رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

وزیر نفت در حاشیه نشست هیات دولت

تغییر سهمیه‌بندی بنزین و مبلغ یارانه به مصوبه مجلس بستگی دارد

وزیر نفت در حاشیه نشست هیات دولت با تأکید بر اینکه بحثی در خصوص تغییر سهمیه‌بندی بنزین در دولت نشده، به پیشنهاد مجلس برای تخصیص سهمیه بنزین به افراد اشاره کرد و گفت: مشخص نیست چه چیزی در مجلس به تصویب می‌رسد و تغییرات شیوه توزیع سهمیه بنزین و واریز مابه‌التفاوت این شیوه به‌حساب یارانه به مصوبه مجلس بستگی دارد.

22 مرداد 1399 - 13:09
کد خبر : 34241
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر نفت با بیان اینکه تغییر سهمیه‌بندی بنزین در دولت بحث نشده و بستگی دارد چه چیزی تصویب شود،‌ ادامه داد: در طرح مجلس پیشنهاد اختصاص ۲۰ لیتر بنزین به هر فرد در ماه مطرح شده که به معنای ۰.۷ لیتر در روز است.

بیژن زنگنه، امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود:‌ در این صورت میزان بنزین سهمیه‌ای در روز عددی حدود ۶۰ میلیون لیتر در ماه خواهد بود که با میزان فعلی برابر است. در آن صورت، بنزین به یک قیمت خواهد بود و بقیه آن در حساب یارانه افراد واریز می‌شود.

صندوق ETF پالایشی در زمان مقرر عرضه می‌شود

به گزارش ایرنا، زنگنه با اشاره به صندوق ETF پالایشی و با رد اختلاف بین وزارت نفت وزارت اقتصاد در این زمینه،‌ تأکید کرد: تعجب می‌کنم با یک ناپختگی مسئولی در سازمان خصوصی‌سازی اسباب نگرانی مردم فراهم شد.

او گفت:‌ ابتدا اعلام شد سهام پالایشگاه‌ها در قالب صندوق ETF پالایشی عرضه شود و بعدازآن اعلام شد که این کار لازم نیست و سهام پالایشگاه‌ها که در اختیار دولت است به‌صورت بلوکی عرضه می‌شود.

وزیر نفت ادامه داد: یکشنبه‌شب در دولت هم چیزی مطرح نشد و دیروز که گفتند صندوق ETF پالایشی تشکیل شود به‌سرعت دستور انجام آن را دادم.

او افزود: اختلافی بین ما نبوده و نیست و طبق قاعده و در زمان مقرر کار انجام خواهد شد. در وزارت نفت همیشه موافقم خصوصی‌سازی پالایشگاه نفت بودیم و تصمیم دولت را اجرا خواهیم کرد.

زنگنه نسبت به واگذاری بخشی از سهام به بازماندگان سهام عدالت اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: این موارد مربوط به هیات واگذاری و سازمان خصوصی‌سازی است و به نفت ربطی ندارد ما تنها سهام را در اختیارشان هست تا به هر ترتیبی که قانون اجازه دهد، اقدام کنند.

وزیر نفت در مورد فروش نفت در بورس گفت که هنوز چیزی قطعی نشده و در صورت تصمیم نهایی، رئیس‌جمهوری آن را اعلام خواهد کرد.

او در مورد فعالیت‌ها در صنعت نفت ادامه داد:‌ آنچه مهم است در این شرایط کرونا در سراسر جهان فعالیت‌های صنعت نفت دچار رکورد شده و یا با تعطیلی روبه‌رو است. در ایران اما تلاش کردیم در این شرایط و باوجوداینکه با شدیدترین تحریم‌های تاریخی روبه‌رو هستیم، هیچ فعالیتی از طرح‌های نفت دچار نقصان نشود.

زنگنه افزود: برای تأمین منابع با رجوع به بازار سرمایه در همین هفته بالای ۲ هزار میلیارد تومان اوراق فروختیم و این کار را ادامه خواهیم داد تا منابع را برای طرح‌های توسعه صنعت نفت در دریا و خشکی تأمین کنیم.

امضای ۹ قرارداد نفتی در هفته آینده

به گفته وزیر نفت،‌ روز دوشنبه هفته آینده مراسم امضای ۹ قرارداد نفتی انجام خواهد شد که نشان‌دهنده تداوم کار است.

او با اشاره به اینکه در پارس جنوبی ۱۷ فاز جدید در دریا تمام شده،‌ گفت:‌ در بخش خشکی نیز ۱۵ پالایشگاه جدید تمام شده و در فاز ۱۴ نیز اولین واحد پالایشگاهی تا پایان سال وارد مدار می‌شود.

زنگنه با تأکید بر اینکه ازنظر تولید گاز در شرایط خوبی هستیم،‌ ادامه داد: در گازرسانی روستایی با بهره‌برداری از طرح‌های جدید مرتب استان‌ها سبز می‌شوند و دسترسی به شبکه گاز به بالای ۹۵ درصد می‌رسد.

او با بیان اینکه جهش دوم و سوم پتروشیمی به‌صورت هم‌زمان در جریان است،‌ افزود:‌ طی سال جاری، در جهش دوم ۱۷ طرح با تولید ۲۵ میلیون تن افتتاح می‌شود.

وزیر نفت با اشاره به اینکه در زمینه پالایشی نیز تولید بنزین و گازوئیل ازنظر کمی و کیفی پیشرفت داشته و حتی صادرات نیز انجام می‌شود، گفت: در پتروپالایشگاه‌ها، کار ما تمام و تقاضاها بررسی شده است. آن‌ها که طبق قاعده بودند و پذیرفته شدند.

او افزود: منتظریم جلسه هیات امنای صندوق توسعه برای تنفس خوراک تشکیل شود تا سقف تنفس خوراک را مشخص کنند و مجوزها صادر شوند.

به گفته وزیر نفت، حدود ۱.۵ میلیون بشکه طرح پتروپالایشگاهی پذیرفته شده که شامل ۳ طرح ۳۰۰ هزار بشکه نفت، یک طرح ۲۰۰ هزار بشکه نفت، یک طرح ۱۸۰ هزار بشکه میعانات گازی و ... است.

در همین رابطه