رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

رئیس دفتر رئیس جمهور:

اکو سرمایه گذاری روی منافع و فرصت های مشترک را جدی بگیرد

رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: باید در منطقه اکو با ژرف نگری و توجه جدی نسبت به تهدیدات موجود، روی منافع و فرصت های مشترک سرمایه گذاری کنیم.

26 مرداد 1395 - 15:11
کد خبر : 3280
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: باید در منطقه اکو با ژرف نگری و توجه جدی نسبت به تهدیدات موجود، روی منافع و فرصت های مشترک سرمایه گذاری کنیم.

حضور نهاوندیان در افتتاحیه بیست و یکمین نشست کمیته های اتاق اکو عکس: بهاره تقی آبادی

رئیس دفتر رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین نشست کمیته های اجرایی و تخصصی اتاق بازرگانی و صنعت اکو و اولین نشست کنسرسیوم و شرکت های دولتی و خصوصی انرژی و پتروشیمی اکو بر این باور است که با وجود تهدیدات فراوان و اشوب هایی که در منطقه دیده می شود، کشورهای عضو اکو می توانند از طریق سرمایه گذاری بر منافع و فرصت های مشترک، آثار منفی دشمنی ها را کاهش دهند.

محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید دارد که اقتصاد میدان توسعه اشتراکات فرهنگی، سیاسی، امنتی و موضوعاتی از این دست است. بنابراین نباید از قراردادهای بلندمدت چندجانبه در منطقه اکو هراسید بلکه برعکس این اقدامات ثبات را در منطقه حاکم کرده و همه برای حراست از نفع مشترک به وجود آمده تلاش می کنند؛ بدین ترتیب شاهد تبلور امنیت پایدار در منطقه خواهیم بود.

به اعتقاد وی سازمان همکاری های اقتصادی اکو ظرفیت ارزشمندی است که متاسفانه هنوز فرصت بهره برداری کامل از آن پیدا نشده است. اکر برای ملت های منطقه امکان همکاری جدی اقتصادی را فراهم میکند. در کنار آن اتاق اکر از طریق بخش خصوصی کشورهای عضو فعال بوده و می تواند کانون تحقق اهداف موجود باشد.

رئیس دفتر رئیس جمهور با نگاه به تجربه چهار سال گذشته در منطقه گفت: آنچه در این سالها تجربه کردیم نشان می دهد که آشوب های منطقه ریشه در ناامیدی و بیکاری جوانان دارد. گروه های خشونت ساز که نفرت را در بین افراد رشد می دهند از این نقص سواستفاده کرده و موجب بزرگ شدن اختلافات بین مناطق می شود. بهترین شیوه برای مبارزه با این معضل رفع ناامیدی و نیاز به اشتغال جوانان است.

وی باابراز خرسندی از همت مردم ترکیه و برقراری مجدد نظم و مردم سالاری در این کشور خاطر نشان می کند که باید با صدای بلند اعلام کنیم دوران کودتای نظامی و مقابله با رای مردم در منطقه ما به پایان رسیده است.

نهاوندیان ادامه داد: صرف تکرار نیت ها و هدف هایی که برای موفقیت اکو درنظر گرفتیم کافی نیست. باید راهکارهایی که نفع اقتصادی را در پی دارد پیدا کرده و با پاسخ به این سئوال که چرا در طی سالهای گذشته نتوانسته ایم موفق باشیم، ابتکارات و خلاقیت را جایگزین سخنان و اقدامات تکراری کنیم.

این مقام مسئول حضور کنسرسیوم های انرژی منطقه اکو در این نشستف ابتکاری موثر و ستودنی توصیف کرد و گفت: این اقدام می تواند به توسعه مناسبات اعضای اکو بیانجامد؛ در بین کشورهای عضو اکو هم عرضه کننده و هم متقاضی انرژی حضور دارند.

استفاده از نرخ های ترجیحی برای پروژه های سرمایه گذرای مشترک، اجرای اکوتا، ساماندهی وضعیت روادید و تلاش برای لغو آن بین اعضا، مهم ترین نکاتی بود که از سوی نهاوندیان مورد تاکید قرار گرفت.

وی تقویت رویکرد چندجانبه گرایی را سیاست اصلی دولت ایران عنوان کرد  و گفت: کشورهای ترکیه، پاکستان و ایران که از موسسان سازمان همکاری های اقتصادی اکو هستند، مسئولیت سنگین تری برعهده دارند و باید رسیدگی به امور اکو را در اولویت کاری خود قرار دهند.

