رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

لایحه شفافیت به تصویب دولت رسید

هیات دولت روز گذشته به ریاست رئیس جمهور لایحه شفافیت را تصویب کرد. شفافیت سازمانی، اطلاعاتی، تماس‌ها و سفارش‌های خارج از روال اداری، مسافرت‌های خارجی، گزارشگری فساد، الزامات شفافیت در حوزه‌های خاص، شفافیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، اداری، قضایی و انتظامی، تقنینی، امنیتی- اطلاعاتی از مهم‌ترین محورهای این لایحه است.

26 اردیبهشت 1398 - 13:20
کد خبر : 28724
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هیات دولت روز گذشته به ریاست رئیس جمهور با بررسی موادی از لایحه شفافیت، کار بررسی و تصویب این لایحه را به پایان رساند.

لایحه شفافیت در دو سطح تکالیف عام و اختصاصی، مهمترین حوزه‌‏های شفافیت را مورد توجه قرار داده که در سه دسته «شفافیت وظایف، اختیارات، مأموریت‏ها و صلاحیت‏ها»، «شفافیت فرآیندهای سازمانی» شامل آیین اقدامات و تصمیمات و «شفافیت اطلاعات سازمانی» تقسیم‌بندی شده است.

تابستان سال گذشته، پیش‌نویس لایحه شفافیت به دستور رئیس‌جمهوری در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در 5 بخش، 8 فصل و 192 ماده تدوین و به معاونت حقوقی ریاست جمهوری تحویل داده شد. 
 شفافیت سازمانی، اطلاعاتی، تماس‌ها و سفارش‌های خارج از روال اداری، مسافرت‌های خارجی، گزارشگری فساد، الزامات شفافیت در حوزه‌های خاص، شفافیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، اداری، قضایی و انتظامی، تقنینی، امنیتی- اطلاعاتی از مهم‌ترین محورهای این لایحه است.
رئیس‌جمهوری پیش‌ازاین اعلام کرده بود که بر اساس لایحه شفافیت همه دستگاه‌ها باید آنچه را که به دست می‌آورند و مواردی را که خرج می‌کنند، شفاف اعلام کنند تا همه مردم از آن مطلع شوند.

پس از انتشار پیش‌نویس این لایحه، کمیسیون رقابت، خصوصی‌سازی و سلامت اداری اتاق ایران در گزارشی تحلیلی با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان، به‌نقد و بررسی این پیش‌نویس پرداخته و پیشنهادهای خود را به منظور رفع نقاط ضعف پیش نویس لایحه شفافیت ارائه کرده است.

بر اساس این گزارش، صرف‌نظر از جدید بودن، تدوین لایحه شفافیت به‌عنوان یک اقدام مستقل بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این، ابتکار و دقت در ارائه تعاریف و تبیین تصریحی موضوعات، اتخاذ رویکرد جامع، ابداعات و اصلاحات تقنینی و رویه‌ای در نظام حقوقی، تدبیر قابلیت دادخواهی، طراحی بستر پاسخگو کننده مقامات از مهم‌ترین نقاط قوت پیش‌نویس لایحه شفافیت است.

روسای کمیسیون های تخصصی اتاق ایران در نشست 25 آذر ماه سال 97 تاکید کردند، تصویب لایحه جامع شفافیت به مطالبه عمومی باید تبدیل شود. به اعتقاد فعالان اقتصادی؛ لایحه جامع شفافیت یک گام رو به جلو در پیاده‌سازی شفافیت در سطوح مختلف در کشور از جمله اقتصاد محسوب می‌شود.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در مورد اقدام دولت مبنی بر تهیه لایحه جامع شفافیت، به پایگاه خبری اتاق ایران گفته بود: ایجاد شفافیت در صحنه اقتصادی، موجب تقویت تولید و توقف واسطه‌گری‌های مالی در کشور می‌شود.

تشریح جزییات لایحه شفافیت از دیدگاه حسن فروزان فر رئیس کمیسیون رقابت،خصوصی سازی و سلامت اداری اتاق ایران در دوره هشتم

 

در همین رابطه