رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

غلامحسین شافعی در همایش شورای گفت‌وگوی کهگیلویه و بویراحمد

توزیع قدرت در همه مناطق کشور برای رسیدن به توسعه ضروری است

در همایش شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی در استان کهگیلویه و بویراحمد، بر ضرورت توسعه متوازن منطقه‌ای، پرهیز از سیاسی‌ کاری در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای و توجه به مصلحت مردم به جای کسب رضایت آن‌ها، تاکید شد.

11 مرداد 1396 - 19:11
کد خبر : 9551
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

همایش شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور هیات رئیسه اتاق ایران و روسای اتاق های سراسر کشور برگزار شد.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در این همایش از ریشه‌ ای بودن برخی معضلات اقتصادی سخن گفت و تاکید کرد: این مسائل عمیق بوده و با وصله و پینه کردن نمی توان از آنها رهایی یافت. برای مثال همین مسئله عدم توزان در  توسعه مناطق مختلف کشور، ریشه تاریخی و فرهنگی دارد. در هر کجا که گروه های ذی نفوذ حضور داشته اند، از این دست اتفاقات افتاده است.

وی افزود: از سوی دیگر در هر کجا که هم گرایی سیاسی یا اقتصادی وجود نداشته توسعه ای رخ نداده است، متاسفانه در ایران همگرایی سیاسی به چشم نمی خورد. در این سالها بارها دیده ایم که به دلیل فعالیت همین گروه های ذی نفوذ، کار خانه هایی در مکانهایی تاسیس شده اند که فقط به محیط زیست آسیب زده و هیچ نتیجه دیگری به دنبال نداشته است.

به اعتقاد رئیس اتاق ایران، بخش‌خصوصی باید علاوه بر توجه به مشکلات روزمره اقتصادی به مسائلی که ریشه‌های تاریخی نیز دارد، توجه کرده و برای آنها راه حل بیاید.

شافعی تشریح کرد: به طور کلی دیده‌ایم همین گروه‌ها سعی دارند، کاری انجام دهند و یا حرفی بزنند که تنها رضایت عمومی را جلب کند اما اقدامات آنها اثر مثبت بلندمدت نداشته و سرانجام منافع ملی را به خطر می‌اندازد. مسئولانی هستند که به جای انجام وظایف خود به دنبال خرید محبوبیت هستند. به نظر می‌رسد باید توجه به رضایت مردم تغییر کرده و مصلحت آن‌ها ملاک اعمال ما قرار گیرد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور خواستار پرهیز از ملاحظات سیاسی در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور شد و افزود: باید دیوار قطور قدرت متمرکز را شکسته و آن را در همه مناطق کشور توزیع کنیم. استانداران والیان کشور هستند، نگاه به آنها نباید هزینه‌ای باشد. این نگاه مانع توسعه بوده و نیاز به تحول دارد.

رشد سرمایه‌گذاری در یاسوج

جبار کیانی‌‌پور، رئیس اتاق یاسوج در این همایش با نگاه به ظرفیت‌های انسانی و طبیعی این استان از اقدامات و عملکرد اتاق یاسوج سخن گفت. اتاق یاسوج به عنوان یکی از جوان‌ترین اتاق‌ها، ده سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و توانسته در راستای توسعه اقتصادی این منطقه موثر باشد.

وی تعامل و اعتمادی که امروز بین نهادهای دولتی استان و اتاق یاسوج شکل گرفته را مورد توجه قرار داد و آن را موضوع محوری در رشد سرمایه‌گذاری استان دانست. بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی امروز روند روابط بین‌المللی استان کهگیلویه و بویراحمد از طریق اتاق یاسوج پیگیری شده و دستگاه‌های دولتی همکاری خوبی با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق دارند.

کیانی‌پور گزارشی از روند برگزاری جلسات شورای گفت وگوی این استان ارائه داد.  کاهش بروکراسی های اداری، پذیرش و اعزام هیات های تجاری از طریق اتاق، ایجاد پنجره واحد تجاری، پیگیری سفر رئیس‌جمهور به یاسوج از طریق اتاق، تهیه سند راهبردی توسعه تجارت غیرنفتی و مواردی از این دست از جمله دستاوردهای برگزاری جلسات شورای گفت وگوی استان است که مورد تاکید رئیس اتاق یاسوج قرار گرفت.

وی ادامه داد: بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی که توان رقابت را از کالاهای تولیدی گرفته، به عنوان یک مشکل جدی وجود دارد و هنوز نتوانسته ایم در جلسات شورا برای این معضل، راهکار پیدا کنیم.

