رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

غلامحسین شافعی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

روابط سیاسی پایدار در گرو روابط اقتصادی منسجم است

شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران می‌گوید: سیاست باید در خدمت اقتصاد باشد؛ روابط سیاسی پایدار زمانی اتفاق می‌افتد که روابط اقتصادی پایدار بین دو کشور وجود شکا بگیرد. باید خلأ اطلاعاتی، موانع بانکی و بیمه‌ای برطرف شود.

20 شهریور 1396 - 09:07
کد خبر : 10095
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران می‌گوید: سیاست باید در خدمت اقتصاد باشد؛ روابط سیاسی پایدار زمانی اتفاق می‌افتد که روابط اقتصادی پایدار بین دو کشور وجود شکا بگیرد. باید خلأ اطلاعاتی، موانع بانکی و بیمه‌ای برطرف شود.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران. عکس: بهاره تقی‌آبادی

سیاست چگونه می‌تواند در خدمت اقتصاد باشد؟ راه‌های خدمت آن به اقتصاد کدام است. اخیراً بارها این جمله در فضای عمومی شنیده‌شده است «سیاست باید به اقتصاد یارانه دهد». غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم به این مسئله اعتقاد دارد. او در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: «ما در طول سال‌های گذشته اگر دقت کنیم همواره و همیشه اقتصاد به سیاست یارانه داده است؛ همیشه اقتصاد تحت تأثیر سیاست بوده است و راه را بر سیاست هموار کرده است. الآن با توجه به تحولاتی که صورت گرفته و با توجه به شرایط جدید در کشور و با توجه به اینکه رئیس‌جمهوری هم به بهبود وضعیت اقتصادی کشور اعتقاد دارد، نوبت این است که سیاست به اقتصاد یارانه دهد و از اقتصاد حمایت کند.»

این تحول چگونه باید اتفاق بیفتد؟ رئیس پارلمان بخش خصوصی چنین پاسخ می‌دهد: ‌«یک نکته کاملاً مشخص است، در عمل می‌بینیم که روابط سیاسی پایدار زمانی اتفاق می‌افتد که روابط اقتصادی پایدار بین دو کشور وجود داشته باشد. ارتباطات اقتصادی به پایداری روابط سیاسی می‌انجامد و روابط اقتصادی مردم دو کشور را می‌تواند به هم مرتبط و نزدیک کند.»

او ادامه می‌دهد: «دولت هم به این قضیه یعنی گسترش روابط اقتصادی به کمک روابط سیاسی اعتقاد دارد. بعد از رفت‌وآمدهای هیات اقتصادی-تجاری به ایران، هم دکتر روحانی و وزیر امور خارجه در همه سفرهای رسمی که هیات اقتصادی به همراه می‌برند و این نشان از توجه ویژه آن‌ها به دیپلماسی اقتصادی است.»

او مصداق عملی توجه به دیپلماسی اقتصادی را به‌غیراز هیات همراه تجاری در سفرهای خارجی رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه، بازگشایی معاونت اقتصادی در ساختار وزارت خارجه ایران عنوان می‌کند. باید از تمام فرصت‌های سیاسی برای توسعه روابط اقتصادی بهره گرفت.

خلأ و نقص در سفرهای هیات اقتصادی ایران به خارج کدام است؟ شافعی در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «شاید دلیل خیلی از مشکلات امروز، توقف طولانی ارتباط بین ما و سایر کشورها، بوده است. ما اطلاعات به‌روز این کشورها را نداریم؛ البته سایر کشورها هم اطلاعات ما را ندارند. باید این خلأ اطلاعاتی پر شود.»

در سفرها از دو طرف افرادی را انتخاب می‌کنیم که خلأ اطلاعاتی را پر کنند. یکی دیگر از مسائلی که هنوز بر سر راه فعالان اقتصادی است به حوزه توسعه بانک و بیمه برمی‌گردد. ما هنوز در این دو حوزه با مشکلات جدی مواجه هستیم.»

او تأکید می‌کند: «ما با خیلی از بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ بیمه‌ای مناسبات در خوری نداریم و امیدواریم که در این دوره این موانع برطرف شود. البته من در جریان هستم که مذاکرات خوبی هم برای رفع این موانع در حال انجام است. امیدواریم با توکل به خدا در دولت دوازدهم و با توجه به تغییرات و توصیه مؤکد مقام معظم رهبری بتوانیم شرایط را برای اقتصاد کشور فراهم کنیم.»

او از تهیه بانک اطلاعاتی-اقتصادی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خبر می‌دهد: «بانک اطلاعاتی در معاونت بین‌المللی اتاق در تهیه است. همچنین دپارتمان جدیدی را طراحی کرده‌ایم که اطلاعاتی از ایرانیان مقیم خارج از کشور تهیه می‌شود. این‌ها ظرفیت قابل‌توجهی است که باید به آن‌ها توجه شود. همچنین تا الآن اقتصادی ما با ایران افراد در خارج از کشور قطع بود و الآن بنابراین است که ارتباط برقرار شود. انشالله این داده‌ها و بانک اطلاعاتی تأثیر خوبی بر روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها بگذارد.»

در همین رابطه