رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور در ارومیه مطرح شد

85 درصد نظرات بخش خصوصی، در لایحه مالیات بر ارزش افزوده لحاظ شده است

روسای اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور در نشست امروز خود در ارومیه، به بررسی وضعیت لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده و همچنین چگونگی حضور ایران در منطقه اوراسیا پرداختند.

18 مهر 1398 - 14:55
کد خبر : 30625
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

روسای اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور در نشست امروز خود در ارومیه، به بررسی وضعیت لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده و همچنین چگونگی حضور ایران در منطقه اوراسیا پرداختند.

در این نشست که به میزبانی اتاق ارومیه و با حضور استاندار آذربایجان غربی و نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، رئیس اتاق ایران ضمن اشاره به جایگاه سفارتخانه‌های ایران در توسعه تجارت خارجی گفت: زمانی که آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شدند، از ایشان خواستم که درانتخاب سفرای ایران در دیگر کشورها و همچنین در انتخاب استانداران، رویکرد اقتصادی را جایگزین رویکرد سیاسی کنند.

 شافعی گفت: خوشبختانه در حال حاضر تعداد قابل توجهی از استانداران کشور نگاه های جدی به بخش اقتصادی دارند و روابط خوبی را با اتاق های استانی برقرار کرده و توانسته اند با همکاری هم قدم های موثری بردارند.

بر اساس اظهارات او در هر منطقه و استانی، ظرفیت های بکری نهفته است که می توان با تکیه بر آنها به بهبود شرایط اقتصاد منطقه ای کمک کرد.

شافعی افزود: در این راستا استان آذربایجان غربی با توجه به موقعیت استراتژیکی که دارد می تواند بسیار موثر عمل کند، به ویژه با توجه به آغاز همکاری های ایران با کشورهای منطقه اوراسیا که در این حوزه نیز استان آذربایجان غربی می تواند نقش آفرین باشد.

بخش خصوصی در برابر لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده ساکت نماند

نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در مجلس نیز با حضور در این نشست به لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره و خاطرنشان کرد: اگر این لایحه با همین وضعیتی که دارد به تصویب برسد به ضرر بخش خصوصی خواهد بود چراکه بسیار مبهم بوده و موجب بروز رفتارهای سلیقه ای خواهد شد.

وی از روسای اتاق های استانی خواست تا ساکت نباشند و دیدگاه ها و مطالبات خود را در این رابطه مطرح کنند.

احیای واحدهای تولیدی غیرفعال در دستور کار قرار دارد

محمدمهدی شهریاری، استاندار آذربایجان غربی، به وضعیت تحریم ها اشاره کرد و گفت: امروز همگان به نقش بسزای بخش خصوصی واقف هستند و می دانند که باید با اعضای اتاق ایران همفکری کنند.

وی به وضعیت اقتصادی کشور در سال گذشته و نوسانات ارزی اشاره و تصریح کرد: در آن زمان اتاق های سراسر کشور توانستند از ادامه نوسانات جلوگیری و از ابلاغ بخشنامه های ناگهانی ممانعت کنند. در این راستا همکاری بخش خصوصی و با دولت موثر واقع شد.

این مقام مسئول در ادامه مشکل و دغدغه اصلی اقتصاد را اشتغال دانست و تصریح کرد: مشکل بیکاری تنها با سرمایه گذاری برطرف می شود و سرمایه گذاری هم امنیت و ثبات نیاز دارد. در خواست ما از شما این است که از روش های سنتی اجتناب کرده و استارتاپ ها را جدی بگیرید. از طرف دیگر ارتباط با دانشگاه ها نیز بسیار مهم و ضروری است. فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع می توانند با برقراری رابطه موثر با دانشجویان، آنها را برای فعالیت های آینده مهیا کنند.

استاندار آذربایجان غربی، ظرفیت های این منطقه را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: خوشبختانه توانسته ایم در چند ماه اخیر اقدامات خوبی برای بهبود وضعیت اشتغال استان انجام دهیم تا آنجا که بیشترین میزان کاهش نرخ بیکاری را از بین سایر استان های کشور، تجربه کردیم.

شهریاری از تلاش ها برای احیای واحدهای صنعتی و تولیدی که در حال حاضر متوقف هستند خبر داد و گفت: هدف ما این است که واحدهای غیرفعال را دوباره به چرخه اقتصادی برگردانیم. تا به امروز 47 واحد دوباره فعال شده اند و این روند ادامه خواهد داشت.

سیستم های گمرکی در منطقه مرزی استان آذربایجان غربی باید به روز شوند

حسن انتظار، رئیس اتاق ارومیه، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت تولید و تجارت در استان آذربایجان غربی تصریح کرد: این استان از نظر تولید انواع میوه و وجود صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی رشد قابل توجهی داشته است. همچنین منابع غنی معدنی در اخیتار دارد که می توان روی آنها سرمایه گذاری کرد. وظیفه ما در مورد این بخش شناسایی ظرفیت ها و معرفی آنها به بخش خصوصی است.

این فعال اقتصادی همچنین به پتانسیل های گردشگری این منطقه اشاره کردو گفت: یکی از بزرگترین داشته های این استان، طبیعت بکر و آثار باستانی با قدمت طولانی است که نباید نادیده گرفته شوند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران وضعیت مرزهای این استان با عراق و ترکیه را نامساعد خواند و خواستار بازنگری و اصلاح کمبودها در این مناطق شد.