نقش اتاق‌ها در پیشبرد اهداف اقتصادی

غلام‌محمد زارعی، نماینده شهرستان‌های بویراحمد و دنا در مجلس با اشاره به قابلیت‌های بالقوه استان از وجود ظرفیت جغرافیایی و پتانسیل قابل توجه این استان در زمینه تولید و انبار کالاهای مختلف به دلیل وضعیت آب و هوایی و نزدیکی آن به بنادر، سخن گفت و تاکید کرد: در گذشته در این استان بیکاری در قالب یک ارزش دیده می‌شد اما امروز این فرهنگ متفاوت شده و کار کردن به گفتمان عمومی تبدیل شده است.

وی ادامه داد: اتاق‌ها در پیشبرد اهداف اقتصادی نقش بسزایی دارند. اقتصاد مقاومتی در پی آن است ظرفیت همه مناطق کشور شناسایی شود و این توانمندی ها به رشد و توسعه کمک کنند. در این بین آمایش سرزمینی بسیار مهم است. این اقدام موجب می شود فرصتهای اقتصادی با تعادل و بر اساس ظرفیتهای هر منطقه در کشور توزیع شود. اتاق ها می توانند در این وادی بسیار موثر عمل کنند.

این نماینده مجلس در مورد پروژه هایی که در بخش حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده ای در دست اجراست، تصریح کرد: انرژی تولیدی در پارس جنوبی از طریق کریدورهای این استان حمل می شود. بنابراین باید زیرساختهای لازم برای این مهم فراهم شود.

 ارائه تسهیلات سرمایه گذاری ویژه به استانهای کمتر توسعه یافته

حسین سلاح ورزی، نایب رئیس اتاق ایران با اشاره به موضوع نابرابری منطقه‌ای در کشور در مورد استان‌هایی که کمتر از 12 درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص می‌دهند، گفت: این نابرابری منطقه‌ای یک مسئله آشکار و جدی است ولی مشخص نیست چه زمانی حل خواهد شد.‌

وی ادامه داد: در استان کهگیلویه و بویراحمد در حد اعلا، تعامل بین دولت و بخش خصوصی دیده می‌شود و ظرفیت‌های بالایی در این منطقه قابل مشاهده است اما چرا سهم این استان از GDP کمتر از چیزی است که باید باشد؟

این فعال اقتصادی با احتساب منابعی که در اختیار استان قرار دارد، تاکید کرد: باید در کمترین حالت ممکن 5 الی 6 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری اتفاق بیافتد تا سهم استان از تولید به حد استانداردهای تعریف شده برسد.

رئیس اتاق خرم آباد در ادامه با تاکید بر اینکه علاوه بر هم‌نوایی در سطح کشور برای تقویت سرمایه‌گذاری باید طرحی در مجلس به تصویب برسد تا سرمایه گذاری در 12 استان مذکور با تسهیلات ویژه‌ای انجام شود، تصریح کرد: نمایندگان این استانها در مجلس می توانند برای تحقق این موضوع هماهنگی های لازم را انجام دهند تا به این ترتیب توازن توسعه منطقه ای در کشور تجلی یابد.

کاهش نرخ بیکاری در استان کهگیلویه و بویراحمد

موسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز اظهار امیدواری کرد که با آغاز روند کاهشی استفاده از رانت‌های دولتی در توسعه مناطق مختلف، استان‌های کمتر توسعه یافته که ظرفیت‌های لازم را دارند، آینده کشور را در دست می گیرند.

بر اساس اظهارات این مقام مسئول امروز بحث انرژی، آب و محیط زیست از جمله مهم ترین مباحث مطرح در سطح دنیا هستند که استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به هر سه مورد غنی بوده و استعدادهای خوبی دارد.

وی تسهیل‌گری برای انجام فعالیت های بخش خصوصی در استان را وظیفه اصلی استانداری دانست و تاکید کرد: به طور حتم اگر در منطقه ای سرمایه گذاری لازم انجام نشود، معضلات اقتصادی آن منطقه نیز برطرف نخواهد شد. خوشبختانه این استان توانست بیشترین نرخ کاهش بیکاری را در چند سال گذشته به دست آورد. نرخ بیکاری استان کهگیلویه و بویراحمد از 17 درصد به 12 درصد رسیده است.

خادمی در ادامه با نگاه به مطالعات عملی و تخصصی صورت گرفته، تصریح کرد: توانمندسازی بخش خصوصی منجر به کاهش نابرابری شده و فقر را از بین می برد. پس باید اجازه داد بخش خصوصی بر اساس طبیعت و ذات خود و با منطق اجتماعی به توسعه مناطق کمتر توسعه یافته کشور کمک کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد سیاست های پولی و مالی حاکم بر کشور را نیز مورد انتقاد قرار داد و گفت: سیاست‌های خوب با اجرای بد، به نتایج خود نمی‌رسند. در این شرایط کشور دچار تکرار تجربیات تکراری است که اثری هم ندارد. اتاق ایران می تواند با استفاده از توان بالایی که در انجام تحقیقات و مطالعات علمی دارد، راهکارهای لازم را به دست آورده و در اختیار مسئولان قرار دهد.

موضوعات :
در همین رابطه