رئیس و اعضای هیات نمایندگان اتاق اصفهان بهمنظور طرح مشکلات فعالان اقتصادی اصفهان با معاونان صنایع و بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن دیدار و گفتوگو کردند.
در این نشست که پیرو سفر سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت به اصفهان صورت گرفت، مشکلات تولیدکنندگان مرغ برای تأمین نهادهها با محمدرضا کلامی سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد. همچنین در این جلسه سامانه «رهتاب» بهعنوان محصول موفق یک شرکت دانشبنیان اصفهانی برای عرضه هدفمند کالاهای سهمیهای معرفی شد.
در این دیدار سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص تفویض اختیار مدیریت تقاضای محصولات کشاورزی، پتروشیمی و محصولات فولادی به استان اصفهان قول مساعد داد و اعلام آمادگی کرد از ظرفیتهای سامانه رهتاب برای نظارت و رهگیری جریان کالا و مواد اولیه محصولات کشاورزی و پتروشیمی در سطح شبکه توزیع استفاده شود.
در ادامه حمید زادبوم، رئیس سازمان توسعه تجارت، از افزایش تعداد رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای هدف صادراتی خبر داد و گفت: بر اساس سازوکارهای ایجاد شده، بهگونهای برنامهریزی شده است که رایزنان بازرگانی دارای اطلاعات بهروز شده و مقرر شد جلسات منظم و مداومی بین رایزنان بازرگانی ایران در روسیه، ترکیه، عربستان، عراق، افغانستان، سوریه و چین با فعالان اقتصادی استان اصفهان برگزار شود.
او همچنین از محول شدن مسئولیت مدیریت برندهای ملی به وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و تصریح کرد: اقداماتی در خصوص افزایش تعداد برندهای ملی به 40 برند صورت گرفته و اصفهان بهعنوان میزبان رویداد نهایی معرفی برندهای ملی انتخاب شده است.
زادبوم تصریح کرد: کارگروهی متشکل از اتاق ایران، بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت بهمنظور بازگشت ارز حاصل از صادرات رویه ورود موقت کالا تشکیل و دستورالعمل مربوطه آماده شده که در آن مصالح بخش خصوصی بهخوبی رعایت شده و قرار است این دستورالعمل طی هفته آینده در کمیته ماده دو طرح و مصوب شود.
در این جلسه مشکلات ناشی از دستورالعمل جدید سقف کارتهای بازرگانی در واردات برای فعالان اقتصادی عنوان و مقرر شد این موضوع در کمیتهای ویژه بررسی و پیشنهادهای اصلاحی ارائه شود.
در دیدار هیات اعزامی اتاق اصفهان با معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز مشکلات «طرح افق» مطرح و مقرر شد ظرف مدت یک هفته، نمایندگانی از سوی این معاونت برای بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای اجرایی لازم به اصفهان سفر کنند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این دیدار از رفع محدودیتهای سهمیهبندی مواد پتروشیمی خبر داد و گفت: محدودیتهای اعمال شده صرفاً برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی در این حوزه بوده و برای فعالانی که حتی اقدام به ثبت یک فاکتور کردهاند نیز سهمیه در نظر گرفته شده است.
صادقی نیارکی افزود: با توجه به اینکه 70 درصد اقلام وارداتی سالهای قبل کل نیازهای اساسی کشور را تشکیل میداده تمامی ارز ثانویه را به این اقلام تخصیص دادهایم.
او از رتبهبندی کارتهای بازرگانی صادرکنندگان با هدف کاهش ریسک بازگشت ارز خبر داد و تصریح کرد: با شناسایی و تفکیک صادرکنندگان حقیقی و خوشرفتار، بهتدریج محدودیتهای این فعالان اقتصادی رفع خواهد شد.
صادقی نیارکی در ادامه توصیه کرد برای تأمین بهتر نیازهای ارزی استان یک سامانه تهاتر در اتاق بازرگانی ایجاد شود که از طریق آن بتوان ارز حاصل از صادرات فعالان استان را برای تأمین نیاز وارداتی استان استفاده کرد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین اعلام کرد با توجه به ارجاع موضوع فولاد به حوزه معاونت صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، دستورالعمل تنظیم بازار ورق فولادی با لحاظ کردن مصالح بخش خصوصی تنظیم شده و طی هفتههای آتی نهایی خواهد شد.
صادقی نیارکی گفت: در این دستورالعمل حداکثر تلاش برای حذف واسطهها و رانتخواری صورت گرفته و از فعالان اتاق اصفهان در این حوزه دعوت میشود نظرات اصلاحی خود را به کارگروه مربوطه ارائه کنند.
او در مورد مباحث متناسبسازی قیمت عرضهکنندگان مختلف، امکان ارائه LC داخلی برای خرید فولاد از شرکتهای بزرگ دولتی و محدودسازی ارائه سهمیه به تولیدکنندگان اسپیرال گارد ریل و Z بر اساس قراردادهای در دست اقدام آنها قول مساعد داد.