هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

عضو اتاق افغانستان در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

آینده روشن ایران با سرمایه‌گذاری در افغانستان

جاهد اتل فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی و تجارت افغانستان معتقد است در حال حاضر کشورهای دیگر به جای ایرانی‌ها در افغانستان پروژه‌ها را پیش می‌برند.

01 شهریور 1395
کد خبر : 3410
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
جاهد اتل فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی و تجارت افغانستان معتقد است در حال حاضر کشورهای دیگر به جای ایرانی‌ها در افغانستان پروژه‌ها را پیش می‌برند.

احمد اتل، عضو اتاق بازرگانی و تجارت افغانستان

افغانستان یکی از کشورهای فعال عضو سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی (اکو) است. جاهد اتل فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی و تجارت افغانستان در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران اصرار داشت که همکاری‌های ایران و افغانستان می‌تواند به نفع هر دو کشور باشد. طبق گفته اتل عمده‌ترین مشکلات تاجران افغان دسترسی به ویزای سهل و تعرفه‌های گمرکی است. او تأکید داشت ایران می‌تواند به جای دیگر کشورها روی پروژه‌های معدن و نفت در افغانستان کار کند و از این طریق آینده روشن‌تری داشته باشد.

مشکل عمده تاجران افغان «ویزا» است

جاهد اتل در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران گفت: «ما قصد داریم همکاری‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خود را با کشورهای حوزه اکو به ویژه ایران تقویت کنیم. اینجا ده کشوری حضور دارند که روابط تجاری خوبی با افغانستان دارند و به همین خاطر ما تلاش داریم سطح روابط خود را با این‌ها افزایش دهیم.» او ادامه داد: «همچنین تلاش داریم برای تاجران، سرمایه‌گذاران و صنعت‌گران منطقه سهولت‌های لازم را ایجاد کنیم. مشکل عمده این افراد نیز دسترسی به ویزا است. به تاجران برخی از این کشورها ویزا به آسانی داده نمی‌شود.»

تعرفه‌های گمرکی دومین مشکل تجار افغان

طبق گفته این عضو اتاق بازرگانی و تجارت افغانستان دیگر مشکل عمده این تجار، تعرفه‌های گمرکی است. او در این باره گفت: «برای مثال وقتی در کشور ما فصل صادرات میوه می‌رسد، تعرفه‌های گمرکی را بیش از اندازه بالا می‌برند.» او ادامه داد: «به همین خاطر است که تاجران ما نمی‌توانند محصولات خود را به سرعت صادر کنند و از آن‌جا که این محصولات بسیار زود فاسد می‌شوند، خسارت‌هایی را به این تاجران وارد می‌کند.»

عمده اطلاعات در مورد ایران، منفی است

اتل با اشاره به اینکه مسئول سازمان‌های منطقه‌ای در اتاق افغانستان است، گفت: «من اولین باری است که به ایران می‌آیم؛ پیش از این از طریق رسانه‌ها و اینترنت اطلاعاتی در مورد ایران در سطح بین‌المللی به دست آورده بودم که اغلب این نظریات و اطلاعات نیز منفی بود.» او افزود: «اما اکنون که از نزدیک پیشرفت‌ها و زیرساخت‌های اقتصادی را دیده‌ام، از نظرم ایران دستاوردهای بزرگی داشته و می‌تواند به عنوان یک کشور مقتدر در منطقه همکار خوبی برای افغانستان باشد.»

ایران آینده روشنی دارد

عضو اتاق تجارت و بازرگانی ایران گفت: «اگر ایران بتواند از ظرفیت‌های موجود در کشورهای منطقه استفاده کافی را ببرد، آینده روشنی برای اقتصاد و صنعت خود خواهد داشت.» او ادامه داد: «افغانستان یکی از این کشورهاست که ایران می‌تواند از ظرفیت‌های موجود در آن استفاده ویژه ببرد چرا که زبان هر دو کشور مشترک است و برای مثال نیازی به مترجم یا ترجمه اسناد رسمی نیست.» او اضافه کرد: «علاوه بر آن مشترکات فرهنگی نیز در میان دو کشور بسیار است. در افغانستان معادن بسیاری وجود دارد که کشورهای همسایه می‌توانند از آن استفاده ببرند.»

دیگر کشورها به جای ایرانی‌ها در افغانستان فعالیت می‌کنند

طبق گفته اتل در حال حاضر برخی کشورها در قسمت تولید نفت و گاز در افغانستان کار خود را آغاز کرده‌اند. او با گلایه از این مساله گفت: «اما ما از کشوری مثل ایران تقاضا داریم در حوزه اقتصادی به افغانستان ورود پیدا کند و از آن به نفع خودش هم استفاده ببرد چرا که برای افغانستان هم مفید واقع خواهد شد و زمینه ایجاد اشتغال را در این کشور به وجود خواهد آورد. به این ترتیب اقتصاد هر دو کشور نیز پایدارتر می‌شود.»

پرونده:
در همین رابطه