رئیس اتاق البرز در یازدهمین نشست هم اندیشی هیات رئیسه اتاق و روسای شهرک های صنعتی استان البرز خطاب به فعالان اقتصادی گفت: تنها با گلایه و طرح مشکلات، موانع و چالشها در مسیر تولید و اشتغال برطرف نخواهد شد، بلکه باید با ارائه راهکارهای مناسب و منطقی دولت را برای بهبود فضای کسبوکار یاری کنیم.
رحیم بنا مولایی افزود: برخلاف دولتهای گذشته، دولت یازدهم بستر را برای بهرهگیری از نظرت و دیدگاههای بخش خصوصی در تصمیمگیریهای اقتصادی فراهم کرده است. اکنون موقع آن رسیده تا همراه و همگام با دولت دوازدهم همه دستاندازهای مسیری که کشورمان را به رونق اقتصادی هدایت میکند هموار کنیم.
بنامولایی گفت: تحقق شعار اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال مستلزم آن است که همه تشکلهای اقتصادی زیر چتر واحد و از یک بلند گوی مشترک استفاده کنند تا وحدت و انسجام جایگزین موازی کاریها شود.
وی اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف باید همه بخشهای اقتصادی شامل اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف با محوریت اتاق بازرگانی یک دبیرخانه مشترک داشته باشند و با تشکیل نشستهای اتاق فکر مشترک برای رفع انبوه مشکلات و موانع کسبوکار راهکارهای لازم تهیه و جهت بررسی نهایی و اجرا به دولت ارائه دهیم.
بنامولایی دریافت مالیات و عوارض در مقابل تأمین زیرساختهای اقتصادی را حق مسلم دولت دانست و تصریح کرد: اگر همه تشکلهای اقتصادی در پوشش یک دبیرخانه مشترک فعالیت داشته باشند، این دبیرخانه برای پرداخت مالیات منطقی، هماهنگیهای لازم را انجام خواهد داد و بسیاری از مشکلات کنونی در این زمینه برطرف میشود. متأسفانه هماکنون در مواردی بخش خصوصی در مقابل پرداخت مالیات و عوارض از مزایای تأمین زیرساختها توسط دستگاههای اجرایی ذیربط محروم است.
رئیس اتاق البرز از وجود مراکز متعدد تصمیمگیری بهعنوان مشکل و مانع اصلی در بهبود فضای کسبوکار و رشد اقتصادی نام برد
و افزود: برای رفع این مشکل که بعضاً زمینه رانت و فساد را در بی داشته باید راهکار مناسب تهیه و به دولت پیشنهاد دهیم.
بنا مولایی به انتظارات برخی افراد از دولت برای فعالیتهای اقتصادی را غیرمنطقی عنوان کرد و گفت: هستند کسانی که با دستخالی قصد فعالیتهای تولیدی دارند و مرتب از دولت زمین، وام و سایر امکانات درخواست میکنند، درحالیکه بخش خصوصی واقعی برای هرگونه فعالیت تولیدی باید آورده داشته باشد.
وی ایجادوحدت و هماهنگی بین بخشهای اقتصادی طی سال گذشته را موجب رفع دو مشکل اساسی عنوان کرد و افزود: حسابرسیهای دهساله تأمین اجتماعی و بازدیدهای دهساله اداره دارایی در مراجعه به کارخانهها دو مشکل اساسی بود که درپوشش وحدت و هماهنگی بین تشکلهای اقتصادی و در اجرای مصوبه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی برطرف شد.
بنا مولایی با اشاره به نیاز مبرم بخش تولید به نیروهای ماهر و کاردان در رشتههای مرتبط صنعتی گفت: در همه جای دنیا علم عامل پیشرفت و ثروت است، اما در کشور ما به دلیل نارساییهای حاکم در نظام آموزش عالی در مواردی علم مانع ایجاد ثروت شده است. مستندترین شاهد این ادعا وجود هزاران نیروی بیکار تحصیلکرده است. دانشگاهها باید بر اساس نیاز صنعت کشور نیرو تربیت کنند که متأسفانه چنین نیست.
رئیس اتاق البرز با اشاره به نود هزار کارخانه و هشتصد و شصت شهرک صنعتی در سطح کشور گفت: باید از وضعیت کارخانههای کشور ازجمله میزان کمی و کیفی انواع محصولات تولیدی و عرضه و صادرات، اطلاعات کامل در دسترس باشد تا بستر برای رونق اقتصادی بهویژه در بحث صادرات مهیا شود. متأسفانه تاکنون یک اراده قوی برای ایجاد یک بانک اطلاعات صنعتی حاکم نشده است. اگر از بانک اطلاعات صنعتی جامع برخوردار شویم، تجارت الکترونیک کشور نیز تحول اساسی را تجربه خواهد کرد.
ضرورت دریافت مصوبه قانونی برای چهار شهرک در فردیس
در ادامه این نشست فرماندار شهرستان فردیس از انجام مراحل اداری برای دریافت مصوبه قانونی برای چهار شهرک صنعتی غیر مصوب در سطح این شهرستان خبر داد و گفت: در آینده نزدیک با مصوب شدن این شهرکها وضعیت صنعت فردیس از بلاتکلیفی رهاشده و اشتغال فراوانی در این شهرستان ایجاد خواهد شد.
حمید احدی برنامهریزی برای برپایی یک نمایشگاه بزرگ در شهرک صنعتی سیمین دشت خبر داد و افزود: این نمایشگاه بهزودی باهدف عرضه مستقیم محصولات تولیدی کارخانههای مستقر درسطح این شهرستان باقیمتهای بسیار مناسب افتتاح خواهد شد. زمین برای ایجاد این نمایشگاه در نظر گرفتهشده و غرفههای عرضه محصولات متنوع در این مکان بهزودی دایر خواهد شد.
رئیس شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز نیز در این نشست به برنامهریزی برای عرضه محصولات تولیدی استان در بازارهای جدید اشاره کرد و گفت: باهدف توسعه صادرات برنامهای تدارک دیدهایم تا محصولات تولیدی استان در نمایشگاههای بینالمللی معرفی و عرضه شود.
شاهمرادی افزود: صنایع کوچک و متوسط برای حضور در اینگونه نمایشگاهها باید دورههای آموزشی لازم را فراگیرند و ما کلیه هزینههای شرکت در این دورهها را پرداخت خواهیم کرد.
وی به مدیران واحدهایی که قصد حضور در این نمایشگاهها رادارند توصیه کرد مراتب را از قبل اعلام کنند تا برای تأمین پنجاهدرصد هزینه ایجاد غرفه تا سقف ٨ میلیون تومان اقدام شود.
شاهمرادی به برپایی اولین نمایشگاه توانمندیهای استان از ٢١ تا ٢٤ مردادماه جاری خبر داد و گفت: معرفی انواع محصولات صادراتی واحدهای کوچک و متوسط از اهداف برگزاری این نمایشگاه است و کلیه هزینههای ایجاد غرفههای نمایشگاه را پرداخت خواهیم کرد. همچنین از چند هیات تجاری خارج از کشور دعوتشده تا از محصولاتی که در این نمایشگاه عرضه میشود بازدید کنند.