رادیو مجازی اتاق ایران - 8 اردیبهشت 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

خدشه در استقلال بانک مرکزی

بخش مهمی از مشکلات نظام پولی و بانک مرکزی صرفا ناشی از عملکرد دولت قبل نبوده، بلکه ساختار و قوانین حاکم بر این نظام به‌خصوص رابطه دولت با این نظام و در راس آن بانک مرکزی مشکل مزمنی است که از ابتدای انقلاب وجود داشته است که مهم‌ترین آن مساله استقلال بانک مرکزی است.

اقتصاد ایران

پایان کار بانک مرکزی؟

محمد طبیبیان، اقتصاددان درباره طرح «قانونی بانکداری جمهوری اسلامی ایران» که اخیرا در مجلس به صورت یک فوریتی درآمده در یاداشتی تحلیل می نویسد: در صورت تصویب این طرح یک گرفتاری و معضل قابل ملاحظه در امور بانکی کشور ایجاد خواهد شد و ته‌مانده نظام بانکی را با خطر ناکارآمدی و زیان فزاینده روبه‌رو خواهد کرد.

اقتصاد کلان

بوی پوپولیسم

دولت تدبیر و امید اقتصاد کشور را در شرایط بحرانی رکود تورمی در سال 1392 تحویل گرفت، شرایطی که از نظر وخامت اوضاع از سال‌های پس از جنگ تحمیلی تاکنون بی‌سابقه بود

اقتصاد کلان

گفت‌وگو با مسعود کرباسیان درباره یک تحول اقتصادی دولت یازدهم

ردیابی شبکه پنهان تجارت

طرح سامانه جامع گمرکی را دولت یازدهم ‌توانست در زمانی کوتاه راه‌اندازی کند. پیش از این امر تجارت نه تنها به کندی صورت می‌گرفت بلکه به دلیل عدم شفافیت روند گمرکی در ورود و صدور کالا نیز تخلفاتی صورت می‌گرفت که از چشم مسوولان دور می‌ماند.

بازرگانی و تجارت

اقتصاد آزاد؛ هم وسیله، هم هدف

موسی غنی‌نژاد درباره بازار اقتصاد آزاد، موانع آن می‌گوید و اینکه آزاد شدن عرصه برای ورود بازیگران جدید موجب به خطر افتادن منافع خاص افراد یا گروه‌های ذی‌نفوذی می‌شود که قبلا از بازار بسته و انحصاری سود می‌بردند.

خصوصی‌سازی

حمایت ظاهری یا حمایت واقعی از کارگران

موسی غنی نژاد اقتصاددان در یادداشت خود تاکید کرده است که اگر بنگاه یا کارفرما سود نبرد، دیگر بنگاهی وجود نخواهد داشت که کارگر در آن کار کند.

اقتصاد کلان

ارتقای کمی و کیفی در تولید

خودروسازان در سال94 توانستند خود را برای دوران پس از لغو تحریم‌ها آماده کنند

اقتصاد کلان

منطق اقتصاد مقاومتی

اقتصاد کلان

شروط ثمردهی سرمایه خارجی

سه شرط اساسی برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی در کشور وجود دارد که به تفکیک به توضیح هر کدام می‌پردازم.

اقتصاد کلان