در ماههای اخیر بازار گوشت کشور ملتهب شده و با جهش قیمت همراه بوده است، اما هنوز هیچ دلیل قانعکنندهای در مورد ریشه این موضوع ارائه نشده است. درحالیکه برخیها قاچاق گوشت را عامل افزایش قیمت میدانند، ایوب سلیمانی، جانشین فرمانده ناجا، معتقد است قاچاق گوشت تنها یک درصد از نیازهای مصرفی جامعه را تشکیل میدهد.
بر اساس آمار موجود سالانه حدود یکمیلیون تن گوشت قرمز در کشور مصرف میشود که از این رقم بیش از 100 هزار تن آن از طریق واردات و 900 هزار تن هم از محل تولید داخل تأمین میشود.
چندی پیش، دادستان بندرعباس اعلام کرد 17 هزار تن گوشت قرمز در گمرک بندر شهید رجایی دپو شده است؛ درحالیکه این رقم معادل 17 درصد واردات سالانه گوشت قرمز است که واردکنندگان به طمع بهرهمندی از معافیت جدید گمرکی که دولت برای واردات گوشت قرمز در نظر گرفته در گمرک ذخیره شده است.
رئیسکل گمرک در گفتوگو با ایلنا در واکنش به دپوی گوشت در گمرک گفت: گوشت همیشه از طریق مسیر سبز و با تشریفات گمرکی کمتر از یک روز ترخیص میشود هرچند که ممکن است مجوزهای دامپزشکی پنج یا شش روز طول بکشد.
وی با رد آمارهای غیرمنطقی قاچاق گوشت از افزایش واردات گوشت خبر داد و گفت: در ۱۱ ماه گذشته ۱۳۷ هزار تن گوشت وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج هزار تن افزایش داشته است.
رئیسکل گمرک تصریح کرد: بیشتر گوشت گرم وارداتی از کشورهای اروپایی، مشترکالمنافع و استرالیا و واردات گوشت سرد بیشتر از آمریکای جنوبی و بهویژه برزیل صورت میگیرد.