در مراسم جشن تولید شکر از وزیر جهاد کشاورزی به دلیل شکسته شدن رکورد تولید شکر و رساندن میزان تولید به یکمیلیون و ٦٤٣ هزار تن تقدیر شد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش ٥٠ درصدی میزان تولید شکر در کشور گفت: میزان تولید کشور از یکمیلیون و صد هزار تن در چهار سال گذشته به یکمیلیون و ٦٤٣هزار تن رسیده است.
به گفته محمود حجتی در چهار سال آینده میتوانیم بهراحتی در تولید شکر خودکفا شویم.
حجتی افزود: جدای از تأثیرات مثبت این افزایش تولید در ایجاد اشتغال و ارزشافزوده، بازاری را که بهطور رایگان در اختیار کارگران و کشاورزان کشورهای دیگر قرار داده بودیم، به کشور خود برگرداندیم.
حجتی در مورد کشت پاییزه چغندرقند گفت: امسال کشت پاییزه چغندرقند از ٧٠٠ هزار تن گذشته است.
حجتی افزود: کشت پاییزه چغندرقند کلید تولید شکر در کشور است. درکشت پاییزه تبخیر آب بسیار کمتر است و همچنین با توجه به اینکه میزان زیادی از بارشها در بهار و پاییز است میتوان تولید چغندرقند را در این فصلها افزایش داد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین بر لزوم تناوب کشت در تولید چغندرقند هم تأکید کرد و گفت: میتوان چغندرقند را با تولید گندم متناوب کرد و اینگونه ضمن کاهش علفهای هرز، تولید را هم افزایش داد.
حجتی با اشاره به برخی سیاستهای سوء در دولتهای گذشته گفت: در سال 85 با کاهش تعرفه شکر یکباره دو میلیون و پانصد هزار تن شکر وارد کشور شد درحالیکه میزان نیاز کشور بیش از 500 هزار تن نبود. به گفته حجتی بخشهای زیادی از کشاورزان از این سوء مدیریت و سیاست غلط آسیب دیدند.
حجتی بر لزوم آسیبشناسی و تحلیل تجربیات و همچنین مدون کردن تجربه این افزایش تولید تأکید کرد.
به گفته حجتی میتوان با درس گرفتن از این موضوع، در مورد محصولات دیگر مانند روغن هم این افزایش تولید و بعد خودکفایی را ایجاد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی میزان خودکفایی روغن را 6 تا 7 درصد عنوان کرد و گفت: به دلیل ضرورت کشور و نیاز بخش کشاورزی باید در بخش روغن هم خودکفا شویم. امروز توانستیم تولید کلزا را تا سه برابر افزایش دهیم.
حجتی افزود: در یک مزرعه 10 هکتاری در کرمانشاه توانستیم با حمایت و پشتیبانی از تولید و با همکاری فرانسویها، تولید روغن کلزا را به 4.5 تن در هکتار برسانیم که توانستیم رکوردی در این زمینه بزنیم.
حجتی خطاب به فعالان اقتصادی و اعضای اتاق ایران گفت: با کمک فعالان اقتصادی و بخش خصوصی همانگونه که توانستهایم در بخش شکر افزایش تولید داشته باشیم، میتوانیم در روغن هم خودکفا شویم.