به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از روابط عمومی اتاق خراسان رضوی، محمود امتی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: جلب اعتماد و ایجاد انگیزه در سرمایهگذاران و تدوین یک نقشه راه بلندمدت در اقتصاد کشور، از جمله پیشنیازهای رونق سرمایهگذاری در حوزه تولید است.
او در خصوص اقتضائات تحقق شعار سال اظهار کرد: زمانی که سخن از تولید به میان میآید (چه تولید کالا و چه تولید خدمات)، الزامات، شرایط، مقدمات، استانداردها و قوانین بینالمللی و قوانین حاکمهای نیاز است که باید به آن توجه شود. علاوه بر این، ثبات، پایداری، امنیت، حمایت و خلق پشتوانههای بینالمللی برای سرمایهگذار و تولیدکننده، از مقدماتی است که همه کشورها به آن میاندیشند و برای آن برنامه دارند. ما نیز ناگزیر هستیم تعاملات بینالمللی خود را افزایش داده و برخی الزامات، چارچوبها و ضوابط بینالمللی را در اقتصاد خودمان حاکم کنیم.
او تصریح کرد: در راستای تحقق شعار سال، باید در سریعترین زمان ممکن بتوانیم وضعیت کشورمان را به لحاظ تکنولوژی، صنعت، زیرساختها و… به استانداردهای دنیا نزدیک کرده و عقبماندگیهای این حوزهها را جبران کنیم؛ در غیر این صورت، جبران آن به آسانی ممکن نبوده و لطمات جبرانناپذیری به اقتصاد وارد خواهد شد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی یادآور شد: ایران مزیتهای مهمی برای رشد، توسعه، تعالی اقتصاد و تولید دارد که اگر این بستر برای خیلی از کشورها فراهم بود، سرعت پیشرفت اقتصادی، تولید و تامین نیازهای خودشان، صادرات کالا و ارزآوریشان بیشتر بود.
امتی اظهار کرد: کشور ما ذخایر انرژی خدادادی زیادی دارد و توأمان، منابع انسانی، نیروها و مدیرانی در بخش خصوصی داریم که میتوانند در بهبود شرایط اقتصادی بسیار موثر واقع شوند. در نتیجه، منابع مالی و انسانی برای شکوفایی اقتصادی ایران فراهم است؛ حال، باید جلب رضایت، امید و اعتماد در جامعه به منظور سرمایهگذاری انجام گیرد.
تاکید بر اهمیت تولید خدمات در کشور
او در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت تولید خدمات در توسعه اقتصادی اشاره کرد و با بیان اینکه کشور ما بنا به موقعیت ژئوپلیتیکی و جغرافیایی میتواند در این حیطه نقش مطلوبی ایفا کند، افزود: گرچه تولید کالا در صدر اولویتهای اقتصادی هر کشوری بوده و یک الزام است که این مهم باید مدیریت شود تا ما بتوانیم کالاهای مصرفیمان را در داخل تولید کنیم؛ اما تمرکز بسیاری از کشورهای دنیا بر تولید خدمات است. نکته قابل توجه آن است که ایران کشوری است که بنا به موقعیت ژئوپلیتیکی و جغرافیایی میتواند در حوزه تولید خدمات از جمله گردشگری و ترانزیت نقش مطلوبی ایفا کند.
عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضووی تصریح کرد: در واقع تولید از دو بعد کالا و خدمات قابل ارزیابی است؛ هر یک از این دو نوع تولید، الزامات خاص خود را میطلبد که از زوایای مختلف قابل بررسی است. تقریبا در تمام دنیا فرآیند تولید کالاها با ارزشافزوده بالا یا پایین و یا خامفروشی انجام میشود؛ اما بررسی تولید ناخالص داخلی کشورهای توسعهیافته حاکی از آن است که تمرکز این کشورها بر تولید خدمات است؛ این در حالی است که آمار و ارقام صادرات کشور ما نشاندهنده آن است که عمده صادرات کشور به صورت خامفروشی است و بخشی از صادراتمان نیز با ارزشافزوده کمی همراه است.
امتی افزود: یکی از دلایل عملکرد ضعیف کشور ما در صادرات کالاهای با ارزشافزوده بالا، «های تک» و با کیفیت آن است که کشور ما غنی از منابع انرژی است و از آنجا که استحصال، تولید و فروش آن سهل است، به ایجاد ارزشافزوده حاصل از آن توجهی نشده است؛ البته عدم تامین زیرساختها نیز در این زمینه، مزید بر علت شده است.
او اظهار کرد: طی چند سال اخیر در بحث تامین برق، گاز و انرژی صنایع دچار مشکل بودهایم و تحریمها نیز سبب شده است که ما در تکنولوژی، صنعت، بهروزرسانی کارخانهها، واردات ماشینآلات، تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز صنایع دچار چالش شویم و ضروری است به طور جدی در راستای رفع این مسائل اقدام شود تا شاهد رشد و توسعه اقتصادی در کشور باشیم.