رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

یادداشت رئیس اتاق خرمشهر درباره روز ملی صنعت و معدن

صنعت در مرز؛ عقلانیت در مرکز

مصطفی موسوی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر ضمن گرامی‌داشت روز ملی صنعت و معدن، صنایع مرزی را نمادی از پایداری و تعهد ملی که نقش کلیدی در زنجیره ارزش اقتصادی کشور دارد، برشمرد.

سید مصطفی موسوی

رئیس اتاق خرمشهر
11 تیر 1404 - 11:31
کد خبر : 85932
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

روز ملی صنعت و معدن فرصتی است برای تأکید بر اهمیت بنیادین تولید در شکل‌دهی اقتصادی پویا، تاب‌آور و متوازن. صنعتگران، به‌ویژه در مناطق مرزی، با خلاقیت و تعهد، نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌کنند؛ نقشی که باید در سیاست‌گذاری‌های صنعتی به‌طور ویژه مورد توجه و حمایت قرار گیرد.

خرمشهر، به عنوان دروازه‌ای استراتژیک به بازارهای منطقه‌ای و جهانی، ظرفیت بالقوه‌ای برای تبدیل شدن به قطب صنایع، لجستیکی و ارتباطات فرامرزی دارد. بهره‌گیری کامل از این ظرفیت مستلزم بازتعریف سیاست‌های صنعتی مطابق با ویژگی‌های جغرافیایی و نیازهای بومی است؛ سیاست‌هایی که تسهیل تولید، واردات ماشین‌آلات و دسترسی به منابع مالی و بیمه‌ای را تضمین کنند.

منطقه آزاد اروند، یکی از ارکان توسعه در جنوب غرب کشور، می‌تواند با تسهیل رویه‌های اداری، کاهش موانع گمرکی و توسعه زیرساخت‌های مالی و حمل‌ونقل، نقش محرک اصلی تحول صنعتی در مناطق مرزی را ایفا کند. هماهنگی میان نهادهای محلی و سیاست‌گذاران کلان برای تحقق این هدف ضروری است.

صنعت در مناطق مرزی فراتر از تولید کالا است؛ نمادی از نوآوری، پایداری و تعهد ملی که نقش کلیدی در زنجیره ارزش اقتصادی کشور دارد. واحدهای تولیدی در این مناطق حلقه‌های اصلی ایجاد اشتغال، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد مقاومتی هستند.

اتاق خرمشهر، با تأکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی و ارتقای تعاملات منطقه‌ای، توسعه صنایع کوچک و متوسط صادرات‌محور را به عنوان محور پیشرفت و ثبات اقتصادی می‌داند.

تسهیل فرآیندهای گمرکی، کاهش بروکراسی، توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک، ایجاد تسهیلات مالی و اعتباری ویژه برای فعالان اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، گام‌های مؤثری برای افزایش بهره‌وری، گسترش صادرات و خلق فرصت‌های شغلی پایدار هستند. این اقدامات مرزها را به کانون‌های استراتژیک توسعه اقتصادی و تاب‌آوری ملی تبدیل می‌کنند.

روز صنعت و معدن، نماد اراده استوار و ظرفیت بی‌بدیل صنعتگران است؛ اراده‌ای که چشم‌اندازی روشن، پایدار و پویا را شکل می‌دهد و جایگاه صنعت مرزی را به‌عنوان نقطه‌ای کلیدی و بی‌رقیب در توسعه اقتصادی تثبیت می‌کند.

در همین رابطه