السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران 26 آبان 1403

در نشست مشترک فعالان اقتصادی اردبیل با سفیر عمان مطرح شد

امکان تبدیل عمان به پایگاه صادرات مجدد کالاهای ایرانی به بازارهای جهانی

نشست مشترک فعالان اقتصادی اردبیل با سفیر عمان در تهران برگزار شد. موقعیت مساعد عمان به‌واسطه عضویت در سازمان تجارت جهانی و داشتن موافقت‌نامه تجارت آزاد با دیگر کشورها، از جمله مسائلی بود که در این نشست موردتوجه قرار گرفت و این کشور را برای تبدیل شدن به پایگاهی برای صادرات مجدد کالاهای ایرانی به بازارهای جهانی معرفی کرد.

03 آذر 1398
کد خبر : 31184
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی اردبیل گفت: باوجود پتانسیل‌های بالای استان اردبیل در زمینه معادن و صنایع غذایی، هنوز از ظرفیت‌های صادراتی این استان خصوصاً در تجارت با سلطنت عمان و حضور در بازارهای این کشور استفاده نشده است.

حسین پیرموذن در نشست مشترک فعالان اقتصادی استان اردبیل با سفیر سلطنت عمان در تهران، افزود: استان اردبیل می‌تواند محصولات فراوانی را به کشور عمان صادر کند و این استان توانمندی‌های زیادی در زمینه معادن و صنایع غذایی دارد اما تاکنون این دارایی‌ها بازار مطلوبی را در کشور عمان نداشته است.

او ادامه داد: امروزه کشورهای اسلامی بیش‌ازپیش نیازمند کمک و همکاری یکدیگر هستند و این همکاری‌ها را که امیدواریم در آینده افزایش یابد، می‌توان به‌خوبی میان دو کشور ایران و عمان مشاهده کرد.

رئیس اتاق اردبیل با اشاره به روابط مطلوب ایران و عمان، تصریح کرد: تعامل و همکاری بین دو کشور همواره منشأ خیروبرکت بوده است و در ادامه نیز به همین شکل خواهد بود.

پیرموذن ادامه داد: زمینه صادرات غیرنفتی از ایران به عمان مهیا شده است که امیدواریم استان اردبیل نیز از این صادرات سهمی برای خود اختصاص دهد.

او با مطلوب ارزیابی کردن روابط بین ایران و عمان، بیان کرد: کشور عمان در شرایط سخت تحریم یکی از دوستان پا به میدان ایران بوده و در حوزه‌های اقتصادی همکاری‌های خوبی بین دو کشور انجام شده است.

عمان خواستار گسترش روابط تجاری با ایران است

سفیر سلطنت کشور عمان در تهران نیز در نشست مشترک با فعالان اقتصادی استان اردبیل گفت: خواستار گسترش روابط تجاری با ایران هستیم که این موضوع منشأ خیروبرکت برای هر دو کشور مسلمان خواهد بود.

احمد البروانی افزود: مطابق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به دنبال توسعه روابط تجاری با کشور ایران هستیم که این موضوع برای هر دو کشور منشأ خیروبرکت خواهد بود.

او ادامه داد: تلاش می‌شود هیات‌های خصوصی عمان و ایران نیز در اجلاس اقتصادی میان دو کشور که به‌زودی برگزار خواهد شد شرکت کنند که با این کار قطعاً همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور افزایش خواهد یافت.

سفیر سلطنت کشور عمان عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) ۷ همسایه را به ما سفارش کرده است که از منظر دولت عمان ایران اولین این کشورها است و رویکرد ما نسبت به ایران عقبه چندین هزارساله دارد و کما فی السابق روابط میان دو کشور عمیق حفظ خواهد شد.

البروانی ضمن ابراز خرسندی از سفر به استان اردبیل بیان کرد: افتخار می‌کنم که به اردبیل سفر کردم و از نزدیک پتانسیل‌های فراوان این منطقه را دیدم و با کمی دقت می‌توان دریافت که این استان قابلیت‌های فروانی را در حوزه‌های تاریخی، اقتصادی و کشاورزی داراست که امیدواریم در آینده شاهد افزایش همکاری‌ها با این استان باشیم.

او گفت: در حال حاضر صدور ویزا برای اتباع ایرانی به سهولت انجام می‌شود و با تبعه‌های ایرانی در عمان همانند اتباع اروپایی برخورد می‌شود و اکنون تمام زمینه‌های برای همکاری‌های مشترک و سرمایه‌گذاری در کشور عمان مهیا است.

حجم صادرات ایران به عمان در سال ۹۷ به ۷۲۸ میلیون دلار رسید

در ادامه، رئیس اتاق مشترک ایران و عمان نیز گفت: در سال ۱۳۹۶ حجم صادرات ایران به عمان بالغ‌بر 146 میلیون دلار بوده که خوشبختانه با تلاش‌های اتاق مشترک در سال 97 این رقم به 728 میلیون دلار رسیده است.

محسن ضرابی اظهار کرد: در سال 1397 حجم صادرات ایران به عمان بالغ‌بر 146 میلیون دلار بوده که خوشبختانه با تلاش‌های اتاق مشترک در سال 97 این رقم به 728 میلیون دلار رسیده است.

او از تدوین نقشه راهی برای توسعه تجارت بین ایران و عمان از سوی اتاق مشترک در سال 92 خبر داد و گفت: در آن سال با توجه به آمارهای موجود تصمیم گرفتیم، مشکلات و موانعی که بر سر راه مناسبات بین ایران و عمان بود را شناسایی کنیم و با ارائه راهکار برای هرکدام، زمینه توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور را مهیا سازیم.

ضرابی ادامه داد: خوشبختانه امروز روادید با هزینه کم و با سرعت بالاتری برای تجار ایرانی صادر می‌شود. همچنین خط مستقیم کشتیرانی بین چندین بندر ایران و عمان و خط هوایی مستقیم بین تعدادی از شهرهای دو کشور برقرار است.

رئیس اتاق مشترک ایران و عمان عنوان کرد: در سال 92 میزان واردات ایران از این کشور 75 میلیون دلار بوده که در سال 97 به 433 میلیون دلار رسیده است. درمجموع حجم تجارت ایران و عمان در سال 97 به یک میلیارد و 161 میلیون دلار می‌رسد.

ضرابی گفت: روابط سیاسی این کشور با کشورهای مختلف دنیا مطلوب است و عمان پایگاه خوبی برای صادرات مجدد کالا به‌ویژه در شرایط تحریمی حاکم بر ایران، معرفی مطرح است و به اعتقاد من عمان به دلیل عضویت در سازمان تجارت جهانی و داشتن موافقت‌نامه تجارت آزاد با بسیاری از کشورهایی که به دلیل سیاسی قادر به ارتباط با آنها نیستیم، می‌تواند محل خوبی برای صادرات مجدد کالاهای ایرانی به بازارهای مختلف دنیا باشد.

او تصریح کرد: برای ورود به این بازار بهترین راه، حضور در 8 نمایشگاه تخصصی است که به همت دولت عمان برگزار می‌شود. همچنین زمینه‌های سرمایه‌گذاری در این کشور نیز مهیا شده است. طی مذاکراتی که بین مقامات دولتی دو کشور انجام شده، ایرانی‌ها می‌توانند با احراز شرایطی مشخص در سرزمین اصلی و یا مناطق آزاد عمان سرمایه‌گذاری کنند. در حال حاضر در مناطق آزاد می‌توان با 100 درصد سهام خارجی، وارد شد؛ این مشوق از ژانویه 2020 در سرزمین اصلی نیز اجرا خواهد شد.

موضوعات :
در همین رابطه