شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مصوبه شورای عالی کار در خصوص تعیین حداقل مزد کارگران در سال 1399 که در جلسه مورخ 20 فروردینماه سال جاری در شورای عالی کار به تصویب رسیده بود را به کلیه کارفرمایان و کارگاههای مشمول قانون کار ابلاغ کرد.
متن کامل بخشنامه تعیین حداقل مزد کارگران در سال 1399 به شرح زیر است.
در اجرای ماده (41) قانون کار، شورای عالی کار با حضور نمایندگان سه گروه دولت، کارفرمایان و کارگران در جلسه مورخ 20 فروردین 1399 پس از بحث و بررسی تعیین حداقل مزد کارگران در سال 1399، با در نظر گرفتن معیارهای موضوع آن ماده و همچنین با توجه به مقتضیات بنگاههای تولیدی و کارفرمایان و شرایط اقتصادی جامعه موارد زیر را مورد تصویب قرار داد:
1- از اول سال 1399 حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای کلیه کارگران مشمول قانون کار - اعم از قرارداد دائم یا موقت- مبلغ 611 هزار و 809 ریال تعیین میشود.
همچنین از اول سال 1399 سایر سطوح مزدی نیز روزانه 15 درصد مزد ثابت یا مزد مبنا - موضوع ماده 36 قانون کار- بهاضافه روزانه 30 هزار و 338 ریال به نسبت آخرین مزد در سال 1398 افزایش مییابد.
تبصره- با اعمال افزایش این بند، مزد شغل کارگران مشمول طرحهای طبقهبندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید روزانه از مبلغ 611 هزار و 809 ریال کمتر شود.
2- به کارگرانی که در سال 1399 دارای یک سال سابقه کار شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد، روزانه مبلغ 58 هزار و 333 ریال نیز بهعنوان پایه (سنوات) پرداخت خواهد شد.
تبصره 1- پرداخت مبلغ مربوط به پایه سنواتی کارگران مشمول طرحهای طبقهبندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با در نظر گرفتن رقم فوقالذکر برای گروه یک با توجه به دستورالعمل و جدول اعلامی توسط اداره کل روابط کار و جبران خدمت صورت میگیرد.
تبصره 2 - به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال 1398، میزان مقرر در این بند یا تبصره (1) آن حسب مورد تعلق خواهد گرفت.
تبصره 3 - بر اساس مصوبه مورخ 20 فروردین 1399 شورای عالی کار و در راستای تقویت مهارت محوری و بهرهمندی تمامی کارگران و درنتیجه رضایتمندی کارگران باسابقه، از ابتدای سال 1399 همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویهحساب کرده باشند یا خیر، مشمول دریافت پایه (سنوات) خواهند بود.
3- بر اساس مصوبه مورخ 21 مهرماه 1387 شورای عالی کار و در جهت افزایش رضایتمندی کارگران و کارفرمایان و بهمنظور تثبیت و تسری بهتمامی کارگران دائم و موقت مقرر شد از ابتدای سال 1399 کمکهزینه اقلام مصرفی خانوار بهعنوان مزایای رفاهی و انگیزهای موضوع تبصره (3) ماده (36) قانون کار بابت هر کارگر متأهل یا مجرد ماهانه مبلغ چهار میلیون ریال از سوی کارفرمایان به آنان پرداخت شود.
4- ضوابط مربوط به چگونگی نحوه اعمال افزایش مقرر در بند (1) و تبصره (1) بند (2) در کارگاههایی که دارای طرح طبقهبندی مشاغل میباشند و نیز در مورد کارگران کارمزدی و نیز چگونگی ارتقاء طبقه شغلی بهموجب دستورالعملهای اداره کل روابط کار و جبران خدمت خواهد بود.
5- مقررات این مصوبه شامل حال دانشآموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی در سال 1399 بهطور موقت در کارگاهها اشتغال مییابند نخواهد شد.
6- واحدهای مشمول قانون کار بهمنظور ایجاد رابطه هرچه بیشتر مزد و مزایا با بهرهوری و تولید و ایجاد انگیزه بیشتر در بین کارکنان خود، علاوه بر اجرای این مصوبه میتوانند نسبت به افزایش و برقراری مزد و مزایا در قالب موافقتنامههای کارگاهی و پیمانهای دستهجمعی و پس از تائید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام کنند.
7- شورای عالی کار جابجایی بخشی از مبلغ ریالی مزایای مستمر موضوع تبصره (3) ماده (36) قانون کار با مزد مصوب را طی سال 1399 در صورت فراهم بودن شرایط اقتصادی کشور در دستور کار قرار خواهد داد.
8- پیشنهاد افزایش کمکهزینه مسکن سال 1399 با توافق طرفین و تصویب شورای عالی کار به هیات وزیران ارسال خواهد شد.
جدول محاسبات سنوات کارگری در سال 1399 را اینجا مشاهده کنید.
دستورالعملهای تبعی مزد سال 1399 را اینجا مشاهده کنید.