رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

در نشست مسئولان امور بین‌الملل اتاق‌های سراسر کشور در اتاق ایران عنوان شد

تاکید بر گسترش روابط بین‌المللی در چارچوب اتاق‌های معین

نشست مسئولان بین‌الملل اتاق‌های سراسر کشور باهدف هم‌افزایی و هماهنگی برای انجام امور بین‌الملل اتاق‌ها در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد؛ محمدرضا کرباسی معاون بین‌الملل اتاق ایران در این نشست بر لزوم گسترش روابط بین‌المللی اتاق‌های سراسر کشور در چارچوب اتاق‌های معین تاکید کرد.

01 شهریور 1396
کد خبر : 9863
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاون بین‌الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشست مسئولان بین‌الملل اتاق‌های سراسر کشور گفت: این نشست باهدف هم‌افزایی و هماهنگی برای انجام امور بین‌الملل اتاق‌های برای استفاده حداکثری از مزیت‌های مختلف استان‌ها برگزارشده است.

محمدرضا کرباسی افزود: هیات‌های تجاری زیادی به ایران می‌آیند اما اکثر این هیات‌ها تنها در تهران دیدارهایی دارند و این موضوع مقبول نظر ما نیست و هیات‌های تجاری باید به استان‌های مختلف هم سفرهایی داشته باشند.

کرباسی با تأکید بر لزوم حضور هیات‌های تجاری خارجی در استان‌های مختلف گفت: در این مورد با وزارت خارجه و همچنین سفارت‌خانه‌های خارجی هم مکاتباتی داشته‌ایم و تلاش می‌کنیم هماهنگی‌هایی برای سفر و نشست هیات‌های تجاری در استان‌های مختلف هم داشته باشیم.

معاون بین‌الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همچنین با تأکید بر نقش اتاق‌های معین در روابط بین‌المللی اتاق‌ها گفت: گسترش روابط بین‌المللی اتاق‌ها باید در چارچوب اتاق‌های معین باشد.

کرباسی در بخش دیگری از سخنانش لزوم هماهنگی بیشتر اتاق‌ها در پذیرش هیات‌ها را موردتوجه قرار داد و گفت: گاهی به دلیل ناهماهنگی و عدم انجام اقدامات لازم در پذیرش هیات‌ها از سوی اتاق‌های استانی نتیجه موردنظر از پذیرش هیات‌ها حاصل نمی‌شود که اتاق‌ها باید در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند.

معاون امور بین‌الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همچنین با اشاره به همراهی هیات‌های تجاری بخش خصوصی با هیات‌های سیاسی در کشورهای مختلف گفت: ما انتظار داریم اتاق‌ها جدای از نشست‌ها و ملاقات هیات‌های دولتی، نشست‌هایی هم با بخش خصوصی کشور مقصد داشته باشند و سفرهای تجاری پرباری برای بخش خصوصی ترتیب دهند.

کرباسی از مسئولان بین‌الملل اتاق‌های سراسر کشور درخواست کرد اعزام و پذیرش هیات‌ها را به اتاق ایران اطلاع دهند تا اتاق در هماهنگی ملاقات‌ها و برگزاری همایش‌ها به اتاق‌های استانی کمک کند.

در این نشست همچنین گزارش عملکرد معاونت بین‌الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ارائه شد و مسئولان بین‌الملل اتاق‌ها هم نظرات خود را ارائه کردند.

تدوین شیوه‌نامه اعزام و پذیرش هیات‌ها، تدوین پروتکل ملاقات‌های مختلف در اتاق، طراحی مدل ارزیابی اتاق‌های مشترک و طراحی نقشه راه همکاری با کشورهای مختلف از مهم‌ترین اقدامات معاون بین‌الملل اتاق ایران عنوان شد.

بر اساس این گزارش 30 شریک اول تجاری ایران، 30 اقتصاد بزرگ و 15 کشور همسایه از اولویت‌های امور بین‌الملل اتاق ایران هستند که اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری و تشکیل اتاق‌های مشترک جدید بر این اساس است.

جایگاه دیپلماسی اقتصادی

در ادامه این نشست در نوبت بعدازظهر، با حضور اسفندیار امیدبخش مدیرکل اداره روابط چندجانبه معاونت بین‌الملل اتاق ایران، موضوع دیپلماسی اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بر اساس اظهارات امیدبخش در حال حاضر ایران از دو جنبه در مقوله دیپلماسی اقتصادی با مشکل روبرو است؛ اول، نداشتن استراتژی مشخص و دوم، نبود نیروی انسانی تربیت‌شده که بتواند این استراتژی را در مذاکرات با جهان، پیاده کند.

وی گفت: ایران در طول 37 سال گذشته هیچ‌گاه دیپلماسی اقتصادی نداشته و همچنان از آن غافل است، شاید در گفتار بین مسئولان به این مهم توجه شده اما در عمل چیزی شاهد نبودیم.

 امیدبخش همچنین تداوم برگزاری کمیسیون‌های مشترک با کشورها را نمایانگر بی‌توجهی دولت نسبت به دیپلماسی اقتصادی و پیوند کشور با اقتصاد جهانی دانست و گفت: دولت از طریق کمیسیون‌های مشترک تعیین می‌کند که بخش خصوصی با کدام کشور و به چه میزان کار کند. این تعیین تکلیف توسط دولت یعنی تقدم دولت بر بازار که مغایر با سیاست‌های اقتصاد بازار است و تا زمانی که این رویه ادامه دارد، توسعه اتفاق نمی‌افتد.

 مدیرکل اداره روابط چندجانبه معاونت بین‌الملل اتاق ایران، کارنامه خصوصی‌سازی کشور را نیز غیرقابل‌دفاع ارزیابی کرد و افزود: دولت برای حفظ قدرت خود در داخل همچنان اجازه خصوصی‌سازی نمی‌دهد. در دیپلماسی اقتصادی مسئله اصلی این است که چگونه می‌توان قدرت کشور را در دنیا حفظ کرد و در عین حال بتوان از منابع توسعه در اقتصاد جهان بهره برد، بنابراین می‌بینیم که آنچه در کشور دنبال می‌شود با مفهوم دیپلماسی اقتصادی فاصله بسیار دارد.

 

در همین رابطه