نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: تأکید رئیسجمهوری بر این است که دولتمردان با بخش خصوصی مشورت کرده و پسازآن تصمیم بگیرند.
محمدرضا انصاری، چهارشنبهشب در حاشیه دیدار رئیسجمهوری با کارآفرینان و فعالان اقتصادی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی افزود: این مشورت بسیار خوب است و دو طرف را به هم نزدیک میکند زیرا هر دوی آنان حسن نیت داشته و به معیشت مردم فکر میکنند.
او اظهار کرد: دیدار مسئولان عالیرتبه کشور با فعالان اقتصادی میتواند بسیار مفید باشد، زیرا دولت و تصمیمگیرندگان را در تماس با صاحبنظرانی که درک واقعی از مسائل اقتصادی دارند، قرار میدهد.
به گفته انصاری، این جلسات بهویژه زمانی که با رئیسجمهوری تشکیل میشود بسیار لازم است، زیرا در 40 سال گذشته و حتی قبل از انقلاب که دولت از درآمدهای نفتی برخوردار بود به تصمیمگیری بدون مشورت با بخش خصوصی عادت کرده بود.
رئیس شورای هماهنگی تشکلهای فنی، حرفهای و مهندسی کشور یادآور شد: گاهی اوقات دولت فکر میکند بخش خصوصی فقط به فکر جیب خودش است، این در حالی است که با رونق اقتصادی کشور، وضعیت بخش خصوصی نیز بهبود یافته و بهبود معاش مردم از همین طریق فراهم میشود.
او ادامه داد: چنین تماسهایی سبب میشود این تفاهم از مبنا شکل بگیرد، بهویژه در شرایط حساس کنونی و مواجهه با تحریمها این سرمایه عظیم اجتماعی، انسانی و سازمانی که بهصورت بنگاهها و شرکتها در کشور وجود دارد، بهترین ابزار دولت برای رفع تنگناهای موجود است.
نائب رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: در این جلسات نباید فهرست بلند بالایی از مسائل و مشکلات عنوان شود، زیرا فرصت رسیدگی به همه آنها به وجود نمیآید.
انصاری تأکید کرد: مهمترین مسئله این است که بین دولت و بخش خصوصی بهویژه اتاقهای بازرگانی که مجمع فعالان بخش خصوصی است، ارتباط و دیالوگ وجود داشته باشد.
به گفته این فعال اقتصادی، کارنامه اتاقهای بازرگانی در سال گذشته روشن بود و در بسیاری موارد نظرها و آرایی را ابراز کردند که امروز حقانیت آنها به اثبات رسیده است، وقتی دولت این موضوع را مشاهده میکند، میتواند بهتر به بخش خصوصی اعتماد کرده و این ارتباط دوجانبه بیشتر شود.
انصاری اظهار کرد: رفع تنگناهای امروز جامعه نیازمند ورود بیشتر ارز به کشور است، باید هرچه بیشتر به صادرکنندگان تکیه کرده و به آنها میدان داده، اعتماد کرده و پشتیبانی کنیم تا به رفع مشکلات بپردازند.
او ادامه داد: فعالان اقتصادی بهصورت منفرد قادر به حل مشکلات و عبور از تحریمها هستند، موضوعی که در دوره گذشته تحریمها نیز بهروشنی ثابت شد و محدودیتهای بینالمللی مانع حرکت آنان نشد، اما درعینحال باید حمایت شوند.
نائب رئیس اتاق ایران ابراز امیدواری کرد در شرایط کنونی تحریم، دولتمردان به تسهیل شرایط برای صادرکنندگان بپردازند زیرا آنان بیرون از کشور گرفتار مشکلات تحریمها هستند، اما در داخل نیز گرفتار برخی کنترلها شدهاند.
انصاری اضافه کرد: این مشکلات و کنترلها سبب شد در سال گذشته صادرات و ورودی ارز به کشور کاهش یابد، امروز نیاز داریم از اقدامات اشتباه گذشته درس گرفته و با ایجاد گشایشهایی، در راستای توسعه اقتصادی کشور حرکت کنیم.
او تأکید کرد: در 50 سال گذشته بسیاری اقتصادها نشان دادند که با تکیهبر صادرات میتوان از بحرانهای اقتصادی خارج شد زیرا امکان رونق تولید را ایجاد میکند.