بخش خصوصی مسئول توسعه پایدار است

عبدالرووف عالم، رئیس اتاق اکو و اتاق پاکستان، با اشاره به روزهای اولی که مسئولیت این اتاق را بر عهده می گرفت، تصریح رکد: در آن روزها سهم تجارت اکو در حال کاهش بود. سرمایه گذاری های ناچیزی در منطقه صورت می گرفت و در روند جهانی سازی ، روابط اجتماعی ناچیزی بین اعضای اکو وجود داشت که البته با تاسف این وضعیت همچنان ادامه دارد.

وی بررسی دلایل ریشه ای کاهش تجارت و نبود سرمایه گذاری را از جمله برنامه های اتاق اکو طی ماه های گذشته برشمرد و ادامه داد: اعضا شناخت و آگاهی مناسبی از توانمندی های اتاق اکو ندارند. برای همین پویه ای تشکیل دادیم تا از طریق ان به معرفی اتاق بپردازیم.

رئیس اتاق اکو برگزاری کارگاه های اموزشی را امری ضروری دانست و افزود: در پاکستان روزی را به عنوان اکو نامگذاری کرده و مراسم خاصی در ان برگزار می کنیم. دولت پاکستان حمایت های خوبی از اتاق اکو دارد، به تازگی 50 میلیون روپیه از طریق صندوق توسعه صادرات این کشور برای کمک به اتاق پرداخت شده همچنین زمینی در اختیار اتاق قرار گرفته است.

رئیس اتاق پاکستان استقرار رژیم آزادی تجاری در منطقه را مهم دانست و ادامه داد:  بخش خصوصی مسئول توسعه پایدار است؛ مسئولیت رشد اقتصادی بردوش این بخش قرار گرفته و اکو بر فعال شدن این بخش اهتمام ویژه دارد. در واقع 90 درصد رشد اقتصادی اکو باید از سوی بخش خصوصی پیگیری شود. همچنین اتاق اکر باید به عنوان یک نهاد پیشرو نقش آفرینی کند.

عالم، صدور آسان روادید و حل معضلات بانکی در منطقه اکو را مورد تاکید قرار داد. همچنین خواستار اضافه شدن دو کمیته تخصصی در حوزه های شرعیت اسلام و ارتقای علوم و فناوری در اکو شد.

افغانستان آماده جذب 300 میلیون دلار سرمایه خارجی

آذرخش حافظی، نائب رئیس اتاق بازرگانی و صنعت اکو، موفقیت در مهار تحرکات ضد دولت ترکیه  را به ملت و دولت این کشور تبریک گفت و جاذبه های اقتصادی کشورهای عضو اکو را متنوع ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه ظرفیت های بی نظیر موجود در این منطقه مغفول مانده اند.

وی با اشاره به آنچه در افغانستان وجود دارد و کشورهای مختلف می توانند بر روی انها سرمایه گذاری کنند، تاکید کرد: این کشور می تواند درحدود 49 هزار مگاوات برق اضافی تولید کند. در بحث های جاده ای، راه اندازی راه اهن و زیرساخت های حمل ونقلی پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه گذاری خارجی وجود دارد. طبق برآورد صورت گرفته افغانستان آمادگی جذب 300 میلیون دلار سرمایه خارجی را دارد.

سرمایه گذاری در منطقه اکو 33 میلیون دلار برآورد شد

ابراهیم آکچا، دبیرکل سازمان اکو، میزان سرمایه گذاری در منطقه اکو را 33 میلیون دلار برآورد کرد و با غیرقابل دفاع خواندن این میزان سرمایه گذاری گفت: در حال حاضر سهم اکو در اقتصاد جهانی تنها 2 درصد است که رقم ناچیزیست.

بر اساس اظهارات وی اکو به بخش خصوصی اهمیت می دهد چون با ابتکار حرکت می کند. بنابراین باید با توجه به اماده سازی زمینه های اجرایی شدن تفاهمات ایجاد شده به همگرایی بیشتر اعضا کمک کرده و تلاش کنیم با اهتمام جدی اعضا نسبت به اکوتا، حل معضل روادید و امضای تفاهمات گمرکی، رشد مناسبات اکو را فراهم سازیم.

 

 

پرونده:
در همین رابطه