شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) را تسلیت می‌گوییم

رادیو مجازی اتاق ایران - 12 اردیبهشت 1403

در نشست کمیسیون معدن اتاق ایران مطرح شد

تأکید بر ایجاد نهضت بهره‌وری و رشد فرآوری در بخش معدن

شکل دادن به نهضت بهره‌وری و رشد فرآوری در حوزه معدن و صنایع معدنی موضوعی است که از سوی کمیسیون معدن اتاق ایران دنبال می‌شود. در این راستا استفاده از ظرفیت معادن کوچک و متوسط در استان‌های مختلف نیز در دستورکار قرار دارد.

11 تیر 1397
کد خبر : 14149
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران طی نشستی با اعضای کمیسیون‌های متناظر خود در اتاق‌های استانی از برنامه‌ریزی برای توسعه فعالیت‌های معدنی در کشور با تأکید بر رشد بهره‌وری و تکیه‌ بر فرآوری معادن موجود خبر داد.

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران در این نشستی که با هدف هم‌افزایی و انسجام‌بخشی بین فعالان اقتصادی این حوزه و رشد بنگاه‌های کوچک و متوسط، برگزار شد، به شرایط بد اقتصادی امروز و عملکرد نامطلوب دستگاه‌های دولتی در بخش معدن اشاره کرد و گفت: معدن کاران کشور با مشکلات و چالش‌های مختلفی روبه‌رو هستند؛ فقدان استراتژی معدنی، ضعف در اکتشافات، ضعف در قانون، نبود شفافیت در عملکرد شورای عالی معادن و موضوعاتی ازاین‌دست عمده‌ترین مشکلات این حوزه است.

وی درعین‌حال رتبه ایران را بین کشورهای دنیا از نظر ارزش منابع طبیعی، رتبه پنجم عنوان کرد و گفت: اگر بخش معدنی کشور بتواند بر اساس سیاست‌های تعیین شده در افق 1404 حرکت و اهداف تعیین شده را محقق کند، در حدود 60 درصد از درآمدهای نفتی را تأمین می‌کند.

این فعال اقتصادی در حوزه اشتغال‌زایی نیز سهم بالایی دارد چراکه بالغ‌بر 98.3 درصد از واحدهای این حوزه، بنگاه‌های کوچک و متوسط هستند و این واحدها در اشتغال‌زایی می‌توانند سهم بالایی داشته باشند.

شکوری از شکل‌گیری نهضت فرآوری و بهره‌وری در حوزه معادن به عنوان یک الگوی موفق که توانسته تاکنون به بهبود شرایط کمک کند، یاد کرد و افزود: با توجه به اینکه دولت در حل چالش‌های امروز کشور نتوانسته موفق باشد، بخش خصوصی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که مشکلات را پوشش داده و زمینه رشد این حوزه را فراهم کند. خوشبختانه اقدامات اخیر که با همت تشکل‌های این حوزه صورت گرفته، نتایج قابل توجهی در پی داشته و می‌توان با استفاده از این الگو به ارتقای جایگاه معدن کاری در ایران کمک کرد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درعین‌حال دو مصداق عملی در مورد آنچه تاکنون برای ایجاد بهره‌وری انجام شده اشاره کرد و افزود: ایجاد کنسرسیوم بخش خصوصی در معدن سرب و روی مهدی‌آباد و استفاده بهینه از معدن اسمالون که از نظر عیار، شرایط خوبی نداشته اما با توجه به اقداماتی که در این معدن صورت گرفت، امروز به یکی از معادن سودده تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: امروز معدن اسمالون قادر به تولید کنستانتره آهن و مس به طور هم‌زمان بوده و تمام طراحی‌های آن توسط دانشجویان دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه اوکراین صورت گرفته است.

به باور شکوری، اجرای این مدل باید با استفاده از ماشین‌آلات به‌روز، تکنیک‌های جدید و مهندسی عملیات دنبال شود. از طرفی نیازمند مشارکت همه فعالان این حوزه در قالب کمیسیون‌های اتاق‌های استانی است. در قدم اول لازم است اطلاعات دقیق از معادن سراسر کشور با همت همین گروه‌ها تهیه شود. البته در این راستا باید از اطلاعاتی که تا کنون توسط دستگاه‌های مختلف به دست آمده نیز استفاده کنیم.

رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران تأکید ویژه‌ای بر تقسیم‌کار و اقدامات کارشناسی در اجرای این مدل دارد.

در ادامه این نشست دیدگاه‌ها و نظرات اعضای حاضر مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

در همین رابطه