رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه از چشمانداز خوب آینده تجارت ایران و سوریه خصوصاً با راهاندازی اتاق مشترک بازرگانی بین دو کشور یاد کرد و گفت: با برنامههایی که داریم امیدواریم سقف معاملات تجاری با سوریه را تا سال آینده به یک میلیارد دلار برسانیم.
کیوان کاشفی افزود: در حدود 1.5 سال اخیر، فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی ایران با سوریه در قالب کمیته مشترک اقتصادی دو کشور صورت میگرفت؛ اما اکنون با افزایش تعداد فعالان این بخش، شاهد راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه هستیم.
او هدف از راهاندازی اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه را افزایش تعاملات اقتصادی با این کشور دانست و ادامه داد: سوریه یکی از بازارهای اصلی و مقاصد صادراتی کشور ما خصوصاً در آینده است و با این کشور در زمینههای مختلف علایق مشترکی داریم که میتواند به افزایش مناسبات اقتصادی کمک کند.
به گفته کاشفی، تمایل سوریه به معاملات اقتصادی با ایران نیز بسیار زیاد است و ما نیز باید از این فرصت بهخوبی استفاده کنیم.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران از برنامههایی که برای افزایش مراودات اقتصادی با این کشور وجود دارد یاد کرد و ادامه داد: اگرچه طی 1.5 سال گذشته شرکتهای ایرانی در چندین نمایشگاه سوریه حضور داشتند و دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند، اما پسازاین نیز برای حضور بیشتر شرکتهای ایرانی در سوریه برنامه داریم.
او ادامه داد: تلاش میکنیم بهزودی نمایشگاه توانمندیهای ایران را در سوریه برگزار کنیم تا فرصتی برای معرفی شرکتهای ایرانی به بازار سوریه باشد.
رئیس اتاق کرمانشاه همچنین از برنامهریزی برای تبادل هیاتهای اقتصادی و تجاری متشکل از فعالین بخش خصوصی دو کشور خبر داد و عنوان کرد: این برنامه را از گذشته هم پیگیری میکردیم و طی 1.5 سال گذشته با هیچ کشوری بهاندازه سوریه تبادل هیاتهای تجاری نداشتیم.
کاشفی همچنین از راهاندازی مرکز تجارت ایرانیان در سوریه در آینده نزدیک خبر داد و افزود: ساختمانی برای این منظور در سوریه خریداری شده و بنا داریم محلی را نیز برای استقرار شرکتهای ایرانی در این مرکز اختصاص دهیم.
او خاطرنشان کرد: بنا داریم دو طبقه از این مرکز را به بخش نمایشگاهی اختصاص دهیم و خدمات جانبی مختلفی را نیز برای آن در نظر گرفتهایم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه راهاندازی خط اعتباری با کشور سوریه برای تسهیل معاملات را نیز ضروری خواند که پیگیریهای لازم نیز در این زمینه در حال انجام است و ادامه داد: برای این منظور نیازمند همکاری بانک مرکزی هم هستیم.
کاشفی درباره مهمترین کالاهایی که برای صادرات به سوریه مزیتدار است نیز خاطرنشان کرد: کشور سوریه زمانی یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده بود، اما به دلیل شرایط جنگ از این وضعیت فاصله گرفت و حالا دوران بازسازی این کشور فرصت خوبی برای ارائه انواع خدمات ساختوساز را برای ما فراهم میکند.
او معتقد است: کالاهای صنعتی، تجهیزات کارخانهای، مصالح ساختمانی و خصوصاً محصولات کشاورزی نیز بازار خوبی در کشور سوریه خواهد داشت و باید روی صادرات این کالاها تمرکز کنیم.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران مهمترین مسئله در زمینه مراودات تجاری با سوریه را مسیر ترانزیت کالاها دانست و یادآور شد: اکنون مسیر دریایی بهترین مسیری است که امکان جابجایی کالا از این طریق را داریم.
کاشفی اضافه کرد: اگرچه چندی قبل گذرگاه بوکمال بازگشایی شد، اما هنوز مشکلاتی در زمینه ترانزیت زمینی به سوریه وجود دارد و البته نیازمند هماهنگیهای بیشتر بین سه کشور ایران، عراق و سوریه است.
او گفت: اگرچه برای برقراری ترانزیت زمینی که مسیر کوتاه و کمهزینه است تلاش میکنیم، اما تا آن زمان استفاده از خطوط کشتیرانی بهترین راهکار است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه ابراز امیدواری کرد: با مجموع این اقدامات بتوانیم سقف معاملات تجاری با سوریه را تا پایان سال آینده به یک میلیارد دلار برسانیم.