رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404
روزنامه دنیای اقتصاد

بسته صوتی هفتگی اتاق ایران - 7

مرور اخبار اتاق ایران در هفته‌‌ سوم دی‌ماه

در هفته سوم دی‌ماه، میزبان نشست شورای گفت‌وگو، نوزدهمین نشست هیات نمایندگان، نشست کمیسیون‌های تخصصی و گردهمایی مدیران روابط عمومی اتاقها سراسر کشور بود.

صدا

ثمره فیلترینگ برای سنتی‌ها

فرشاد فاطمی، اقتصاددان در یادداشتی با محور تاثیرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای سنتی پرداخته و از کاهش سرمایه اجتماعی، حمایت ناکارآمد و سنجش میزان اهمیت دولت به کسب‌وکارها به عنوان تاثیرات مستقیم نام برده است.

تبعات و آثار فیلترینگ بر کسب ‌و کارها

حسن فروزان‌فرد، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در یادداشتی به تبعات منفی فیلترینگ برای کسب و کارها پرداخته و این موضوع را به‌ویژه برای کسب‌وکارهای خرد و سنتی بسیار مهم می‌داند.

اقتصاد کلان

بازی دولت و مردم در زمین کاهش ارزش پول ملی

تیمور رحمانی، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در یادداشتی نوشت: عدم‌تناسب انتشار پول با نیاز اقتصاد و پناه بردن مردم به حفاظ‌های تورم و از جمله ارز یا پول خارجی، اسباب تنزل بیشتر پول داخلی را فراهم می‌کند.

اقتصاد کلان

یادداشت مجتبی قاسمی، استادیار اقتصاد سیاسی دانشگاه شهید بهشتی

تبعات انحراف در حمایت‌گرایی

مجتبی قاسمی، استادیار اقتصاد سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در یادداشتی به انحراف‌های حمایت گرایی برای توانمندسازی تولید داخلی پرداخته و آثار و تبعات این انحراف‌ها را تشریح کرده است.

اقتصاد کلان

رادیو مجازی اتاق ایران: 11 آذر ماه 1403

صدا

خطای هزینه ازدست‌‌‌رفته یا ماندن در گذشته

هر چقدر افراد بیشتری در آزمایش و خطا کردن‌‌‌ها مشارکت داشته باشند و درس گرفتن‌‌‌ها فراگیرتر باشد، بهتر است. لازمه آینده بهتر، اجازه دادن آزمون و خطا به همه و پرهیز از تصمیمات شخصی و محدود و پشت درهای بسته است.

اقتصاد کلان

یادداشت مسعود نیلی، اقتصاددان

حکمرانان و خطر خواب سرمازدگی

مسعود نیلی، اقتصاددان در یادداشتی که خود نیز به تلخ بودن آن اشاره کرده است، به تشریح مشکلات پیش روی کشور پرداخته و بر اساس شواهد، نسبت به درک نشدن این مشکلات توسط حکمرانی هشدار داده است.

اقتصاد کلان

بحران انرژی؛ درس‌های تاریخی از ایالات‌متحده

تاریخ سیاستگذاری انرژی نشان می‌دهد بحران‌ها، اگرچه تهدیدی جدی هستند، اما فرصتی برای اصلاح و بازتعریف ساختارها نیز به شمار می‌‌‌آیند. برای استفاده از این فرصت‌‌‌ها، سیاستگذاران باید نگاه بلندمدتی به مسائل داشته باشند.

انرژی

افزایش تعرفه‌ها تهدیدی بر امنیت غذایی

امنیت غذایی در دنیای امروز به یک مساله مهم تبدیل شده است؛ برای کشورهای وابسته به واردات مواد اولیه کشاورزی، جنگ‌‌‌های تعرفه‌‌‌ای می‌تواند تهدید جدی برای امنیت غذایی باشد.

کشاورزی