رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

خسرو فروغان، عضو هیات رئیسه اتاق شیراز

طرح ادغام اتحادیه بافندگان فرش و ساعت بازنگری شود

خسرو فروغان، عضو هیات رئیسه اتاق شیراز معتقد است طرح ادغام اتحادیه بافندگان فرش و ساعت نیازمند بازنگری است.

26 مهر 1396 - 12:17
کد خبر : 10599
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
خسرو فروغان، عضو هیات رئیسه اتاق شیراز معتقد است طرح ادغام اتحادیه بافندگان فرش و ساعت نیازمند بازنگری است.

خسرو فروغان، رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق ایران -عکس: بهاره تقی‌آبادی

عضو هیات رئیسه اتاق شیراز گفت: اتحادیه بافندگان فرش و ساعت باهم ادغام شده اند که نیاز است این طرح بازنگری شود.

خسرو فروغان در نشست تخصصی بررسی چالش‌های صادرات و واردات فرش و صنایع‌دستی در اتاق شیراز گفت: متأسفانه در یک اقدام تعجب‌برانگیز اتحادیه بافندگان فرش با اتحادیه ساعت‌فروشان ادغام‌شده است که این موضوع باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت حل‌وفصل شود.

وی افزود: با ادغام این دو اتحادیه بلاتکلیفی برای بافندگان فرش ایجادشده و هیچ نهادی از آن‌ها حمایت نمی‌کند بنابراین نیاز است در تصمیم اتخاذشده، بازنگری ایجاد شود.

فروغان گفت: در بحث قوانین ازجمله قانون مصوب شده مجلس شورای اسلامی، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مختلف در سازمان‌ها در حوزه فرش، باعث عدم توسعه مناسب و مشکلات فراوان در این بخش شده است.

وی با اشاره به وجود آمارهای مغایر و عدم تصمیم‌گیری مناسب در حوزه فرش اضافه کرد: فرش یکی از بخش‌های درآمدزا در صادرات کشور ما بود که به دلیل عدم کار حرفه‌ای و تخصصی، عدم برخورداری از متولی و فعالیت‌های موازی این بخش را با مشکلاتی روبرو کرده است.

او ادامه داد: فرش از معدود برندهای تجاری کشور ایران است که به‌عنوان نماد کشور ما در جهان مشهور و معروف است اما متأسفانه در بخش فرش کشورمان معضلاتی وجود دارد که هویت فرش ایرانی را کمرنگ کرده است که در این بخش از تشکل‌های صادراتی فرش حمایت نشده است.

فروغان بابیان اینکه فرش ایران تحت‌الشعاع فعالیت کشورهای مانند چین، پاکستان و هند قرارگرفته است عنوان داشت: تسهیلات ویژه‌ای در بخش فرش وجود دارد که متأسفانه در اختیار فعالان واقعی این صنعت قرار نمی‌گیرد و در جاهای دیگری هزینه می‌شود.

وی با اشاره به حفظ اصول اولیه صحیح برای حضور در نمایشگاه‌های فرش تصریح کرد: در بحث فرش یارانه‌هایی برای حضور در نمایشگاه‌ها ارائه می‌شود اما آموزش‌های شرکت در نمایشگاه ارائه نمی‌شود و در این میان عده‌ای نمایشگاه را فرصتی می‌دانند که فرش‌های مشکل‌دار را در بازارهای خارج از کشور بفروشند.

فروغان افزود: برای پیشرفت حوزه فرش باید از حرکت‌های جزیره‌ای پرهیز کرد و حرکت جمعی در راستای هم‌افزایی باهدف واحد موفقیت کشور و ارزآوری از این حوزه مدنظر همه فعالان این بخش باشد.

 

در همین رابطه