رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

بانک جهانی پیش‌بینی کرد

اقتصاد ایران و جهان در سال جاری بیش از 5 درصد کوچک می‌شود

بانک جهانی در گزارش جدید خود از دورنمای اقتصادی جهان نرخ رشد اقتصادی ایران و جهان در سال جاری میلادی را به ترتیب منفی 5.3 درصد و منفی 5.2 درصد پیش‌بینی کرد.

20 خرداد 1399 - 10:34
کد خبر : 33470
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
بانک جهانی در گزارش جدید خود از دورنمای اقتصادی جهان نرخ رشد اقتصادی ایران و جهان در سال جاری میلادی را به ترتیب منفی 5.3 درصد و منفی 5.2 درصد پیش‌بینی کرد.

ساختمان بانک جهانی

بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از دورنمای اقتصادی جهان پیش‌بینی قبلی خود از نرخ رشد اقتصادی ایران و دیگر کشورهای جهان را به میزان قابل‌توجهی تعدیل کرد.

در این گزارش که اولین گزارشی است که بانک جهانی پس از وقوع بحران کرونا از دورنمای اقتصادی جهان منتشر می‌کند، نرخ رشد اقتصادی ایران منفی 5.3 درصد پیش‌بینی شده است. این در حالی است که بانک جهانی در گزارش قبلی خود که اوایل ژانویه (اواسط دی‌ماه 98) منتشر شد، پیش‌بینی کرده بود که با تخلیه شدن اثر تحریم‌های آمریکا که طی دو سال پیاپی (2018 و 2019) نرخ رشد منفی را برای اقتصاد ایران رقم زده بود، در سال جاری میلادی اقتصاد ایران از حالت نزولی خارج خواهد شد و ثبات نسبی را تجربه خواهد کرد.

بانک جهانی در بخشی از این گزارش با اشاره به اینکه ایران بیشترین آمار ابتلا به بیماری کووید-19 را در بین کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا دارد، منفی شدن احتمالی نرخ رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی را ناشی از تأثیرات نامطلوب شیوع بیماری کووید-19 بر مصرف داخلی و بخش خدمات (از جمله گردشگری) دانسته است.

البته سایر کشورهای منطقه نیز از تأثیرات مخرب بیماری همه‌گیر کووید-19 در امان نبوده‌اند. بر اساس پیش‌بینی جدید بانک جهانی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال جاری میلادی منفی 4.2 درصد خواهد بود که البته کشورهای صادرکننده نفت در منطقه بیشترین سهم را از این رشد اقتصادی منفی خواهند داشت. تولیدکنندگان نفت نه‌تنها همچون دیگر کشورهای منطقه و جهان از بحران کرونا زیان خواهند دید، بلکه از کاهش شدید قیمت نفت –که با وجود روند صعودی اخیر همچنان فاصله قابل‌توجهی تا ارقام سال گذشته دارد- نیز متضرر خواهند شد.

در گزارش جدید بانک جهانی، از بیماری همه‌گیر کووید-19 و محدودیت‌های وضع‌شده در کشورهای مختلف برای مهار آن که عملاً بسیاری از کسب‌وکارها را در جهان مختل کرده و معیشت میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار داده، به عنوان عامل کاهش قابل‌توجه تولید ناخالص جهان طی سال جاری میلادی نام برده و تأکید کرده است: «هم‌زمان با افزایش تلفات انسانی بر اثر همه‌گیری کووید-19، خسارات اقتصادی نیز کاملاً مشهود است و این وضعیت نمایانگر بزرگترین شوکی است که اقتصاد جهان طی چندین دهه اخیر تجربه کرده است.»

با توجه به شرایط موجود، بانک جهانی در گزارش جدید خود نرخ رشد اقتصاد جهانی را منفی 5.2 درصد پیش‌بینی کرده است که این رقم در مقایسه به نرخ رشد پیش‌بینی شده در گزارش قبلی بانک جهانی، کاهش چشمگیری نشان می‌دهد. بانک جهانی در گزارش قبلی خود که پیش از آغاز بحران جهانی کرونا منتشر شده بود، نرخ رشد تولید ناخالص جهان را 2.5 درصد پیش‌بینی کرده بود.

بانک جهانی تاکید کرده است که رکود عمیقی که بر اثر بحران کرونا در اقتصاد جهانی ایجاد شده است، احتمالاً از طریق کاهش سرمایه‌گذاری، تضعیف سرمایه انسانی (به دلیل افت اشتغال و کاهش کیفیت تحصیل) و از هم گسیختن تجارت جهانی و زنجیره‌های تأمین، تأثیرات بلندمدت و پایداری از خود بر جای خواهد گذاشت.

در همین رابطه