ولادت حضرت امام محمد تقی (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

در پایان پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی و تجاری صورت گرفت

امضای 12 سند همکاری اقتصادی و تجاری میان ایران و روسیه

وزیر نیرو از امضای 12 سند همکاری اقتصادی و تجاری میان ایران و روسیه خبر داد.

28 خرداد 1398 - 15:09
کد خبر : 29128
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر نیرو گفت: ۱۲ سند همکاری اقتصادی و تجاری میان ایران و روسیه در پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی و تجاری ۲ کشور امضا شد.

رضا اردکانیان در مراسم اختتامیه پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه در هتل کوثر اصفهان افزود: وزارتخانه ها و اتاق های بازرگانی ایران و روسیه در ۲ روز گذشته نتایج فعالیت های چند ماه اخیر خود را در قالب تفاهم نامه ها و قراردادهای مهم در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین این ۲ کشور مهم و تاثیرگذار منطقه به منصه ظهور رساندند.

وی ادامه داد: اعضای این اجلاس، امروز نتایج ۲ نشست مهم یعنی دومین همایش تجاری و فرهنگی بین ناحیه قفقاز شمالی و تعدادی از استان های شمالی ایران و اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه را خواهند دید.

وزیر نیرو با بیان اینکه هر ۲ رویداد زمانی اتقاق می افتد که لایحه همکاری های ایران و اتحادیه اوراسیا به تصویب مجلس رسید و در آینده نزدیک ابلاغ می شود، اظهار داشت: این همکاری ها شروع تاثیرگذاری در ارتباط با اقتصاد منطقه ۲۰۰ میلیون نفری خواهد داشت.

اردکانیان دیگر نتایج این اجلاس را ارتباط بیشتر تجار مهم و تاثیرگذار اصفهان به عنوان قطب صنعتی، کشاورزی و گردشگری با مناطق مختلف فدراسیون روسیه عنوان کرد و افزود: برای امضای هفت سند همکاری در چهارچوب اجلاس برنامه ریزی شده بود که با توجه به علاقه ای که نشان داده شد امروز ۱۲ سند همکاری به امضا رسید که یکی از آنها، بهینه سازی نیروگاه رامین اهواز است.

وی با اشاره به امضا شدن یادداشت تفاهم در ارتباط با انرژی الکتریسیته، ادامه داد: در زمینه حمل و نقل نیز شرایط خوبی برای آغاز عملیات اجرایی طرح برقی کردن خط ریلی گرمسار - اینچه برون به وجود آمد که حداکثر ۲ ماه آینده با انجام تعهداتی که وزارت راه و شهرسازی و طرف روسیه انجام می دهند کار این طرح آغاز می شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه مذاکره های خوبی در زمینه تعیین تعرفه های رقابتی و برگزاری جلسه های چهارجانبه شرکت های راه آهن ایران، قزاقستان، روسیه و آذربایجان انجام شد، اظهار داشت: تهیه نقشه راه برای اجرای طرح های خط راه آهن سرخس - بندرعباس، چاربهار – زاهدان، خط دوم بافق – توربان و زاهدان – بیرجند و اتصال آن به خط راه آهن بافق – مشهد و بررسی طرحریلی رشت – آستارا انجام شد.

اردکانیان با اشاره به اینکه فعالیت مربوط به شرکت های ایرانی متقاضی آبزیان پرورشی در این اجلاس بررسی و توافق های خوبی برای افزایش این شرکت ها حاصل شد، گفت: ۲ کشور در زمینه همکاری های دارویی از جمله ثبت اقلام داروهای بیماری های نادر ایران در روسیه برای سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ میلادی توافق های خوبی انجام دادند.

وی راه اندازی خط کشتیرانی تفریحی در دریای خزر با همکاری استان های قفقاز شمالی را یکی دیگر توافق های این اجلاس خواند و افزود: امیدواریم با اجرایی شدن این توافق، زمینه گردشگری دریایی بین ۲ کشور فراهم شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه در زمینه انرژی نیز توافق های خوبی از جمله اجرای فاز دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر صورت گرفت، ادامه داد: در زمینه نفت و گاز نیز مذاکره های مثبت و خوبی بین وزارت نفت ایران و فدراسیون روسیه انجام شد که با توجه به شرایط فعلی و اهتمام رهبران ۲ کشور نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه در این اجلاس بر عملیاتی کردن کریدور سبز گمرکی تاکید شد، تصریح کرد: وزارت نیروی ایران و وزارت انرژی روسیه برای احداث چهار نیروگاه حرارتی در استان هرمزگان به ظرفیت ۱۴۰۰ مگاوات توافق کردند که امیدواریم تا سه ماه آینده کار عملیاتی آنها انجام شود.

اردکانیان با اشاره به توقف چهار ساله همکاری های ایران و روسیه در حوزه آب افزود: برای از سر گیری این فعالیت ها کارگروه مربوطه تشکیل شد و ۲ کشور در زمینه انتقال فناوری و استفاده از ظرفیت های فنی و مهندسی همکاری را آغاز کردند و امیدواریم تا اجلاس بعد نتایج آن قابل گزارش باشد.

پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه با حضور دبیران کمیسیون و اعضای کارگروه‌ها، مقام‌ها و فعالان بخش خصوصی و دولتی دو کشور پیش از ظهر یکشنبه گذشته در تهران شروع شد و امروز در اصفهان با برگزاری مراسم اختتامیه و امضای سندهای همکاری به کار خود پایان داد.
همچنین صبح دیروز (دوشنبه) سومین کارگروه همکاری‌های استانی ایران و فدراسیون روسیه با حضور وزرای نیرو ایران و قفقاز شمالی روسیه برگزار شد.
ناحیه فدرال قفقاز شمالی متشکل از جمهوری‌های داغستان، اینگوشتیا، کاباردینا بالکاریا، اوستیای شمالی، چچن و قره چای چرکسیا و خطه استاورپل بوده که با جمعیت حدود ۱۰ میلیون نفری، هفت درصد جمعیت روسیه را در بر می‌گیرد. این مناطق در حوزه‌های کشاورزی به ویژه غلات و گوشت صنایع شیمیایی، ساختمانی، ماشین‌سازی، انرژی و فلزات رنگی از ظرفیت خوبی برای همکاری با کشورمان برخوردار هستند.

 

در همین رابطه