ولادت حضرت امام محمد تقی (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403
0% buffered00:00Current time00:00

در دیدار سرکنسول ایران در آستراخان با رئیس اتاق ایران مطرح شد

از ظرفیت دریای خزر برای تجارت منطقه‌ای استفاده شود

تقویت روابط دوجانبه ایران و روسیه محور دیدار سرکنسول ایران در آستاراخان با رئیس اتاق ایران بود و در عین حال درباره برخی از مهم‌ترین موانع صادرات کالاهای ایرانی به روسیه بحث و تبادل نظر شد.

07 مهر 1399 - 16:12
کد خبر : 34780
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مهدی آکوچکیان سرکنسول ایران در آستاراخان روسیه، با غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران، محمدرضا کرباسی معاون امور بین‌الملل اتاق ایران و هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

تقویت روابط دوجانبه ایران و روسیه محور برگزاری این نشست بود و در عین حال درباره برخی از مهم‌ترین موانع صادرات کالاهای ایرانی به آستاراخان روسیه بحث و تبادل نظر شد.

آکوچکیان بر ضرورت همکاری دولت و بخش خصوصی تاکید و اظهار کرد که دولت باید کمک‌کننده بخش خصوصی باشد نه رقیب آن.

او با اشاره به فرصت‌های سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی در آستاراخان، تاکید کرد که باید زمینه‌های همکاری مشترک که هنوز شناسایی نشده‌اند و کسی به آنها ورود نکرده است، مورد توجه قرار گیرد.

بهره‌مندی از تعرفه‌های تجاری اوراسیا، از دیگر موضوعاتی بود که از سوی سرکنسول ایران در آستاراخان روسیه مطرح شد. او در همین زمینه گفت: این تعرفه‌ها در صورتی شامل حال فعالان اقتصادی ما می شود که کالاهای آنان به صورت مستقیم وارد اوراسیا شود؛ در حالی که برخی از فعالان اقتصادی به دلیل محدودیت‌ها یا تسهیل در روند تجارت، کالاهای خود را از طریق کشور آذربایجان، ارمنستان یا قزاقستان وارد روسیه می‌کنند که در این صورت مشمول تعرفه‌های تجاری اوراسیا نمی‌شوند.

آکوچکیان همچنین سرای تجاری آستاراخان را  ظرفیتی برای رونق تجارت دانست و در همین زمینه گفت: در حال حاضر استان گیلان بیشترین بهره را از ظرفیت‌های تجاری این سرا می‌برد که ضروری است تمهیداتی اندیشیده شود تا تمامی استان‌ها و فعالان اقتصادی از فرصت‌های این سرای تجاری استفاده کنند؛ همچنین باید از ظرفیت‌های استان‌های دیگر هم در رونق سرای تجاری آستاراخان بهره گرفته شود تا نه تنها تجار روسی، بلکه تجار قفقاز جنوبی هم از این سرای تجاری بهره‌برداری کنند.

توسعه مراودات از طریق منطقه آزاد لوتوس روسیه، دیگر موضوعی بود که آکوچیکان مورد توجه قرار دارد و این منطقه را فرصت ویژه‌ای برای ورود شرکت‌های ایرانی معرفی کرد.

او تاکید کرد که این منطقه آزاد، امتیازات ویژه‌ای را برای فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران در نظر گرفته است.

به باور سرکنسول ایران در آستاراخان، روسیه در حال حاضر بیش از قبل تمایل به همکاری با ایران دارد و در شرایطی که به واسطه برخی تحرکات سیاسی، خلیج فارس تحت تاثیر قرار گرفته است، در مقابل دریای خزر اهمیت دو چندانی برای تجارت پیدا کرده است.

او همچنین ورود به آستاراخان را به معنای ورود کامل به بازارهای روسیه تلقی و گفت: با وجود محدودیت‌های ناشی از ویروس کرونا، هیچگاه مراوردات ایران با منطقه آستاراخان متوقف نشد و در حال حاضر یکی از تلاش‌های ما این است تا طرف روسی را متقاعد به تاسیس بانکی در رشت یا بندرانزلی کنیم که در صورت تحقق آن بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

بخش خصوصی و دولت ناچار به تقویت توسعه روابط تجاری خود در آستاراخان هستند

در ادامه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران نقش و اهمیت دریای خزر را با توجه به محدودیت‌های موجود برای حمل و نقل بی‌بدیل توصیف کرد. شافعی در همین زمینه گفت: در حال حاضر به واسطه شیوع ویروس کرونا، هنوز برخی مرزهای زمینی بسته هستند و در این میان اهمیت مرزهای دریایی دو چندان می‌شود. دولت هم بر مبنای آنچه در جلسات ارائه می‌دهد، برای توسعه زیرساخت‌های دریای خزر برنامه‌های قابل توجهی دارد.

شافعی با اشاره به آخرین نشست سران کشورهای حاشیه خزر، افزود: پیشنهاد تشکیل بلوک اقتصادی منطقه از جمله مهم‌ترین موضوعاتی بود که در این نشست از سوی کشورهای حاشیه دریای خزر مطرح شد تا از این طریق، یک تجارت ترجیحی میان این کشورها شکل گیرد.

رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: هم بخش خصوصی و هم دولت ناچار به تقویت توسعه روابط تجاری خود در آستاراخان هستند، چراکه این منطقه می‌تواند به عنوان بارانداز کلیه استان‌های روسیه و حتی فراتر از این کشور باشد.

شافعی با اشاره به صحبت‌های سرکنسول ایران در آستاراخان درباره سرای تجاری ایرانیان اعلام کرد که اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه برنامه‌های جامعی برای توسعه روابط تجاری در این منطقه دارد و اتاق ایران برای اجرایی شدن این برنامه‌ها، اعلام آمادگی می‌کند.

او تاکید کرد که توسعه اقتصادی هدف دولت و بخش خصوصی است و امیدواریم تا از ظرفیت‌های آستاراخان به نفع کشورهای منطقه بهره برده شود.

محمدرضا کرباسی معاون امور بین‌الملل اتاق ایران هم در این نشست گفت: در تازه‌ترین نشست معاونت امور بین‌الملل اتاق ایران با صادرکنندگان گواهی مبدا از 5 کشور، ایران پیشنهاد داد تا گواهی مبدا اورسیا به صورت الکترونیکی انجام شود که در همین زمینه هم طرحی ارائه شده است.

او همچنین اعلام کرد که نخستین دفتر تجارت ملی اتاق ایران در روسیه به مرکزیت اوراسیا در آستاراخان تاسیس خواهد شد که مقدمات آن انجام شده و ضروری است که بهره‌برداری از آن به نفع مطلوب صورت گیرد.

در ادامه هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیهتوضیحاتی درباره مشکلات پیش آمده در خصوص گواهی مبدا، ارائه کرد. در نهایت مقرر شد این مشکل از طریق اتاق ایران مورد بررسی قرار گیرد.

در همین رابطه