رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز به کار کرد

نمایشگاه کتاب سی‌و‌دوم؛ از رشد کمی ناشران داخلی و خارجی تا احیای جاده ابریشم

مصلای امام خمینی که هرساله میزبان بزرگ‌ترین ناشران داخلی و خارجی است، امسال در سی و دومین سال برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب، پذیرای 3 هزار و 200 ناشر است و چین به‌عنوان مهمان ویژه آن معرفی‌شده است. برنامه‌ریزان نمایشگاه امسال تأکیددارند که یکی از مهم‌ترین اهداف انتخاب این کشور، احیای جاده ابریشم از طریق تبادل و تقویت ارتباطات فرهنگی است.

03 اردیبهشت 1398 - 12:25
کد خبر : 28382
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب با شعار «خواندن، توانستن است» از امروز در مصلای امام خمینی آغاز به کارکرد. در نمایشگاه امسال، 2 هزار و 400 ناشر داخلی و حدود 800 ناشر خارجی حضور دارند که مقایسه این آمار با سال گذشته حاکی از رشد کمی مشارکت‌کنندگان است. در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، 1817 ناشر داخلی و 131 ناشر خارجی داشتند.

اما نکته قابل‌توجه به‌رغم افزایش تعداد ناشران داخلی و خارجی مشارکت‌کننده، کاهش تعداد عناوین کتاب عرضه‌شده در نمایشگاه بین‌المللی سی و دوم است که از 515 هزار عنوان کتاب داخلی و خارجی عرضه‌شده در اردیبهشت 97، به 437 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه امسال 98 رسیده است.

فعالان حوزه کتاب تأکید می‌کنند در حال حاضر چاپ کتاب با زینگ و چاپ در چاپخانه سخت شده، به‌طوری‌که ناشران باید با انتخاب بهتر، گزیده کاری و دقت در شمارگان، کتاب‌ها را منتشر کنند.

چندی پیش فرهاد تیمورزاده از فعالان حوزه نشر به «پایگاه خبری اتاق ایران» گفت: متأسفانه نهادهای دولتی با دخالت بیش‌ازحد در حوزه‌ نشر و سیاست‌گذاری‌های نادرست در این حوزه باعث به وجود آمدن ارتباطات ناسالم و لابی‌گری در این عرصه شده‌اند که به اقتصاد ناشران لطمه می‌زنند.

به گفته تیمور زاده و دیگر فعالان صنعت نشر، شرایط ارزی به‌گونه‌ای رقم خورده است که تکلیف ناشران مشخص نیست و می‌توان در یک‌کلام وضعیت ناشران کتاب را در «بلاتکلیفی» خلاصه کرد. وضعیتی که در آمار خانه کتاب از وضعیت صنعت نشر در سال 97 به‌خوبی نمایان است؛ در حوزه آمار فعالیت ناشران نیز نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد کتاب‌های منتشرشده در سال 97 به همت 5142 ناشر به انتشار رسیده‌اند که از این تعداد، 601 ناشر تنها یک کتاب به چاپ رساندند و تعداد ناشران کم‌کار 2691 ناشر بود. این در حالی است که تعداد ناشران حرفه‌ای در سال 97 تنها 320 ناشر بوده است.

نمایشگاه سی و دوم؛ میزبان 23 کشور

فهرست کشورهای مشارکت‌کننده در نمایشگاه سی و دوم و مقایسه آن با تعداد کشورهای سال گذشته، حاکی از تغییرات اندک در ترکیب کشورهای مهمان است. بخش بین‌الملل سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب میزبان کشورهای آلمان، آذربایجان، اتریش، ارمنستان، افغانستان، اسپانیا، ایتالیا، چین، پاکستان، ترکیه، روسیه، ژاپن، سوریه، سوئیس، صربستان، عراق، عمان، قطر، کره جنوبی، لبنان، مجارستان، هندوستان و یونان است. از ترکیب کشورهای مشارکت‌کننده سال گذشته، تنها فنلاند، مکزیک و اتریش در نمایشگاه کتاب 98 حضور ندارند.

قیمت‌گذاری کتاب‌های تازه بر مبنای ارز نیمایی

بر اساس اعلام  دبیرخانه کمیته ناشران خارجی سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سازمان‌ها و نهادهایی که قصد خرید کتاب‌های یارانه‌ای از بخش ناشران خارجی را دارند، می‌توانند از روز چهارم نمایشگاه برای خرید در نمایشگاه حضور داشته باشند و در روزهای نخستین امکان خرید برای آن‌ها وجود نخواهد داشت. همچنین این یارانه به کتاب‌های منتشرشده در سال‌های 2017، 2018 و 2019 تعلق خواهد گرفت.

کتاب‌های عرضه‌شده در سالن تازه‌های کتاب بر مبنای ارز نیمایی قیمت‌گذاری خواهند شد و این دسته کتاب‌ها با تخفیف 25 درصد به فروش خواهند رسید.

بزرگترین هیات فرهنگی چین در نمایشگاه کتاب تهران 98

یکی از مهم‌ترین برنامه‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حضور کشورها به‌عنوان «مهمان ویژه» هم‌زمان با برگزاری این رویداد فرهنگی است. از 5 سال گذشته، باهدف گسترش ارتباطات فرهنگی میان ایران با کشورهای خارجی از دریچه کتاب و فرهنگ، هرساله از کشورهای مختلفی به‌عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب دعوت می‌شود. پس از حضور افغانستان، روسیه، ایتالیا و صربستان به‌عنوان مهمانان ویژه دوره‌های گذشته، امسال «چین» مهمان ویژه سی‌ودو مین نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران معرفی‌شده است.

حضور چین در نمایشگاه کتاب ۲۰۱۹ در مقابل حضور ایران در سال ۲۰۱۷ در نمایشگاه کتاب پکن صورت گرفته و به معنای تبادل فرهنگی است.

ژائو هییون معاون مدیرکل دفتر تبلیغات صادرات و واردات کمیته مرکزی جمهوری خلق چین روز گذشته در نشست خبری سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب اعلام کرد: تقریباً ۹۰ درصد ناشران چینی بار نخست است که به ایران سفر می‌کنند و حجم آثار ارسالی چین برای حضور در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران، بیشترین حجم کتابی است که تاکنون از چین خارج‌شده است.

به گفته این مسئول چینی، آمار نشر کتاب در چین سالانه ۵۰۰ هزار عنوان و حدود ۸ میلیون جلد عنوان است و این کشور با بیش از ۱۹۰ کشور تبادلات انتشاراتی دارد و سالانه بیش از ۳۰ هزار حق کپی رایت میان چین و کشورهای دیگر مبادله می‌شود.


احیای جاده ابریشم در دستور کار برنامه‌ریزان نمایشگاه کتاب سی و دوم

آنطور که محسن جوادی رئیس سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در مراسم افتتاحیه این رویداد بین‌المللی تأکید کرده است یکی از مهم‌ترین اهداف انتخاب چین به‌عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب سی و دوم، احیای جاده ابریشم از طریق کتاب و کتاب‌خوانی است.

چین به‌عنوان میهمان ویژه این دوره نمایشگاه کتاب، 94 ناشر را با چهار هزار عنوان و 15 هزار جلد کتاب به نمایشگاه می‌آورد. همچنین قرار است 20 نویسنده، پژوهشگر، تصویرگر و 50 مدیر فروش رایت کتاب، امسال در غرفه میهمان ویژه (چین) حضوری فعال داشته باشند.

موضوعات :
در همین رابطه