دسترس نیست اما واقعیت این است که مشکلات بودجه‌ای و تا حدی بوروکراسی داخلی وزارت نیرو اجاره استفاده از ظرفیت‌های لحاظ شده در ماده 12 قانون رفع موانع کسب‌وکار را نمی‌دهد و باعث شده بسیاری از پروژه‌های جدید به‌خصوص در حوزه انتقال و توزیع برق شکل نگیرد.

علیرضا کلاهی صمدی افزود: در حوزه تولید برق به‌واسطه اقتصادی بودن پروژه‌ها و با حضور بخش خصوصی که بیش از 50 درصد این بخش را در اختیار دارد، تا حدی اقدامات موردنیاز انجام شده است اما در حوزه انتقال و توزیع برق به دلیل اینکه پروژه‌ها ذاتاً اقتصادی نیستند، کمبودهای قابل‌توجهی وجود دارد که در زمان اوج بار خود را نشان می‌دهد و باعث اختلال در شبکه می‌شود.

کلاهی صمدی با بیان اینکه باید به داد بخش انتقال و توزیع برق کشور رسید، تصریح کرد: با ساختار فعلی، به‌هیچ‌وجه اجرا و بهره‌برداری از پروژه‌های انتقال و توزیع برق منطقی نیست به‌گونه‌ای که حتی تلاش برای جذب فاینانسور برای این بخش نیز بی‌نتیجه بوده و همین مسئله باعث شده است صنعت برق کشور به‌ویژه در حوزه انتقال و توزیع تا حد زیادی از پیش‌بینی‌ها عقب بماند و ظرفیت این حوزه متناسب با رشد مصرف و تغییر الگوی مصرف برق، افزایش نیابد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران گفت: در وضعیت فعلی وزارت نیرو با مدیریت جهادی و اقداماتی مانند تغییر ساعات کاری ادارات و تشویق کارخانه‌ها و صنایع برای مدیریت مصرف برق در ساعات پیک با استفاده از برق ژنراتور، توانسته است توزیع برق را مدیریت کند اما وضعیت شبکه انتقال برق به‌گونه‌ای است که در بلندمدت حتی با افزایش تولید برق، باز هم به دلیل کاستی‌های موجود در شبکه توزیع و انتقال، در ساعات پیک مصرف با مشکل مواجه خواهد شد.

کلاهی صمدی با تأکید بر لزوم بازنگری سطح ولتاژ برق توزیعی در شهر تهران، افزود: شهر تهران باوجود رشد چشمگیر جمعیت و تغییر قابل‌توجه الگوی مصرف برق در چند دهه اخیر، همچنان از همان ساختار انتقال و توزیع قدیمی یعنی رینگ 400 کیلوولت و پست‌های 63 / 230 کیلوولت بهره می‌برد و بخش عمده انتقال برق تهران روی 63 کیلوولت انجام می‌شود.

به گفته او، بازنگری کامل در ساختار انتقال توزیع شهر تهران هم ضروری است و هم بودجه قابل‌توجهی نیاز دارد که می‌تواند با روش‌های خلاقانه و ورود بخش خصوصی با این حوزه تأمین شود.

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران با تأکید بر اینکه نمی‌توان به این موضوع تک‌بعدی نگاه کرد، افزود: در شهر تهران تعداد زیادی پست‌های برق سنتی در فضای باز داریم که در بهترین نقاط شهر قرار گرفته‌اند و زمین آنها ارزش قابل‌توجهی دارد و چنانچه این پست‌های برق به زیر زمین منتقل شوند می‌توان بهره‌برداری دیگری از زمین داشت و هزینه‌های بازسازی شبکه توزیع را جبران کرد.

کلاهی صمدی افزود: اصلاح شبکه توزیع و انتقال برق نیازمند برخورد خلاقانه است و اگر اجازه ورود به بخش خصوصی داده شود می‌تواند با کمک و حمایت دولت، به‌صورت خلاقانه نقشه راه را ترسیم و اجرا کند ضمن اینکه با به‌صرفه کردن پروژه‌های این حوزه از منظر اقتصادی، می‌توان از حضور سرمایه‌گذار و فاینانسور خارجی نیز در این بخش بهره برد.

در همین رابطه