رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

کیوان کاشفی

به شرایط اقتصادی قبل از برجام برنمی‌گردیم

کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران می‌گوید: با خروج آمریکا از برجام، شرایط اقتصادی کشور هیچ‌گاه به بدی دوران قبل از برجام نخواهد شد. اما به لحاظ قدرتی که شرکت‌های آمریکایی در امور بانکداری و بین‌المللی دارند ممکن است از این بعد معاملات بین‌المللی ما مقداری تحت تأثیر قرار بگیرد.

23 اردیبهشت 1397 - 10:49
کد خبر : 13462
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران می‌گوید: با خروج آمریکا از برجام، شرایط اقتصادی کشور هیچ‌گاه به بدی دوران قبل از برجام نخواهد شد. اما به لحاظ قدرتی که شرکت‌های آمریکایی در امور بانکداری و بین‌المللی دارند ممکن است از این بعد معاملات بین‌المللی ما مقداری تحت تأثیر قرار بگیرد.

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به خروج آمریکا از برجام، گفت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا سعی کرده تمام شعارهای انتخاباتی خود را فارغ از اینکه پیامد آن‌ها چه خواهد بود محقق کند و خروج از برجام نیز یکی از این موارد بود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه معتقد است: قطعاً با خروج آمریکا از برجام شرایط اقتصادی کشور به بدی گذشته نخواهد شد، زیرا در زمان قبل از برجام فشارهای اقتصادی بسیار زیادی از سوی اکثر کشورهای دنیا ازجمله کشورهای اروپایی به ایران تحمیل می‌شد، اما اکنون فشار از سوی سایر کشورها کمتر شده است.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران، برجام را مهم‌ترین و گسترده‌ترین توافق بین‌المللی بعد از جنگ جهانی دوم دانست که از چهار ضلع ایران، آمریکا، سازمان ملل و شورای امنیت و ضلع سایر کشورها تشکیل‌شده است.

کاشفی بابیان اینکه فقط یک ضلع برجام از آن خارج‌شده و سایر کشورها ازجمله اروپا، روسیه، چین و سه کشور اروپایی موضع‌گیری‌هایی در برابر ترامپ داشتند، افزود: خروج آمریکا به‌تنهایی اتفاق خاصی را برای اقتصاد کشور ما رقم نمی‌زند.

 او افزود: از ابتدای امضای توافق برجام آمریکا هیچ تعهدی را در برابر ایران درست انجام نداده است، حتی سرمایه‌گذاران آمریکایی نیز به سمت ایران نیامدند و فقط سایر کشورها به تعهدات خود عمل کردند.

رئیس اتاق کرمانشاه معتقد است: با این شرایط و در نظر گرفتن این فاکتورها مشکل اقتصادی چندانی برای اقتصاد ما پیش نمی‌آید، فقط به لحاظ قدرتی که شرکت‌های آمریکایی در امور بانکداری و بین‌المللی دارند ممکن است از این بعد معاملات بین‌المللی ما مقداری تحت تأثیر قرار بگیرد.

کاشفی یادآوری کرد: از سوی دیگر ممکن است به دلیل جو روانی ناشی از خروج آمریکا از برجام برای مدتی شاهد نوسانات بیشتر نرخ ارز و طلا باشیم که امیدواریم باسیاست‌های ارزی دولت وضعیت هرچه زودتر کنترل شود.

او بابیان اینکه توقع نداریم نرخ دلار دوباره به سه هزار تومان برگردد، گفت: مهم‌ترین نکته برای تولید و صنعت کشور ثبات نرخ ارز است.

رئیس اتاق کرمانشاه درباره تأثیر خروج آمریکا از برجام بر روی صنعت و تولید کشور نیز یادآور شد: احتمال اینکه تولید، صنعت، بخش نفت و پتروشیمی و سایر بخش‌های اقتصاد تا حدودی در کشور تحت تأثیر قرار بگیرند، وجود دارد، ولی هرگز به شرایط بد گذشته برنمی‌گردیم.

کاشفی درباره واکنشی که ایران باید برای کاهش پیامدهای اقتصادی خروج آمریکا از برجام نشان دهد، بیان کرد: باید در درجه اول با سایر کشورها بر اساس تفاهم برخورد کنیم.

او با تاکید بر اینکه باید در داخل کشور نیز به کمک برجام داخلی تأثیر خروج آمریکا از برجام را خنثی کنیم، تصریح کرد: باید همه بخش‌ها بر روی چند ابر چالش مهم کشور تمرکز و امور را تسهیل کنند.

رئیس اتاق کرمانشاه بالا بودن نرخ بیکاری، نوسانات نرخ ارز، مشکلات واردات و صادرات، مسئله آب و غیره را ازجمله مواردی دانست که همه باید بر آن تمرکز کنیم تا بتوانیم شرایط را در داخل کشور آسان کرده و با مشکلات خارج از کشور راحت‌تر دست‌وپنجه نرم کنیم.

موضوعات :
در همین رابطه