رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

در نشست کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران مطرح شد

تجهیزات فن‌آوری اطلاعات باید از رده کالاهای لوکس خارج شوند

اعضای کمیسیون فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، به‌صورت مجازی گرد هم آمدند تا آخرین تحولات حوزه فن‌آوری اطلاعات و آخرین اقدام‌های کمیسیون را بررسی کنند.

01 مرداد 1399 - 13:50
کد خبر : 33989
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

در نشست مجازی کمیسیون فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران محمدرضا طلایی، رئیس کمیسیون، ضمن انتقاد از قرار گرفتن تجهیزات فن‌آوری اطلاعات در حوزه کالاهای وارداتی لوکس، از متولیان حوزه فن‌آوری اطلاعات خواست تا دستورات رئیس‌جمهور اسلامی ایران برای حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال و توسعه فن‌آوری اطلاعات را به‌عنوان برنامه کاری خود قرار دهند.

افتتاح فاز اول درگاه تأمین سرمایه از طریق بورس

طلایی با اشاره به دستور تازه رئیس‌جمهور برای ورود شرکت‌های فن‌آوری اطلاعات و کسب‌وکارهای دیجیتال به بورس گفت: «برای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه طبق هماهنگی که اتاق بازرگانی با بورس داشت، سایتی با عنوان رهسار به‌عنوان پنجره واحد تأمین سرمایه از طریق بورس راه‌اندازی شده است.»

جلسه مجازی کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران

طلایی ادامه داد: «کسانی که بخواهند به بورس وارد شوند و از طریق این بازار افزایش سرمایه بدهند، می‌توانند از طریق این سایت اقدام کنند.»

طرح جهش تولید در حوزه دانش‌بنیان

طلایی همچنین از تلاش نمایندگان مجلس برای تصویب قانونی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: «طرحی در مجلس ارائه‌شده است که کمیسیون دانش‌بنیان اتاق بازرگانی در حال رایزنی برای پیشبرد این طرح است.»

به گفته رئیس کمیسیون فاوای اتاق ایران، «موضوع این طرح راهکارهای تسهیل جهش تولید در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان است که توسط تعدادی از نمایندگان مجلس تهیه‌شده است.»

تلاش برای فراگیرتر شدن پروانه تولید نرم‌افزار

رئیس هیات مدیره فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات ادامه داد: «پروانه تولید نرم‌افزار، یکی از موضوعاتی است که مورد توجه کمیسیون فاوای اتاق ایران قرار دارد.»

وی با اشاره به تعداد ناچیز شرکت‌های تولیدی فعال در این حوزه گفت: «در حال حاضر ۲۰۰ شرکت در سراسر کشور از پروانه بهره‌برداری تولید نرم‌افزار استفاده می‌کنند. این تعداد پروانه نسبت به کل فعالان حوزه آی‌سی‌تی در کشور بسیار ناچیز است. در پی این هستیم که از طریق فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات، با وزارت صنعت، معدن و تجارت رایزنی کنیم تا تعداد بیشتری از فعالان اقتصادی را به سمت تولید نرم‌افزار هدایت کنند.»

اهمیت نرم‌افزار و خدمات فن‌آوری اطلاعات در ارزآوری و صادرات

رئیس کمیسیون فاوای اتاق ایران تأکید کرد: «نکته مهم این است که با توجه به نرخ برابری ارز، ایران مزیت بسیار بالایی در صادرات محصولات مختلف به‌ویژه نرم‌افزارها، خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات دارد که با ارزبری کم می‌تواند ارزآوری بالایی برای اقتصاد کشور و فرصت‌های شغلی زیادی در را ایجاد کند».

طلایی گفت: «نرخ ارز قطعاً در بخش تولید ما تبعات بسیار زیادی دارد و عملاً تولیدکنندگان حوزه فناوری اطلاعات نمی‌توانند با وضعیت بی‌ثباتی در بازار ارز، برنامه‌ریزی بلندمدتی داشته باشند و برای تأمین تجهیزات مورد نیازشان برای تولید با مشکلات فراوانی مواجه می‌شوند.»

تجهیزات فن‌آوری اطلاعات نباید کالای لوکس تلقی شود

رئیس هیات مدیره فدراسیون فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات تأکید کرد: «نکته خیلی مهم است که دستگاه‌های دولتی از دستورات رئیس‌جمهور مبنی بر توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور پیروی کنند.»

طلایی گفت: «متولیان و تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران دولتی، ازجمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با توجه به رهنمودهای رئیس‌جمهور تصمیم‌های مناسبی بگیرند.»

وی همچنین افزود: «در ایران هنوز هم تجهیزات فناوری اطلاعات در چارچوب کالاهای لوکس تلقی می‌شوند. این در حالی است که در هیچ کشوری در دنیا دیگر به این کالاها به‌عنوان کالای لوکس و تجملی نگاه نمی‌کنند.»

طلایی ادامه داد: «فناوری اطلاعات به‌عنوان موتور متحرک، می‌تواند به رشد و توسعه اقتصاد کمک کند و پایه و زیرساخت اقتصاد دانش‌بنیان محسوب می‌شود. حوزه فناوری اطلاعات از تجهیزات پزشکی گرفته تا هوا-فضا، دخیل و غیرقابل چشم‌پوشی است. اما علی‌رغم این اهمیت، هنوز واردات کالاها و تجهیزات مربوط به فناوری اطلاعات در رده کالاهای آرایشی-بهداشتی کالای لوکس و تجملی تلقی می‌شود.»

توسعه فن‌آوری اطلاعات در امارات

در ادامه این نشست، گزارشی در خصوص توسعه فناوری دیجیتال امارات از سوی دکتر مریم ابوالقاسمی که با همکاری دکتر حمیدرضا احمدیان تهیه‌شده بود، ارائه شد.

امارات متحده عربی، یکی از اقتصادهای وابسته به نفت است که از چند سال قبل تلاش خود را برای گذار به اقتصاد بدون نفت آغاز کرده است. بر اساس بیانیه سال ۲۰۱۵ بالاترین مقام اجرایی این کشور، علم، فناوری و نوآوری به‌عنوان تنها دارایی این کشور برای آینده مطرح‌شده است.

تأسیس فاز سوم پارک فن‌آوری پردیس

محمدحسین عسکری مدیرکل جذب و پذیرش واحدهای فن‌آوری پارک فن‌آوری پردیس و سید منصور مطلق رئیس اداره جذب و پذیرش شرکت‌های پارک فناوری پردیس گزارشی از آغاز واگذاری زمین‌های فاز سوم پارک فن‌آوری پردیس به حاضران ارائه دادند.

بر اساس این گزارش، پارک فن‌آوری پردیس آماده پذیرش درخواست‌های کلیه شرکت‌های فن‌آوری اطلاعات، تولیدکنندگان تجهیزات ارتباطی و فن‌آوری اطلاعات، تولیدکنندگان نرم‌افزار و کلیه شرکت‌های دانش‌بنیان برای واگذاری زمین با شرایط ویژه در فاز سوم پارک فن‌آوری پردیس است.

در همین رابطه