وی تاکید کرد: لازم است سیستم های گمرکی فعال در این بخش به روز شوند.

انتظار در ادامه از بی توجهی دستگاه های تصمیم گیرنده به نظرات و دیدگاه های بخش خصوصی انتقاد کرد و خواستار اصلاح این روند شد.

در تعیین تعرفه های ترجیحی با اوراسیا از تجربه های گذشته درس بگیریم

در ادامه شافعی گزارشی از مهم ترین اقدامات خود و هیات رئیسه طی دو هفته گذشته ارائه داد.

رئیس اتاق ایران در ابتدا به دیدار خود با رئیس مجلس اشاره و از سطح روابط ایشان با اتاق ابراز خرسندی کرد و گفت: بیشترین بحث ها در این جلسه مربوط به روابط خارجی ایران به ویژه منطقه اوراسیا بود. ایشان توصیه هایی داشتند و اعلام آمادگی کردند تا با همکاری اتاق برای گسترش روابط تجاری با کشورهای اوراسیا قدم بردارند. همچنین وعده دادند تعرفه های ترجیحی به گونه ای تدوین شود که منافع کشور در آن لحاظ شده و از نظرات اتاق نیز استفاده شود و مانند آنچه در ارتباط با وضعیت تعرفه ترجیحی با ترکیه اتفاق افتاد، تکرار نشود.

او ادامه داد: در این نشست همچنین یادآور شدم که ناوگان حمل و نقل کشور برای افزایش روابط با اوراسیا آماده نیست. زیرساخت ها باید اصلاح و تکمیل شود.

شافعی همچنین از برگزاری جلسه ای در سازمان برنامه و بودجه خبر داد. بر اساس اظهارات وی تا به امروز در زمینه آمایش سرزمین اقدامات بسیاری انجام شده که موفق نبوده و به تازگی این سازمان مجدد در حال اصلاح این برنامه است. شافعی گفت: امیدواریم این طرح این بار موفق شود. در خواست ما این است که اتاق های استانی هم در این پروژه وارد شوند و نظرات خود را اعلام کنند.

تلاش اتاق ایران برای اعمال اصلاحات در لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده

در ادامه این نشست، محمدرضا رمضانی دبیرکل و معاون امور مجلس اتاق ایران، گزارشی از وضعیت لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس ارائه داد.

بر اساس اظهارات او کمیسیون مالیات اتاق ایران از ابتدای مطرح شدن لایحه در مجلس در این حوزه فعال شده و دیدگاه های کارشناسی خود را به طور مرتب با نمایندگان در میان گذاشته است.

رمضانی گفت: امروز این لایحه در صحن مطرح شده و توانستیم اثرات زیادی در اصلاح بندهای آن داشته باشیم. در حدود 85 درصد نظرات بخش خصوصی در آن لحاظ شده است. با هماهنگی های انجام شده، نمایندگان کمیسیون مالیات اتاق ایران در صحن حضور دارند و با جدیت موضوع را دنبال می کنند.

وی تاکید کرد: این لایحه برای بررسی های بیشتر به کمیسیون مجلس برگشته و در تلاش هستیم نظرات باقی مانده بخش خصوصی در این لایحه دیده شود. تا دو هفته دیگر مجددا این لایحه به صحن برخواهد گشت.

اواسط آبان همایش شوراهای گفت وگوی استانی با رئیس جمهور برگزار می شود

حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق ایران از به نتیجه رسیدن و موافقت ریاست جمهور در مورد برگزاری همایشی با اعضای شوراهای گفت‌و‌گوی استانی با حضور همه اعضا در اواسط آبان خبر داد.

بر اساس اظهارات وی در پایان این نشست بیانیه ای هم به عنوان خواسته های بخش خصوصی منتشر می شود. این همایش یک روزه خواهد بود و شامل 5 کارگروه می شود که در قالب این کارگروه ها مطالبات بخش خصوصی بحث و بررسی خواهد شد.

امید را بین جوانان ایجاد کنیم

یونس ژائله در ادامه بر ضرورت هم افزایی و توانمندسازی بخش خصوصی توسط خود آنها تاکید کرد.

ژائله گفت: باید چنین روابط عمیقی بین بخش خصوصی حاکم شود و به جای تضعیف یکدیگر در راستای تقویت و رشد هم قدم برداریم.

این فعال اقتصادی از وضعیت حاکم بر صادرات نیز انتقاد کرد و گفت: اگر این روند  ادامه پیدا کند و از نوآوری ها استفاده نکنیم، همین بازارهای اندکی که در اختیار داریم را به تدریج از دست خواهیم داد. باید نگاه ها و رویکردها را در مورد شیوه صادرات و بازاریابی تغییر دهیم و قدم اول در این راستا ایجاد امید و اعتماد بین جوانان است.

مضوبات ستادهای تسهیل استانی اجرا نمی شود

شهلا عموری رئیس اتاق اهواز نیز در پایان این نشست به برگزاری جلسات ستادهای تسهیل استانی اشاره کرد و گفت: این نشست ها برگزار می شود اما مصوبات آنها به مرحله اجرا نمی رسد.

عموری افزود: هیچ نظارتی بر روند اجرای مصوبات  ستادهای تسهیل استانی وجود ندارد.

رئیس اتاق اهواز خواستار پیگیری موضوع در سطح دولت و رایزنی برای رفع این مشکل شد.

در همین رابطه