رادیو مجازی اتاق ایران - 6 آذر 1403

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان خبر داد

مخالفت جهاد کشاورزی با افزایش تعرفه واردات کنجاله

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با بیان اینکه آنفلوانزای پرندگان باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای پرورش طیور شد، گفت: افزایش تعرفه واردات کنجاله با مخالفت وزارت جهاد روبرو شد.

06 اسفند 1396
کد خبر : 12383
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 مجید موافق قدیری، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: امروز میانگین قیمت کنجاله، سویای داخلی و خارجی ۱۰۸۰ تومان است و باید اذعان کرد روند باثباتی را در یک ماه قبل شاهد نبودیم.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران افزود: به نظر می‌رسد افت روغن‌کشی کارخانجات داخلی به دلیل کسری دانه سویا، کاهش میزان موجودی کنجاله سویا در بندر امام به ۱۵۰ هزار تن، حمل حداکثر ۴ کشتی دانه سویا به مقصد ایران، همچنین افزایش قیمت جهانی کنجاله سویا از حدود ۲ ماه قبل و پیش‌بینی روند افزایش قیمت جهانی کنجاله سویا نشان از افزایش قیمت کنجاله سویا در کشور دارد.

او با بیان اینکه وضعیت موجودی و قیمت ذرت دامی مناسب است، افزود: چراکه بیش از ۱ میلیون تن موجودی بنادر کشور بوده و میانگین قیمت نیز به ۸۸۰ تومان رسیده است؛ ضمن اینکه وضعیت نقدینگی پرورش‌دهندگان مرغ و تولیدکنندگان تخم‌مرغ چندان مناسب نیست و بیماری آنفلوانزای طیور باعث کاهش نقدینگی شدید این قشر از فعالین اقتصادی، افت انگیزه، کاهش سرمایه‌گذاری و تعطیلی مراکز پرورش شده است.

موافق‌قدیری با بیان اینکه وضعیت بازار جو دامی نیز تقریباً مساعد است، گفت: موجودی بنادر شمال ایران بیش از ۲۷۰ هزار تن و میانگین قیمت آن امروز ۱۰۵۰ تومان است. اما نابسامانی در قیمت ارز و همچنین عدم تخصیص به‌موقع ارز باعث کاهش انگیزه بازرگانان در واردات این نهاده پرمصرف شده است.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران ادامه داد: میانگین قیمت کنجاله سویا و جو دامی به ترتیب نسبت به مدت مشابه یک ماه قبل ۱۵ و ۱۰ درصد افزایش و ذرت دامی ۹ درصد کاهش داشته است.

موافق‌قدیری درباره افزایش تعرفه واردات کنجاله توسط دولت، گفت: یکی از معاونت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت این پیشنهاد را دو هفته قبل به همراه تعداد زیادی از اقلام دیگر به جهت حمایت از تولید داخل و بدون هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی در کمیسیون ماده ۱ پیشنهاد داد، اما با مخالفت جدی نمایندگان جهاد کشاورزی، اتاق بازرگانی و تشکل‌های تولیدی معتبر قرار گرفت و موضوع پس گرفته شد سپس مقرر شد که موضوع در کارگروه تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی بررسی شود.

او تصریح کرد: من مخالف هر نوع تعرفه گذاری غیر کارشناسی و پهن شدن دوباره سفره یارانه بر روی هر نوع نهاده دامی وارداتی به بهانه حمایت از تولید داخل هستم.

موافق‌قدیری درباره روزهای آینده بازار نهاده‌ها گفت: طی روزهای آینده قیمت جو دامی روند افزایش خواهد داشت. او درباره دلایل آن گفت: در هفته آینده عربستان‌سعودی مناقصه بین‌المللی خرید گندم دامی به‌عنوان کالایی که غیرمستقیم بر قیمت جو تأثیر دارد به حجم ۹۶۰ هزار تن را برگزار خواهد کرد، پیش‌بینی می‌شود قیمت گندم دامی به رقم بیش از ۲۴۳ دلار در هر تن برسد. همچنین این کشور در ادامه خریدهای سنگینی که انجام داده مناقصه خرید جو دامی را در روزهای آینده اعلام خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود قیمت جو دامی روسیه در جنوب ایران به رقم شگفت‌انگیز ۲۶۰ دلار نیز برسد. ضمن اینکه جو در روسیه و قزاقستان به پایان فصل نزدیک شده و موجودی انبارها به صفر نزدیک می‌شود و البته ارزش دلار در قزاقستان کاهش پیدا کرد. به نظر می‌رسد پیشنهاد دو هفته قبل ما به ستاد تنظیم بازار در جهت تخصیص ارز مبادله‌ای به جو دامی بیراه نبوده و دولت باید کمی عجله کند.

او افزود: قیمت کنجاله سویا در بازارهای جهانی به دلایل زیادی تغییر و تحول خواهد داشت، از وضعیت بد و خشکی آب و هوایی آرژانتین، افزایش قیمت‌ها و کاهش موجودی در انبارهای آن کشور که بگذریم، در آمریکا و برزیل نیز افزایش صادرات به چین، افزایش بیش‌ازحد رطوبت در برزیل و مشکلات حمل‌ونقل باعث شده تا برزیل تعهدات خود را به چین به‌عنوان بزرگ‌ترین خریدار ذرت و سویای این کشور به ماه مارس موکول کند. البته چنین برنامه صادراتی عظیم در برزیل نیز باعث کاهش میزان صادرات کنجاله سویای آمریکا و افزایش قیمت خواهد شد با همه این احوال در کوتاه‌مدت ممکن است تاخیرات صادراتی در برزیل میزان صادرات آمریکا در کوتاه‌مدت را نیز افزایش دهد.

در همین رابطه