رادیو مجازی اتاق ایران - ۲۹ دی 1403

ابلاغ دستورالعمل ترخیص خودروهای وارداتی

گمرک ایران دستورالعمل اجرایی تعیین تکلیف خودروهای وارداتی و ضوابط ورود و ترخیص خودروها از گمرکات، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و بنادر را ابلاغ کرد.

15 بهمن 1397 - 08:34
کد خبر : 17501
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

دیروز رئیس‌کل گمرک اعلام کرد که تا زمان مختومه نشدن پرونده‌های قضایی خودروهای دپو شده در گمرک، مصداق مصوبه هیأت وزیران برای ترخیص نخواهد بود اما چند ساعت بعد دستورالعمل اجرایی مصوبه هیأت وزیران در خصوص تعیین تکلیف خودروهای وارداتی و ضوابط ورود و ترخیص خودروها از گمرکات، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و بنادر از سوی گمرک ابلاغ شد.

مهدی میر اشرفی دیروز (یکشنبه) در یک نشست خبری درباره خودروهای توقیف شده در گمرکات کشور اعلام کرد که نزدیک به ۱۳ هزار خودرو در گمرکات متوقف شده است که تخلفات مربوط به ثبت سفارش مربوط به ۲۰۰۰ خودرو در محاکم قضائی در حال رسیدگی است.

وی ضمن اعلام اینکه خودروهای دپو شده در گمرک ۱۰ هزار شاکی دارد، گفته بود که از ۱۳ هزار خودرو دپو شده در گمرک ۲۰۰۰ خودرو در محاکم قضائی در حال رسیدگی هستند و تا زمانی که این پرونده‌ها مختومه نشوند، مصداق مصوبه هیأت وزیران برای ترخیص نخواهد بود.

اما عصر دیروز سامانه گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی خبری از ابلاغ دستورالعمل تعیین تکلیف خودروهای وارداتی متوقف شده در گمرک، خبر داد که طبق این دستورالعمل کلیه خودروهای مشمول مصوبات مذکور، امکان ترخیص از گمرکات را خواهد داشت.

در ابلاغیه جدید گمرک آمده است که «در ارتباط با خودروهای وارد شده به اماکن گمرکی قبل از تاریخ شانزدهم مردادماه با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» و برای پرونده‌های با تعرفه‌های خودرویی با قبض انبارهای قبل از تاریخ مذکور در فیلد «تأمین ارز» گزینه‌ای مرتبط با قبض انبارهای خودرویی اضافه شده است.

بر این اساس بازرگانانی که متقاضی واردات تعرفه‌های خودرویی با قبض انبار قبل از تاریخ شانزدهم مردادماه هستند، با توجه به وضعیت ثبت سفارش، بازرگانانی که پرونده‌هایشان قبلاً به روش بانکی ثبت سفارش شده است، این پرونده‌ها باید ویرایش شود و بازرگانان در صفحه "کالاهای پرونده" کالای خود را ویرایش و شماره قبض انبار و تاریخ صدور آن را بدون هیچ کاراکتر میانی (مانند ۱۳۹۷۰۵۱۵) وارد کنند و سپس ویرایش خود را نهایی کنند.

در این بخشنامه همچنین درباره بازرگانانی که قصد دارند پرونده جدید ثبت کنند آمده است که «این بازرگانان باید در هنگام ثبت پرونده جدید و در صفحه «مالی و بانکی» نوع عملیات ارزی را "بدون انتقال ارز" انتخاب کرده و پس‌ازآن در فیلد تأمین ارز، گزینه «بند ۹ ماده ۳۸- قبض انبارهای خودرویی قبل از تاریخ ۱۳۹۷/۰۵/۱۶ به استناد تصویب‌نامه شماره ۱۳۷۱۶۱/ ت ۵۶۰۳۳ ه مورخ ۱۳۹۷/۱۰/۱۶» را انتخاب کنند و سپس در فیلدهای ظاهر شده، شماره قبض انبار و تاریخ آن را وارد کنند و با انتخاب کلید "افزودن به لیست قبوض انبار" و پس از افزوده شدن قبض موردنظر به لیست، روال معمول ثبت پرونده را طی کنند».

در همین رابطه