رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

رئیس اتاق سمنان در سمینار بوم گردی استان

استانداردسازی خدمات مهمترین نیاز بوم‌گردی سمنان است

علی اصغر جمعه ای، رئیس اتاق سمنان می گوید با توجه به تمایل قابل توجه علاقه مندان فرهنگ بومی در استان، برای توسعه گردشگری، استانداردسازی انواع خدمات در سطح بین المللی و ایجاد راه های ارتباطی مناسب برای اقامتگاه های بوم‌گردی استان ضروری است.

27 اردیبهشت 1397 - 13:48
کد خبر : 13525
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سمینار بوم گردی استان سمنان با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، رئیس اتاق و تعدادی از فعالین این حوزه در محل سالن اجتماعات اتاق سمنان برگزار شد.           

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان در این سمینار گفت : اقامتگاه های بوم‌گردی در استان نقطه آغاز فعالیت خود را از سر گذرانده است. در شرایط کنونی استانداردسازی انواع خدمات مهمترین نیاز آنهاست.

علی اصغر جمعه ای با اشاره به تمایل قابل توجه علاقه مندان فرهنگ بومی در استان برای توسعه گردشگری از طریق اقامتگاه های بوم‌گردی اظهارداشت: این علاقه و رغبت نباید بر نوع خدمات تاثیر بگذارد و باعث کاهش کیفیت خدمات به گردشگران شود.

وی استانداردسازی خدمات در سطح بین المللی و ایجاد راه های ارتباطی مناسب برای اقامتگاه های بوم‌گردی استان را ضروری دانست و بیان کرد: مساله گردشگرپذیری از زمان ورود گردشگران به استان آغاز می شود. باید آگاه بود که دسترسی مناسب برای گردشگران به اندازه نوع خدمات، اهمیت دارد.

جمعه ای افزود: درست است بومی و سنتی بودن تجهیزات و امکانات در اقامتگاه های بوم‌گردی شرط اولیه برای ایجاد فضای بومی و مبتنی بر فرهنگ بومی است ولی این اقدام باید بر اساس یک تعریف و استاندارد مناسب انجام شود تا نام این اقامتگاه ها در ذهن گردشگران مخدوش نشود. شرایط بهداشتی مناسب و نمادهای بومی در اقامتگاه ها باید به هم پیوند بخورد که این هنرنیاز به آموزش مدیران اقامتگاه های بوم‌گردی دارد.

 رئیس اتاق سمنان تاکید کرد: آموزش مدیران اقامتگاه های بوم‌گردی برای به روزشدن رویکردهای مدیریتی ویژه به منظور ایجاد جاذبه و خاطره ماندگار برای گردشگران ضروری است زیرا گردشگران بهترین تبلیغ کننده برای گردشگری استان خواهند بود.

وی نظارت دقیق بر خدمات اقامتگاه های بوم‌گردی را وظیفه حساس بخش دولتی دانست و افزود: مدیران این اقامتگاه ها باید در کنار انگیزه اقتصادی برخی نمادهای فرهنگی مانند بازی ها، صنایع دستی و غذای محلی را به گردشگران معرفی کنند.
رئیس اتاق سمنان با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه، اقامتگاه های بومگردی در کشور هدفگذاری شده اند، یادآور شد: استان سمنان با توجه به تنوع تاریخی، فرهنگی و اقلیمی بهترین ظرفیت برای توسعه این اقامتگاه ها را دارد. فاصله بین شهرستان های استان فرصتی برای تنوع اقلیمی و فرهنگی است. هر شهرستان دارای تنوع آثار تاریخی مانند بناهایی از دوره های مختلف است که بر جاذبه گردشگری استان افزوده است.

برگزاری جشنواره بهترین فرصت برای تبدیل استان به مقصد گردشگری است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان در این سمینار اظهار کرد: با وجود منابع متنوع و ظرفیت های مناسب در جای جای استان، برگزاری جشنواره یا همایشهایی با محوریت این ظرفیت ها و منابع، بهترین فرصت برای برجسته‌سازی نام استان به عنوان یک مقصد گردشگری ملی و بین‌المللی است.

محمد جهانشاهی گفت : به عنوان نمونه بخش قابل توجهی از ذخایر ماده معدنی گچ کشور در استان سمنان قرار دارد و این ظرفیت می تواند زمینه مناسبی برای برپایی سمپوزوم هنرهای گچی باشد.

جهانشاهی با اشاره به نام‌آور بودن ذخایر زیاد گچ و نمک استان سمنان در کشور، خاطرنشان کرد: برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره هنرهای تجسمی بر مبنای مواد گچی و هنرهای مرتبط با مشتقات نمک از جمله هدفگذاری های میراث فرهنگی است که برای برگزاری این رویدادها گام های اولیه برداشته شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی سمنان با اشاره به تنوع اقلیمی استان، اضافه کرد: وجود کویر، کوهستان و جنگل به فاصله کمی از هم، می تواند زمینه برگزاری رویدادهای ورزشی سنگین و هیجانی مانند ماراتن صحرا و رالی تپه‌ای باشد که رعایت شرایط زیست محیطی استان شرط اول تدوین چنین برنامه هایی است.

وی گفت: درگیرکردن ظرفیت های طبیعی، فرهنگی و تاریخی بهترین امکان برای میزبانی رویدادهایی است که جذابیت گردشگری برای استان ایجاد می‌کند. در کنار این ظرفیت ها، مسایلی مانند نزدیکی به تهران، وجود زیرساخت های مناسب و دسترسی به استان از نقاط مختلف، امکان بهره برداری از این دست برنامه‌ریزی‌ها را دوچندان کرده است.

به گفته جهانشاهی، جشنواره بین المللی راه ابریشم با محوریت عشایر در شهرستان مهدی شهر بر اساس همین ظرفیت های بومی در استان سمنان در حال برنامه ریزی است.

استان سمنان دارای 94 مرکز اقامتی شامل 12 هتل، 2 هتل آپارتمان، پنج مهمانپذیر ، 43 اقامتگاه بوم گردی، 26خانه مسافر، یک متل و پنج مجتمع اقامتی، محوطه و مجموعه گردشگری است، این واحدها در مجموع دارای یکهزار و 309 تخت برای اقامت گردشگران است و ظرفیت اقامتی رسمی در استان سمنان بیش از 2 هزار نفر شب است.

موضوعات :
در همین رابطه