رادیو مجازی اتاق ایران - 4 فروردین 1403

جراحی اقتصاد

نایب رئیس اتاق ایران

عطش سرمایه‌گذاری پسابرجام را با فرصت‌سوزی از دست دادیم

سلطانی معتقد است: در دوران طلایی پس از برجام خیلی از شرکت‌های اروپایی عطش قرارداد با ایران را داشتند؛ اما با طولانی شدن تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی، این عطش به تدریج فروکش کرد.

اقتصاد کلان

شاهرخ ظهیری در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران مطرح کرد

اولویت اصلاح ساختار اقتصادی؛ اصلاح نظام مالیاتی، بانکی و ارزی

ظهیری، از پیشکسوتان صنعت غذایی ایران می‌گوید: مهمترین گام اصلاح نظام اقتصادی یا جراحی اقتصادی، اصلاح نظام بانکی است. بخش خصوصی همیشه بر لزوم فاصله گرفتن بانک‌ها از بنگاه‌داری تأکید داشته است. اصلاح نظام بانکی، مالیاتی و نظام ارزی مهم‌ترین مواردی است که دولت می‌تواند برای جراحی اقتصادی آنها را مورد توجه قرار دهد.

اقتصاد کلان

یادداشت پدرام سلطانی

«مسائل» کشور را «حل» کنیم

حکایت این روزهای کشور ما حکایت نحوه نگاه به مسئله و حل آن است.نه می توانیم صورت مسائل را پاک کنیم و نه باید آنها را پیچیده کنیم و خود صورت مسئله را تبدیل به مسئله جدید کنیم. باید مسائلمان را حل کنیم.

اقتصاد کلان

علی‌اصغر جمعه‌ای در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

جراحی اقتصاد، باور همگانی می‌طلبد

علی‌اصغر جمعه‌ای، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان، معتقد است اقتصاد ایران از سال‌ها پیش نیازمند جراحی بوده اما همواره این نیاز به تأخیر افتاده و اکنون کار به‌جایی رسیده است که هر روز تأخیر در این جراحی، می‌تواند تبعات بسیار بدی برای کشور به همراه داشته باشد.

اقتصاد کلان

مهدی پازوکی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

اقتصاد ایران به جای برنامه‌ریزی، اسیر برنامه‌روزی است

مهدی پازوکی، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد علامه معتقد است اقتصاد ایران نیازمند جراحی و اصلاحات تدریجی است و این اصلاحات را یک ضرورت ملی عنوان می‌کند که اگر انجام نشود، کشور قادر نخواهد بود در روند تحولات توسعه‌ای قرار بگیرد. او از برنامه‌روزی شدن اقتصاد گلایه دارد و می‌گوید: باید برای توسعه اقتصاد برنامه‌ریزی شود نه اینکه آن را به روزمرگی سوق داد.

اقتصاد کلان

حسین سلاح‌ورزی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

دولت به‌جز جراحی اقتصاد، راه برگشتی ندارد

حسین سلاح‌ورزی، نایب رئیس اتاق ایران، جراحی اقتصادی مورد نظر رئیس‌جمهور را از ضرورت‌های اقتصاد ایران می‌داند که راه برگشتی به‌جز آن وجود ندارد و به مصلحت ملت ایران است. او اصلاح الگوی مصرف سوخت، شفاف‌سازی هزینه‌ها، کاهش حجم دولت، گسترش پایه‌های مالیاتی و مقابله با رانت و فساد را از دیگر اقدامات ضروری در وضعیت فعلی اقتصاد ایران برمی‌شمارد.

اقتصاد کلان

تبصره 18 لایحه بودجه دردسرساز شده است

معمای منابع اشتغالزایی در بودجه 97

تبصره 18 لایحه بودجه سال آینده به اصلاح قیمت حامل‌های انرژی اختصاص دارد که بر اساس آن 17 هزار و 400 میلیارد تومان درآمد جدید از محل افزایش قیمت سوخت به اشتغال اختصاص خواهد یافت. این موضوع انتقادهایی را به دنبال داشته و اختلاف‌نظرهایی بر سر آن وجود دارد.

اقتصاد کلان

حسن روحانی در جمع روسای کمیسیون‌های مجلس بر ضرورت جراحی بزرگ اقتصاد تاکید کرد

اقتصاد؛ بیماری که با قرص درمان نمی‌شود

رئیس جمهور روز گذشته میزبان روسای کمیسیون‌های مجلس بود تا به آن‌ها بگوید که دولت از پیشنهادها و برنامه‌های خود در لایحه بودجه عقب‌نشینی نمی‌کند.

اقتصاد کلان

روسای اتاق‌های ایران، اصناف و تعاون طی نامه‌ای به رئیس مجلس اعلام کردند

دیدگاه بخش‌خصوصی کشور در مورد لایحه بودجه 97

روسای اتاق‌های ایران، اصناف و تعاون در نامه‌ای به رئیس مجلس، دیدگاه بخش‌خصوصی کشور را در مورد لایحه بودجه 1397 اعلام کردند.

اتاق ایران

تجربه چین، راهگشای تغییر ریل از سیاست «توسعه صادرات» به «جایگزینی صادرات»

اقتصاد چین در طی 30 سال گذشته رشد چشمگیر و بی نظیری داشته است. بی تردید مطالعه دلایل و عوامل این رشد و بررسی سیاستهایی که چین را در این 30 سال اینگونه متحول کرده است می تواند درس‌های زیادی را برای کشور ما و اصلاح و اتخاذ سیاست‌های مناسب‌تر در مسیر بهبود شرایط و وضعیت کنونی اقتصاد ما به همراه داشته باشد.

اقتصاد کلان