وزارت بازرگانی چین در بیانیهای اعلام کرد لئو هی، معاون نخست وزیر و رابرت لایتیزر، نماینده تجاری آمریکا و استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا، مکالمهای داشتند که به توافق برای برگزاری این نشست منتهی شد. یی گانگ، رییس بانک مرکزی چین نیز در این مکالمات حضور داشت.
طبق اعلام این وزارتخانه هر دو طرف با این موضوع که باید با یکدیگر همکاری کرده و اقدامات عملی را در پیش بگیرند تا شرایط خوبی برای رایزنی ایجاد کنند، موافقت کردند.
گروههای بازرگانی دو کشور در اواسط سپتامبر و پیش از دیدار مقامات عالیرتبه در اکتبر، مذاکراتی را برگزار خواهند کرد.
سخنگوی دفتر نماینده تجاری آمریکا نیز تأیید کرد که لایتیزر و منوچین با لئو صحبت کردهاند و گفت آنها موافقت کردهاند که مذاکرات تجاری در سطح وزیران دو کشور در هفتههای آینده در واشنگتن برگزار شود.
واشنگتن از یکشنبه هفته جاری وضع تعرفه ۱۵ درصدی روی واردات کالاهای چینی شامل کفش، ساعتهای هوشمند و تلویزیونهای صفحه تخت را آغاز کرد. همزمان پکن نیز وضع تعرفههای جدیدی روی واردات نفت آمریکا را آغاز کرد. این امر باعث شد چین به سازمان جهانی تجارت شکایت ببرد که سومین شکایت علیه تعرفههای آمریکا روی کالاهای چینی بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا، روز گذشته به چین هشدار داد اگر اختلافات تجاری دو طرف حل نشود و وی در نوامبر سال ۲۰۲۰ برای دومین بار در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، چین شرایط دشوارتری را سپری خواهد کرد.
آمریکا قصد دارد تعرفه روی واردات کالاهای چینی به ارزش ۲۵۰ میلیارد دلار را از اول اکتبر از ۲۵ به ۳۰ درصد افزایش دهد.
در این بین، گزارش وزارت بازرگانی آمریکا نشان داد کسری تجاری این کشور در ژوییه اندکی کاهش پیدا کرده اما کسری تجارت کالا با چین که یکی از موضوعات حساس دولت ترامپ به شمار میرود، به بالاترین حد در شش ماه اخیر رسیده است.
طبق آمار رسمی، کسری تجاری آمریکا با بهبود صادرات و کاهش واردات در ژوییه ۲.۷ درصد کاهش پیدا کرد و به ۵۴ میلیارد دلار رسید در حالی که اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز کاهش کسری به ۵۳.۵ میلیارد دلار را پیش بینی کرده بودند. اما کسری تجاری آمریکا با چین بر مبنای تطبیق نیافته، ۹.۴ درصد رشد کرد و به ۳۲.۸ میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان از ژانویه بود. واردات آمریکا از چین در ژوییه ۶.۴ درصد رشد کرد در حالی که صادرات به چین ۳.۳ درصد کاهش داشت.
صادرات آمریکا به چین در هفت ماه نخست سال ۲۰۱۹ به میزان ۱۸.۲ درصد و وارداتش از چین به میزان ۱۲.۳ درصد کاهش پیدا کرد که منعکس کننده محدودیت روی جریان تجارت میان دو اقتصاد بزرگ جهان است.